Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 430 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2007, o 16:19 

Dobra dobra z tymi dzwonkami mozna zrobić niezły baraban - np. "dzwonek" firmy Airzound
http://www.airzound.pl/
Jeśli można to nazwać dzwonkiem:)

Ja tam wolę mojego Tweede`iego zwanego przez niektórych kaczką;) chyba dziś każdemu się kojaży wszsytko co żółte z kaczkami:]

kwidzownik,
przepisy są co do oznaczania ścieżek rowerowych, ale są równiez przepisy określające szerokość takiej ścieżki w stosunku do chodnika oraz wykonania powierzchni ścieżki...

Widziałem jak w gdańsku kładli tartan;( aż się łezka w oku kręci...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2007, o 16:23 

bloszek,
myśle, że to byłeś Ty :!: Jechałeś w pełnym rynsztunku na rowerze (wiesz kask, ochraniacze itp), a najśmieszniejszym jest fakt, iż mój trzyletni synek porównał cię do Supermana.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2007, o 16:57 

Corzano napisał(a):
kwidzownik napisał(a):
Piotr_J napisał(a):
Wszak po chodniku jeździć nie wolno.

Właśnie że wolno, a nawet trzeba

A mi się wydawało, ze słowo chodnik pochodzi od chodzenia. :roll:

Tak jak chłodnik do chłodzenia? Albo woda do wodzenia? :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2007, o 09:00 

jarekm,
ja nie jeżdże w ochraniaczach - poza kaskiem :)
jestem wariatem, ale nie do tego stopnia. Ja tylko używam kasku i i du*ościsków, jak to niektórzy mówią na stroje kolarskie:-)

a wczoraj w lesie znalazłem takie oto coś...
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2007, o 11:29 
Przyjaciel forum

Niektórym, to i w drewnianym kościele
cegła na łeb spadnie. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2007, o 16:50 
Przyjaciel forum

bloszek napisał(a):
lesie znalazłem takie oto coś...

Jednego nie mogę zrozumieć, czemu jeździsz po gwoździach, i to w dodatku w lesie :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2007, o 18:10 

bloszek napisał(a):
jarekm,
ja nie jeżdże w ochraniaczach - poza kaskiem

to sory, zmylił mnie fakt, iż koleś ten miał T-shirt z logo takim jaki masz w avatarze :-D

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2007, o 18:50 

bloszek napisał(a):
ja nie jeżdże w ochraniaczach

Widać z tego, że ochraniacze byłyby niezbędne na oponach. Ale trzeba mieć pecha, żeby w lesie natrafić na gwóźdź. Czyżby w tym miejscu ktoś chciał zbudować drzwi do lasu :?: :!:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 07:07 

Puls Kwidzyna napisał(a):
CO SĄDZISZ O NOWYCH ŚCIEŻKACH ROWEROWYCH UTWORZONYCH NA TERENIE NASZEGO MIASTA?

Wystarczy w przeglądarkę google wpisać hasło „ścieżki rowerowe Kwidzyn”, aby naszym oczom ukazała sie lawina negatywnych i nie szczędzących odpowiedzialnych za to władz miasta komentarzy. Od atrap po latającą głupotę pomysłodawców, aż do portfela miasta... na niczym nie pozostawiono suchej nitki.
Jednak było coś, co wywołało u mnie większe zdziwienie. Postanowiłam bezpośrednio zapytać mieszkańców miasta o to, czy z naszymi ścieżkami jest naprawdę aż tak źle. Ich opinie mnie zaskoczyły...

Ciekawe, że po wpisaniu w google wymienionego hasła, na temat kwidzyńskich ścieżek faktycznie pojawia się lawina opinii ale wyłącznie z naszego forum.

dalej Puls napisał(a):
Tadeusz Kowalewski
CIUT SZERZEJ
To zależy od tego, w którym miejscu są usytuowane. Przy „Koperniku” są zrobione w miarę dobrze, gorzej jest w kierunku Warmińskich Zakładów, gdzie ścieżki są naprawdę bardzo wąskie. Jak idzie tam małżeństwo z wózkiem, to jest problem aby tamtędy przejechać. Gdyby było pół metra szerzej, to było wtedy idealnie.

Agnieszka Kopij
ZA WĄSKO NA POŁOWIE
Jest dobrze. Faktycznie trochę za wąski jest ten chodnik na rower i dla pieszych, no ale lepsze to niż, gdyby ścieżki nie było, rowerzysta jechałby chodnikiem i musiałby uderzyć w pieszego.

Tomasz Żuromski
TRUDNO PRZEJECHAĆ
To był bardzo zły pomysł. Widziałbym te ścieżki zupełnie inaczej. W tej chwili dla mnie to jest zrobione na tzw. „sztukę”, tylko po to, aby była ścieżka rowerowa, a przecież są miejsca, gdzie ścieżki wręcz stykają się z parkingiem i jak ustawią się samochody, to i tak nie da rady przejechać.

Mieszkaniec Kwidzyna
JEST BEZPIECZNIEJ
To było jak najbardziej dobre rozwiązanie. Faktycznie zostaliśmy przyłapani spacerując po ścieżce rowerowej, ale przy tej ulicy akurat krzaki nam nieco przeszkadzają. Sam jeżdżę rowerem i uważam, że lepiej jest jeździć po ścieżce rowerowej niż ryzykować życie jeżdżąc asfaltem. Są rzeczywiście przeszkody typu śmietnik czy słup, ale trzeba wówczas z ostrożnością wjechać na chodnik tak, by nikogo nie potrącić. Uważam, że pomysł ścieżek jest wspaniały, bo nie ryzykuje się własnego życia, a jazda przy natężeniu ruchu w Kwidzynie, jest jak jazda na strzelnicy, człowiek się czuje jak ruchomy cel.

Mariusz Ryfa
DOBRE ROZWIĄZANIE
Jestem bardzo częstym użytkownikiem ścieżki rowerowej. Jeżeli o mnie chodzi, to pomysł ścieżek to jest bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli ktoś się boi poruszać po jezdni, a jest to zrozumiałe, że są takie osoby, bo nasi kierowcy poruszają się autami bardzo szybko i bardzo często nie uważają na pieszych, a co mówić o rowerzystach. Często miałem takie sytuacje, że musiałem zjeżdżać z jezdni na chodnik. Ich wymiary mi nie przeszkadzają. Rowerzysta też człowiek, rozumie i wcale nie musi pędzić nie wiadomo jak szybką tą ścieżką.

(IN)

Faktycznie zaskakujące jest to, że wszyscy zapytani przez Puls mieszkańcy twierdzą, że ścieżki są dobre, lekko niedopracowane i trochę za wąskie. Ciekawe, czy my na naszym Forum jesteśmy marudnymi malkontentami czy może Puls zaczął pisać na zamówienie Urzędu Miasta ? :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 07:10 

Puls po prostu wyszedł nie o tej porze "na miasto" :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 07:56 
KrzaQ napisał(a):
Agnieszka Kopij
ZA WĄSKO NA POŁOWIE
Jest dobrze. Faktycznie trochę za wąski jest ten chodnik na rower i dla pieszych, no ale lepsze to niż, gdyby ścieżki nie było, rowerzysta jechałby chodnikiem i musiałby uderzyć w pieszego.

Walnęła :!: Jak ścieżki nie ma to rowerem należy się poruszać po ulicy, nie wolno i nigdy nie było wolno jeździć rowerem po chodniku, przejściach dla pieszych.

KrzaQ napisał(a):
Puls zaczął pisać na zamówienie Urzędu Miasta ?

Obstawiałbym na to, chyba że pytali ludzi którzy nie bardzo przyglądali się ścieżką.

Ostatnio edytowano 27 lipca 2007, o 13:17 przez Adamo, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 08:04 

Adamo, u mnie na końcu zdania był znak zapytania. Cytując mnie bez tego dość istotnego znaku sugerujesz, że stwierdzam fakt, iż Puls pisze na zamówienie UM.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 08:22 

Tak, czy inaczej, nic się w tej sprawie nie dzieje. Można mówić, to jakby grochem o ścianę.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 09:24 
Cytuj:
Adamo, u mnie na końcu zdania był znak zapytania. Cytując mnie bez tego dość istotnego znaku sugerujesz, że stwierdzam fakt, iż Puls pisze na zamówienie UM.

To zmień mojego posta i dostaw znak zapytania moim cytowaniu twojego kawałku posta

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, o 09:30 

Oj dzieje się ,dzieje. W czerwcu zadałem , wykorzystując maila 'radamiejska@um.kwidzyn.pl' kilka pytań . A oto treść odpowiedzi, którą otrzymałem wczoraj;

Szanowny Panie Marku !
W odpowiedzi na zadane pytania informuję:
Na terenie Miasta Kwidzyna wybudowano, jako inwestycja-tylko jedną typową ścieżkę rowerową , która przebiega na trasie od ul.Sportowej do Zakładu J.P.
Pozostałe ścieżki rowerowe są tworzone przy okazji prowadzenia kapitalnych remontów chodników.
Jest to proces, który trwa.
Obecnie wykonane szlaki rowerowe nie stanowią jeszcze nieprzerwanych ciągów.
W 2007 roku postanowiono oznakować część szlaków rowerowych. Aby nadać im dłuższą trasę zdecydowano się oznakować też chodniki, które nie przeszły jeszcze remontu kapitalnego. Na tych chodnikach, w ciągach wyznaczonych ścieżek, zlecono likwidację nierówności.
Celowo zwiększono ilość oznakowania poziomego, aby przyzwyczaić mieszkańców do korzystania z wyznaczonych szlaków.

Koszt malowania znaków poziomych wyniósł -10.400,00zł.
Koszt ustawienia znaków pionowych wyniósł-6.000,00 zł.

Jesteśmy otwarci na wszelkie konstruktywne uwagi.

Z poważaniem
Inżynier Miasta
Irena Zalewska

— Oscar Wilde

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 430 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1