Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 04:46 

50k PLN miasto zapłaciło za taki pokaz? Wiecie ile za to można wymalować ławek w parkach i wymienić w nich deski?

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 05:10 

Pomalują, wymienią deski, a gnojki po dyskotece i tak rozpierniczą. Wyluzuj, pewnie z tej puli i tak nie możnabyło wydać na co innego, a wyłącznie na promocję miasta i takie tam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 09:40 
Przyjaciel forum

kulas napisał(a):
50k PLN miasto zapłaciło za taki pokaz? Wiecie ile za to można wymalować ławek w parkach i wymienić w nich deski?

Jakby pomalowali ławki to być marudził, że nic się w mieście nie dzieje, a całą kasę pakują tylko w nowe ławki i inne pierdoły.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 12:28 

Przepraszam, że znów zabrałem głos.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 12:36 
Ja mam taką uwagę.Wydaje mi się ,że na tym placu powinna byc kamera zamontowana.Bo o ile kąpiących się dzieciaków cięzko będzie sie pozbyc :-D o tyle wpuszczanie w te fontanny psa ,żeby sobie pobiegał i sie umył to juz przesada.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 12:48 
Przyjaciel forum

Z tego co wiem, to na plac patrzą dwie kamerki, ale to niech się może lepiej wypowie maciekzb :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 13:09 
drosik napisał(a):
plac patrzą dwie kamerki

Kwestia czy w te kamerki ktos patrzy :grinka:
Na powaznie ,to mam nadzieje ,że jest ten plac na bierząco monitorowany.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 17:34 

jedna kamerka juz od dlugiego czasu jest na Miłej a druga nowa na Teatrze po lewej stronie o ile sie niemyle... mnie wkurza ze co chwila zmieniaja ciśnienie w fontannach i wylewa sie poza nią.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 19:38 
NOWY(L) napisał(a):
Bo o ile kąpiących się dzieciaków cięzko będzie sie pozbyc o tyle wpuszczanie w te fontanny psa ,żeby sobie pobiegał i sie umył to juz przesada.

Jedno i drugie to pomyłka. Fontanna to nie miejskie kąpielisko. Nogi można moczyć ale jak ktoś z ręcznikiem wyskakuje i dzieciaka do naga rozbiera ? Honoru ludzie nie mają.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 21:41 
Przyjaciel forum

A ja powiem, że czasy ozdobnych fontann dawno się skończyły.
Fontanna to nie święta krowa i powinna służyć mieszkańcom.
Jeśli jest zbudowana w ten sposób że dzieciom nie zagraża jakiś uraz,
to nie widzę nic zdrożnego by z niej korzystały. W wielu miastach świata
fontanny służą do ochłody w upalne dni.

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 23:11 
Ja też uważam, że najważniejsze jest to, iż plac nabiera życia.
Dzisiejsze niedzielne późne popołudnie: Ludzie wychodzą z nabożeństwa w katedrze, inni czekają przed wejściem tam na wieczorny koncert. W ogródku przy "Miłej" piją piwko, na placu wszystkie ławki zajęte, rodzinne spacery, dzieciaki chlupią się w wodzie, i co tu więcej trzeba.
Dla innych jest taki azyl po zejściu przy Wieży Studziennej na skwerek z ławkami przy Gdanisku. W zależności od pory dnia są tam bywalcy lubiący to ustronie i znający się tylko z tego miejsca. Gdy potem w mieście pozdrawiamy się przy spotkaniu, to mówimy: ach tak, to tam myśmy się poznali.
Co jakiś czas odnajduję podobne zakątki, choć mniej okazałe, ale z zasady na byłych cmentarzach.
Oby jak najwięcej było takich zakamarków w mieście, bo one tworzą klimat. Następnym postulatem byłoby życzenie, żeby tych miejsc nie zafajdano. I tego należałoby pilnować.

Załączniki:
Dzisiaj-18ta-56.jpg
Dzisiaj-18ta-56.jpg [ 316.84 KiB | Przeglądane 6659 razy ]
Dzisiaj-18ta-55.jpg
Dzisiaj-18ta-55.jpg [ 311.85 KiB | Przeglądane 6666 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 23:27 

Dziwne pojęcie honoru ma klikacz Mikrus. :/ Pewnie dlatego, że potomstwa nie dorobił się swego.

Budslavsky napisał(a):
Oby jak najwięcej było takich zakamarków w mieście, bo one tworzą klimat

Oby :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2010, o 23:45 
Kolego , trzy razy ciężko westchnąłem z obawy przed wznieceniem tu bicia piany o nic.
Teraz zależy od temperamentu Mikrusa, czy zacznie się awantura powiedzmy od tego "potomstwa" aż do waszych przodków, a potem do większości, albo mniejszości w sejmie, na Smoleńsku kończąc. Niestety tak to się u nas toczy, że potem od takich pierduł zaczynają się jałowe popisy i awantury.
Mógłbyś poprzestać na swej wyrazistej opinii: "oby" i wszystko jasne.

A teraz będę czekał jak to ja oberwę, choć nie spodziewam się byś to Ty zapisywał mnie za karę do najmniej popularnej partii w Polsce, co bywa tu argumentem choć niedorzecznym lecz ostatecznym i to w każdym możliwym temacie.
Chyba jeszcze raz sobie westchnę. Pozdrawiam pokojowo.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2010, o 01:21 

Budslavsky napisał(a):
Teraz zależy od temperamentu Mikrusa, czy zacznie się awantura

Nie tyle od temperamentu, co od honoru :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 2 sierpnia 2010, o 06:57 

Plac wygląda świetnie i bez porównania lepiej niż wcześniej. Szukanie ochłody we współczesnej fontannie to nic nadzwyczajnego. W Gdański poza odmóżdżonymi kibolami nikt na Studnię Neptuna nie wchodzi, ale jest np. współczesna Fontanna Czterech Kwartałów i tam dzieci bawią się podobnie jak w tej kwidzyńskiej.
Kinoteatr też wygląda ciekawie i jeśli zapomni się narzuconej interpretacji, może się podobać.
Jedna rzecz mnie tylko zdziwiła: czy niektóre dysze fontanny celowo sikają na całą okolicę, czy są po prostu źle wyregulowane?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1