MACIEKZB napisał(a):
Sebek36, A 900 zł X 12miesięcy to daje 10800zł a to już np. może być dodatkowy wyjazd na wczasy do Kenii dla pracodawcy...

Za tyle polecą trzy osoby jak się postarać
MACIEKZB napisał(a):
bedąc potencjalnym pracodawcą Twoje tezy napewno nie są obiektywne. Nadal będę upierał się, że przy swoim i jestem przekonany, że Ty nie masz racji. Ja też tylko znam z opowiadań jak się pełni służbę w jednostkach mundurowych i nie wypowiadam się żeby nie pleść głupot jak Ty to czynisz.
Moje tezy są obiektywne do danej sytuacji, po za tym dwoje ludzi może napradę zdziałać wiele w niewielkiej firmie.
Jeśli uważasz że plotę głupoty, to przykro mi, ale pracownikiem w swoim życiu byłem może przez jakieś 3 lata w swoim życiu i mam trochę inny punkt widzenia.
Uważam, że praca jest mi potrzebna po to aby żyć, a nie żyć się po to aby pracować.
MACIEKZB napisał(a):
A czy Pani sprzedająca np. sklepie "elektrycznym" zarobi więcej niż 2000 zł? Nigdy! Bo jak wskazał Beria, pracodawca musiałby dołożyć powyżej najniższej krajowej, już przy kwocie netto, prawie 900 zł.
Gdybym miał dla swojej własnej wygody dać komuś zarobić 900 zł netto po to tylko aby robiła to samo co ja, to wolę nikogo nie zatrudniać i nie karmić ułudą i nie karmić jej nienawiścią do siebie.
-- 5 mar 2012, o 21:02 --
Ps. to, co miałem do powiedzenia w tej sprawie powiedziałem i już w tym temacie się wypowiadał nie będę, bo nie widzę sensu ja mam na świat trochę inne poglądy niż inni i nikt inny, jak ja sam nie zapewnię sobie godziwej emerytury na starość i normalnego życia, bez kolejek w aptece po leki pozdrawiam