Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: NIE CHCEMY WIATRAKÓW
PostNapisane: 14 marca 2013, o 13:29 
kamionka_citizen, czy już jest pewne gdzie staną wiatraki, jest już jakiś plan? Myślę, że warto przypilnować etap planowania i wbrew pozorom jako mieszkańcy macie na to duży wpływ. Z tego co się zdążyłem dowiedzieć, przyjęło się stawianie farm co najmniej 500m od zabudowań. Normy w prawodawstwie nie ma, jedynie określone są normy hałasu. Dziwne, że właśnie w przywoływanych Niemczech stawia się wiatraków najwięcej i jakoś specjalnie nie słychać o protestach a np. w Danii, energia z farm wiatrowych stanowi 20%. Może protesty mają też drugie dno ;) Artykuł
P.s.Na forum może wypowiadać się każdy w każdym temacie :evil:

PostNapisane: 14 marca 2013, o 13:35 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):

No chyba jednak nie, kasujemy regulamin?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 marca 2013, o 13:38 
electro_nick napisał(a):
MACIEKZB napisał(a):

No chyba jednak nie, kasujemy regulamin?

Aż tak to nie, można ewentualnie dopisać i/lub Darek :D

PostNapisane: 14 marca 2013, o 13:54 
Przyjaciel forum

Z tym hałasem to bym nie przesadzał. Przez pewien czas miałem za oknem starą kotłownię WZPOW i w sumie to była mi ona obojętna. Raz czy dwa, może pięć się zdarzyło, że pan operator zapomniał czajnika zdjąć z ognia i w środku nocy spuszczał parę z mega ciśnieniem :shock: . Jak już ją zamknęli to miałem problemy ze spaniem, bo w tej ciszy ciągle mi się wydawało, że złodzieje chodzą po domu :) .

PostNapisane: 14 marca 2013, o 14:41 

To prawda, że elektrownia wiatrowa wydaje dźwięk... ale jest to raczej ...mruczenie, którego mieszkańcy nie powinni słyszeć, a jeśli już, to przez moment- później organizm się przyzwyczaja i zwyczajnie takich rzeczy nie słyszymy. Dla mnie, to możecie stawiać wiatrak nawet pod moim domem- uważam to rozwiązanie za ekologiczne, ekonomiczne i z zyskiem dla nas wszystkich. A z tym topiącym się styropianem :D yyy, a skąd takie wiadomości?
Coś kiedyś czytałam na temat odnawialnych źródeł energii, ale takiego newsa nie słyszałam.

PostNapisane: 14 marca 2013, o 15:03 

Właśnie zarejstrowałem swoje konto bo nie mogę już znieść opini użytkowników kapec, electro_nick, Darek etc.

Jestem mieszkańcem Kamionki, jestem przeciwny budowie farmy wiatrowj w naszej wsi.
Społeczność naszej wsi jest zdruzgotana całym tym planem zagospodarowania przestrzennego, sponsorowanymi artykułami w gazetach(vide dzisiejszy Puls Kwidzyna).
Gmina na czele za panią Wójt Nowogrodzką nic nie robią sobie z naszego sprzeciwu.
Wielokrotnie i bardzo licznie toczylismy dyskusje na spotkaniach w urzędzie gminy, wystosowaliśmy (każdy z osobna) uwagi do planu zagospodarowania.
Jest nas co najmiej kilkadziesiąt osób/mieszkańców, może nawet więcej.
Prosze nie zapominać, że to my wybraliśmy panią wójt oraz radnych, którzy nas reprezentują.
Niech pani wójt postawi sobie te wiatraki w pobliżu jej domu w Rakowcu. !!!

W ciągu kilku dni powinien pojawić się materiał filmowy o naszej sytuacji w TVP Gdańsk/Info w programie Panorama.

Poza tym chciałem sprostować: kamionka_citizen oraz gosiaczek to NIE TA SAMA OSOBA. Zanm obudwoje i zaręczam. Fakt, piszą z tej samej sieci - wspólny wychodzący adres IP (ADSL) wieć spostrzeżenia użytkowników electro_nick oraz NOWY(L)
są nie prawdziwe. Łatwo jest kogoś oskarżyć bez jakichkolwiek dowodów.

Pozdrawiam,
qwertyqaz

PostNapisane: 14 marca 2013, o 15:21 

qwertyqaz, cóż... właśnie. Jest Was kilkadziesiąt osob. Więc w rezultacie bardzo niewielu. Gdzie ma być ta elektrownia, jak nie na wsi? Przecież nie postawią tych turbin w Kwidzynie na stadionie. Rozumiem wasze obawy, ale nie upierajcie się przeciwko temu projektowi tylko na zasadzie "nie, bo nie".

PostNapisane: 14 marca 2013, o 15:34 

Myśle że najgłośniej krzyczą te osoby co nie będą miały żadnych korzyści finansowych bo na ich terenach to nie stanie i nie będą zarabiać na tym kapusty.
Ciekawe jak by sie zachowali gdyby to na ich ziemi stawiali wiatraki i mieli by dostawac pieniądze.

PostNapisane: 14 marca 2013, o 15:38 
Przyjaciel forum

qwertyqaz napisał(a):
Właśnie zarejstrowałem swoje konto bo nie mogę już znieść opini użytkowników kapec, electro_nick, Darek etc.

Gmina na czele za panią Wójt Nowogrodzką nic nie robią sobie z naszego sprzeciwu.

A ja nie mogę znieść takich jak Ty. Samorząd wybierałeś sam, teraz masz żal do nie wiadomo kogo.
Jak sobie pościeliłeś, tak śpisz.

PostNapisane: 14 marca 2013, o 15:46 

I tak poważny temat dla grupy osób przekształcił się wiaderko z kasztanami.

Macie problem, że ktoś chce wyżalić się na publicznym forum skoro nikt ich nie słucha a jak słucha to ma gdzieś? Też nie chciałbym mieszkać w sąsiedztwie wiatraków.

Skąd możecie wiedzieć, że osoba, która się żali naprawdę ma z tym problem? Przypomnijcie sobie temat dzwonów i głośników na wieży kościelnej.

Co z tym forum?! Brak dyskusji, "kopanie" nowych bezradnych forumowiczów. To wciąż niezależne forum czy pogaduchy dla znajomych?

PostNapisane: 14 marca 2013, o 15:55 
Przyjaciel forum

Nie dajmy się zwariować, po lekturze tej paplaniny z pierwszego postu i przyklaskiwaniu z drugiego konta "zarejestrowałem się i piszę" nie można nazwać tego wątku dyskusją i jest to tylko i wyłącznie winą autora/autorki. Czy gdy ktoś na dzień dobry próbuje Cię okłamać to masz chęć dyskutować? Aż się styropian topi...

PostNapisane: 14 marca 2013, o 16:02 
Przyjaciel forum

kulas napisał(a):

Co z tym forum?! Brak dyskusji, "kopanie" nowych bezradnych forumowiczów. To wciąż niezależne forum czy pogaduchy dla znajomych?

Dla znajomych również, ale to forum ma już parę lat i spotykało się z niejednym "bezradnym" forumowiczem.

Dyskusja miała by miejsce, gdyby ktoś szczerze napisał o co mu chodzi.

PostNapisane: 14 marca 2013, o 16:06 
Cytuj:
gdyby ktoś szczerze napisał o co mu chodzi.

Dokładnie.Macie problem?Zdarza się.
Chcecie o tym porozmawiać?Jeszcze lepiej.
Ale piszcie szczerze"Jesteśmy stad,mamy problem,piszemy z jednego kompa/sieci. Pomóżcie."
Regulamin jest prosty:podwójne konta są usuwane i tyle.I nie ma równych i równiejszych.Parę razy to już pisałem.

PostNapisane: 14 marca 2013, o 17:00 
Przyjaciel forum

Macie chęć o tym podyskutować, dyskutujcie o tym we własnym gronie bez obrażania pozostałych i próbowania robienia z nas administratorów i moderatorów idiotów.

A można było tą dyskusję spokojnie i ładnie poprowadzić.

PostNapisane: 21 marca 2013, o 13:58 
Vox populi, vox Dei

Miłej dyskusji.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1