Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2010, o 17:58 

Link Wray napisał(a):
Może za ostro się wyraziłem, choć nawet w tym temacie dwie osoby zgodziły się co do "zapychania portfeli" przez w domyśle "zawsze strasznych i bezmyślnych kapitalistów". A spotkałem się z tym na forum nie raz. Chodzi mi o to, że gdy na inwestycję przeznaczone są większe pieniądze, to większa jest szansa uszanowania historycznych obiektów. Oczywiście nie zawsze ale najczęściej.
Poza tym też szanuję historię, czasami do przesady. Kiedyś prawie udusiłem menela, który rozbił przedwojenny aluminiowy element do samochodu, bo tak mu było łatwiej "zdemontować" część z większej całości i zanieść na złom, po czym dwa dni spać nie mogłem.

Nie znasz właścicieli i ich rządzy pieniądza to się niewypowiadaj
Trzeba byc wewnątrz zakładu aby muc poczuc tą atmosferę ciągłych nacisków ze strony przełożonych do uzyskania norm wyznaczonych przez prezesów.Nie dbając przy tym o jakośc produkowanego towaru tylko o ilośc wpływów ze sprzedaży.
To wszystko tylko po to aby inwestowac w swoje tzw. oczka w głowie,czyli zakłady grupy Pamapol,zespół siatkarski i podobne,a nasze WZPOW zostaje bez niczego,ze starym sypiącym się sprzętem,wyciskają z tej firmy co się da,zabierają premie z byle powodu,zatrudniają ludzi przez firmę bo tak taniej.
A pisząc o tym że może więcej zainwestują w teren przy Toruńskiej,to grubo się mylisz i nie znasz losu tego obszaru,
Jeśli stac Cię na to aby to kupic to nikt nie zapyta Cię co tam zrobisz,plac zabaw,osiedle,sklepy,boisko.Ich to nie interesuje byle byś dał najwięcej
To tyle,na ten temat

A odpowiadając na pytanie poprzedniczki to powiem tyle że wciąż trwają prace rozbiórkowe starej kotłowni,mimo że tego nie widac na pierwszy rzut oka,a co będzie dalej to wiedzą tylko zarządcy terenu

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 09:40 

Dla zainteresowanych tematem, wrzucam fotki z dzisiejszego poranka, coś się wkońcu ruszyło, panowie uprzątają to wielkie gruzowisko Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 11:39 

No właśnie obserwuję prace na bieżąco coś zaczyna się dziać w końcu tylko ciekawe co:)))

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 11:44 
Przyjaciel forum

Rave84 napisał(a):
No właśnie obserwuję prace na bieżąco coś zaczyna się dziać w końcu tylko ciekawe co:)))

Obstawiam, że w tym tempie to jeszcze długo nic. Prace wyburzeniowe i sprzątanie terenu po WZPOW trwa już bardzo długo i odbywa się dziwnymi skokami. Porobią trochę i pół roku przerwy.

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 11:53 

No a może coś w końcu się ruszy bo jak napisałeś za tą rozbiórkę to sie tak biorą jak sójki za morze:) ale wiem że właściciele blaszanych garaży przy ulicy toruńskiej mają czas do końca czerwca na ich usunięcie więc coś zaczyna się dziać...

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 12:50 
Przyjaciel forum

Rave84 napisał(a):
No a może coś w końcu się ruszy bo jak napisałeś za tą rozbiórkę to sie tak biorą jak sójki za morze:) ale wiem że właściciele blaszanych garaży przy ulicy toruńskiej mają czas do końca czerwca na ich usunięcie więc coś zaczyna się dziać...

Może tak, chociaż zostało jeszcze całkiem sporo do zburzenia. Między innymi te budynki które widać na fotkach i wielka betonowa hala właśnie w okolicy tych garaży. Z drugiej strony myślę sobie, że ona jest w dobrym stanie i może zostanie wykorzystana na jakiś market.

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 12:56 

Hmm ciekawi mnie jedno czy plan który jest umieszczony na tablicy tzn Port Kwidzyn stacja paliw i hurtownia meblowa są aktualne czy coś uległo zmianie a co do hali z przody niezbyt wygląda ale z tyłu nie jest tak źle :grin: :))

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 16:55 

reflexes napisał(a):
Rave84 napisał(a):

Obstawiam, że w tym tempie to jeszcze długo nic. Prace wyburzeniowe i sprzątanie terenu po WZPOW trwa już bardzo długo i odbywa się dziwnymi skokami. Porobią trochę i pół roku przerwy.

Masz rację reflexes, że prace posuwaja się takim dziwnym tempem, ale pozostaje mieć nadzieję, że jakoś im się ta praca rozbuja i jeszcze będzie tu piknie Obrazek

Btw, przez te odgruzowywanie musiałam pędem pranie z balkonu ściągać bo by się okurzyłoObrazek
I weź tu babie dogódź Obrazek

A o likwidacji garaży, nie miałam pojęcia, czyli wychodzi na to, że tamten skrót do Grudziądzkiej będzie zamknięty na jakiś czas? albo na stałe? Pytam, bo miałam w planach tamtędy dziecko do szkoły prowadzać za 2 lata, bo tak krócej :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2010, o 20:49 

Tiili może z tym praniem spokojnie ale możesz się przejść i zobaczyć jak znikają garaże...możliwe że będzie tam parking w przyszłości lub jednak nie będzie przejścia:))

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2010, o 08:52 

Nie, no z tym praniem to moje prewencyjne działania były, miałam szczęście, że wiatr znosił ten pył w inną strone, ale tak czy inaczej, jak się zaczną poważne prace to niestety z suszeniem prania koniec :neutral: Za blisko mam do terenu budowy. Pamiętam jak wyburzali te magazyny, to na balkonie dzień w dzień warstwa kurzu była :mad:
No ale wolę troche się pomęczyć, i mieć pod oknami cos innego niż to gruzowisko, ponury widok Obrazek

Rave84 zaraz wybieram się do miasta, to kuknę te garaże, a co do skrótu, to szkoda by było gdyby zamknęli go na amen, bo tak będę musiała naookoło zaiwaniać Obrazek

Dzisiaj dla odmiany przyjechała mała ekipa z Grudziądza, spece od rozbiórki i wyburzeń( przyuważyłam na zoomie Obrazek ) i wzięli się za resztki kotłowni.
Obrazek

A panowie od wywożenia gruzu zrobili sobie dziś wolne i koparka stoi sobie bezczynnie ...
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 czerwca 2010, o 17:00 

Hmm no panowie jeszcze pracują nie ma co a zblizą sie 18 a oni dalej sprzątają gruzowisko...może stadion będą budować :-D

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2010, o 14:00 

Pare dni temu zauwazylem, ze oswietlnie na kominie nie jest w ogole aktywne... Czyzby komin zostal pozbawiony zasilania, a moze firma chce zaoszczedzic na energii ? Jeszcze nie zaczeto rozbierac komina a oswietlenie juz wylaczone... Oswietlnie przeszkodowe jak mniemam, sluzy jako oskrzegawcze ze wzgledu na jego wymiary...

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2010, o 21:44 
Przyjaciel forum

Unkn0wn napisał(a):
Pare dni temu zauwazylem, ze oswietlnie na kominie nie jest w ogole aktywne... Czyzby komin zostal pozbawiony zasilania, a moze firma chce zaoszczedzic na energii ? Jeszcze nie zaczeto rozbierac komina a oswietlenie juz wylaczone... Oswietlnie przeszkodowe jak mniemam, sluzy jako oskrzegawcze ze wzgledu na jego wymiary...

Oświetlenie tego komina działa jak chce, albo jak się komuś przypomni, że trzeba włączyć. Nie jest to pierwsza przerwa w jego działaniu.

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2010, o 12:31 

Przejeżdżam Toruńska codziennie po kilka raz i jak patrzę na teren po WZPOW od razu jedna rzecz przychodzi mi do głowy atak terrorystyczny jakieś bombardowanie plac jak stał tak stoi nie wiadomo co z nim będzie czy ma jakiegoś właściciela?świetna wizytówka miasta.Mam pytanie czy wie ktoś co będzie z tym miejscem czy są jakieś plany na zagospodarowanie tego terenu?

Tytuł:
PostNapisane: 11 października 2010, o 12:57 
Rave84 napisał(a):
Mam pytanie czy wie ktoś co będzie z tym miejscem czy są jakieś plany na zagospodarowanie tego terenu?
Obrazek
Jak ruszasz jakiś temat, to pofatyguj się i zajrzyj na wcześniejsze strony.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 224 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1