NOWY(L) napisał(a):
A ci "malkontenci i wieczni narzekacze" to po prostu ludzie,którzy maja na ta inwestycję inny punkt widzenia.
Masz rację Grzesiu!!
Ja rozumiem tych malkontentów bo większość z nich to ludzie bez pracy.
Sam kiedyś tego doświadczyłem, i kto wie (w każdej chwili mogę tego doświadczyć).
Ja rozumiem że człowiek który ma rodzinę a nie ma pracy, pieniędzy na rachunki, na czynsz, jedzenie itd... a ma do tego rodzinę na utrzymaniu i jest za nią odpowiedzialny, myśli inaczej niż ten który ma jako taką stabilność.
Nie mówiąc już o takich którzy mają aż za dużo.
Ja pamiętam i przerabiałem tamte czasy kiedy nie było bezrobocia (było bezrobocie ukryte) a wszyscy mieli pracę i po równo (a tak naprawdę nic nie mieli). Żyło się żeby przeżyć.
Ja akurat na tamte czasy nie narzekam żyło mi się nieźle, ale miałem przyjaciół i znajomych którym żyło się bardzo ciężko!
I dzisiaj na samą myśl o tamtych czasach dostają białej gorączki.
W kilku krajach na świecie ludzie żyją tak do tej pory, gdzie wszyscy mają po równo, chociażby Kuba, Korea Północna, Wietnam.
Wierz mi, nie chciał byś w tamtych czasach żyć.
Takie inwestycje jak P.P.T. drażnią ludzi którzy nie mają co do garnka wrzucić, i nie maja za co mieszkania opłacić.
Ja to rozumiem i im współczuje ! Z całego serca!
Ale niestety tą jedną budową tego problemu się nie rozwiąże.
Mamy kryzys i co? Nie mamy nic robić?
Bo co by się nie zrobiło to i tak dla jednych będzie dobrze dla innych źle.
Czasami jest tak, że dają nam (miastu) jakieś pieniądze na wykorzystanie w konkretnym celu.
Więc trzeba to wykorzystać.
Jak by się tego nie wykorzystało i pieniądze by przepadły, to dopiero psy by się na niektórych wieszało
A kto wie może ten Park wypali. Poczekajmy! Zobaczymy!