Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 361 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 09:13 
Przyjaciel forum

kwidzownik napisał(a):
Nie znalazłem nic zabawnego. :!:
na boga nie o zabawność chodzi ale o przestrogę, może właśnie brak ronda spowalniającego lub lekceważenie przepisów o ruchu był jedną z przyczyn.

W Warszawie szczególnie motocykliści mający tendencję jeżdżenia na jednym kole giną jak muchy :sad: :sad: :sad:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 10:46 

ofi napisał(a):
rondo na Torunskiej spokojnie obejmie czwórka osób trzymając się za ręce (może by tak zgłosić do Księgi Guinness-a?)

Nie pamiętam dokładnie - ale rondo na Toruńskiej wyznaczone białą linią ciągłą chyba jest sporo większe. Wysepka na środku jest mała - ale to białej linii powinniśmy się trzymać (czego większość jadących nie przestrzega)? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 11:25 
Przyjaciel forum

aman napisał(a):
ofi napisał(a):
rondo na Torunskiej spokojnie obejmie czwórka osób trzymając się za ręce (może by tak zgłosić do Księgi Guinness-a?)

Nie pamiętam dokładnie - ale rondo na Toruńskiej wyznaczone białą linią ciągłą chyba jest sporo większe. Wysepka na środku jest mała - ale to białej linii powinniśmy się trzymać (czego większość jadących nie przestrzega)? ;)

Ciekawe czy drzewko na środku ronda zdąży podrosnąć :roll: do wymiarów budzących respekt wśród kierowców :roll: :grinka:

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 15:43 

wie ktos moze co sie dzisiaj dzialo na sportowej w godz. 13-14?
podobno 2 karetki tam jechaly.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 19:50 

MACIEKZB napisał(a):
mRqS napisał(a):
Normalnie "żyła złota" dla policji

Wyobrażasz sobie, że ktoś odważyłby się przy nich jechać na czerwonym? Nikt by się nie odważył i nic policjanci "nie zarobiliby" ;)

Mają przecież "cywilne" samochody, czyż nie?
Nie musi to być na kilometr widoczny radiowóz (tak jak to robili ostatnio na rondzie przy Zaciszu - a jednak)

Co do karetek to jechały ok. 15 (akurat stałem przy wiadukcie i jedna mnie mijała).
Co się stało - nie wiem.
W każdym razie jadąc później z Grudziądza znowu widzieliśmy "niecierpliwego", który na czerwonym (przed wahadłem) wyrwał się z szeregu stojących samochodów i ruszył ostro do przodu. Nie wiem jak minął nadjeżdżających z naprzeciwka. Tak więc nie ma się co dziwić, że karetki mają co robić.

Ponadto, światła wydają się źle zsynchronizowane - w kierunku Grudziądza mieliśmy jeszcze zielone a jak dojeżdżaliśmy do wyjazdowych świateł to niektórzy z naprzeciwka już na nas trąbili, że jedziemy na ich zielonym... coś się musiało ssss..zepsuć :)

http://rc.marekszulen.net
http://www.myspace.com/marekszulen

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 20:20 
Przyjaciel forum

Dziś i wczoraj była "akcja" kto jechał ten wie, 500 za czerwone, a Ci co sie upierali, że nie popełnili wykroczenia mogli je sobie pooglądać i zapłacili nawet 800 zł ;)

pzdr dla piratów

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 20:24 
Przyjaciel forum

No dobra, ale po co do tego dwie karetki? Czyżby nagle aż tak zmiękło serce piratom? :-P

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 20:27 

Marku około godz. 13:40 mijała mnie jedna karetka na wysokości Mix-a gdy stałem grzecznie w korku jadąc w kierunku Miłosnej (znaczy się do pracy).
Po kilku minutach wchodząc do fabryki było wyraźnie słychać karetkę w lesie gdzieś na wysokości SCA-kartony a co się stało to pojęcia nie mam.

mRqS napisał(a):
Ponadto, światła wydają się źle zsynchronizowane - w kierunku Grudziądza mieliśmy jeszcze zielone a jak dojeżdżaliśmy do wyjazdowych świateł to niektórzy z naprzeciwka już na nas trąbili, że jedziemy na ich zielonym... coś się musiało ssss..zepsuć :)

Radosna twórczość naszych drogowców :grinka: a potem stoi jeden z drugim oparty o łopate i mają niezły ubaw ;)

www.kksvis.pl
==========================
"Mam chinkę i nie zawaham się jej użyć !!! "

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 20:33 

A jeśli osoba jadąca do Orlenu od strony Zielnej , dojeżdża w okolice świateł i przed nim zatrzymują się np trzy auta (czerwone światło akurat się zapaliło) też ma czekać na zielone?
Przecież wiadome jest że zanim tamci z naprzeciwka od strony wodociągów dojadą to ten już dawno dojedzie do Orlenu.
W takiej sytuacji rozumiem kierowcę , bo i po co ma stać w korku

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 20:42 

Co prawda światła stop (czerwone ) nie zwalnia go od niestania w korku, ale można przymknąć oko ;) . Znacznie gorzej jest jak wymija 15 aut wpada na Orlen a potem z przyczajki ładuje się jako pierwszy co zresztą to dziś miało miejsce. :569: Wredny typ

www.kksvis.pl
==========================
"Mam chinkę i nie zawaham się jej użyć !!! "

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 20:43 

beges napisał(a):
A jeśli osoba jadąca do Orlenu od strony Zielnej , dojeżdża w okolice świateł i przed nim zatrzymują się np trzy auta (czerwone światło akurat się zapaliło) też ma czekać na zielone?
Przecież wiadome jest że zanim tamci z naprzeciwka od strony wodociągów dojadą to ten już dawno dojedzie do Orlenu.

Sygnalizator to sygnalizator i nic nie usprawiedliwi takiego postępowania.

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, o 22:55 
Przyjaciel forum

begs napisał(a):

Napisz jakim samochodem jeździsz i na jakich numerach, będę na Ciebie uważał :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2008, o 07:42 
mRqS, trochę źle mnie zrozumialeś. Chodziło mi o to, że nie ważne jest czy kogoś złapią i wystawią mandat, ważne żeby byli tam policjanci w newralgicznym czasie, bo przy nich zwykle każdy jest porządnym kierowcą.

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2008, o 07:50 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):
bo przy nich zwykle każdy jest porządnym kierowcą.

i przy facecie kręcącym się z aparatem po poboczu :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 listopada 2008, o 13:24 

A za tydzień, o ile nie wyskoczy nic niespodziewanego, będzie można pojechać już Sportową od ronda ze Żwirową do nowego ronda przy kościele. Ruch na Zielnej powinien zelżeć nieco, bo jadący na Zacisze będą mogli przejechać na osiedle "jak Bozia przykazała" :)

Dość niedługo potem zostanie włączony do ruchu odcinek do stacji benzynowej... już bliżej niż dalej moi drodzy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 361 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1