Cytuj:
Ten projekt jest fantastyczny! Wreszcie oddano w nim pewien charakter starego miasta.
Cytuj:
Jeszcze tylko te obleśne bloki z tyłu dać tym samym architektom do "przerobienia" może jakoś udałoby im się uratować te paskudztwa tak psujące widok
Wlasnie. Tak sobie wyobrazam to miejsce ogladajac te nowe 'wizje' i zauwazylem pewna niescislosc. Obrazek "1.jpg" jest zrobiony zza istniejacego ciagu sklepow przy ul Braterswa Narodow. Jakos ciezko mi sobie wyobrazic, ze ciag owy moglby byc zlikwidowany (no chyba ze Kononowicz zostanie burmistrzem to zlikwiduje wszystko

Nawet jesli ta przeszkoda zostalaby zlikwidowana, pozostaje jeden bardzo nieprzyjemny zgrzyt. Prosze teraz szanownych forumowiczow o chwile skupienia i wysilenie wyobrazni... stajemy sobie (wirtualnie) przed narozna kamienica, ta z napisem pierkania i cukiernia i podziwiamy piekne kamieniczki. Nastepnie robimy zwrot o 180 stopni i co widzimy? Obracamy teraz glowke w prawo... znowu to samo.
Mozecie mnie nazwac zrzeda ale ja naprawde nie potrafie sobie wyobrazic jak mozna upiekszyc ale chociaz troche dopasowac do reszty te paskudne kwadratowe bloki.
P.S. Napisalem to tylko dlatego, ze sam przyklasnalem wizji stylowych kamieniczek, zapominajac o tym, ze to powinien byc tylko poczatek odbudowy Starego Miasta a nie cel sam w sobie.