Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Denerwujące bijące dzwony kościoła
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:30 
Nie wiem czy to już "ten wiek" :grinka: , ale zaczyna mnie strasznie wkurzać bicie tych dzwonów.Nie dość, że trwa to dosyć długo, to ten dzwięk jest tak głośny jak jasna cho.era :razz: Chodzi mi mianowicie o kościół Miłosierdzia Bożego.Nie wiem czy też odczuwacie takie coś i być może inne parafie też tak "głośno działają".Mieszkam jakieś 100 metrów od kościoła, więc wrażenia są dosyć intensywne.Jak dla mnie to i tak ludzie którzy chodzą do kościoła wiedzą w jakich godzinach odbywają się msze i po prostu niepotrzebnie mają mi pękać z tego powodu bębenki :roll: .No to mnie gryzie i denerwuje :-) .Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:34 
Przyjaciel forum

Zrozumiała jest Twoja nerwowość :) Dobrze, że nie muszę tego słuchać. Za to często wącham śmierdzący toksyczny dym :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:34 
DarekK napisał(a):
Nie wiem czy to już "ten wiek"

Ja mieszkam dokładnie pomiędzy Katedrą a Trójcą Świętą i od 42 lat słyszę dzwony. Moim zdaniem to jeszcze nie ten wiek bo w tym wieku już nie będziesz ich słyszał :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:38 
Przyjaciel forum

A ja ostatnio na osiedlu Piastowskim usłyszałem "melodyjkę" z kościoła Św Wojciecha na Sportowej :D

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:41 

drosik napisał(a):
A ja ostatnio na osiedlu Piastowskim usłyszałem "melodyjkę" z kościoła Św Wojciecha na Sportowej :D

Ja ja slysze co wieczor o 21

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:41 

Ja mieszkam koło basenu i też mnie to denerwuje, zwłaszcza w sobotę i niedzielę, kiedy mam okazje odpocząć to ci [.........] nap.......ją w dzwony o 6.00 w sobotę i (łaskawcy) o 6.30 w niedzielę. Zastanawiałem się już czy nie donieść tego faktu gdzieś do biskupa albo innej kościelnej prokuratury :)

Teoretycznie kler wzywa w ten sposób wiernych na modlitwę ale w niedzielę o tej porze większość z nich jeszcze śpi a ci którzy chcą iść i tak już nie śpi... Brak słów. Było już na ten temat w temacie http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?t=1388

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:42 
Zawsze jak idę sobie na stadion wypić piwko z kolegą to jak leci ta "melodyjka" to mówimy że "DJ Wojciech zapuścił bit" :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:44 
Przyjaciel forum

DarekK napisał(a):
Zawsze jak idę sobie na stadion wypić piwko z kolegą

No tak. Rodzice wyganiają do kościoła, a Ty skręcasz i na piwo chodzisz. :o

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 09:58 

DarekK napisał(a):
DJ Wojciech zapuścił bit" :grin:

niezle! :D
ja jestem szczesciara bo nie slysze dzwonow:)
proboszcz milosierdzia jest stary i z racji tego gluchawy wiec podkrecil dzwiek na maxa
uwazam tez ze ten glosnik na zewnatrz jest zbedny

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 10:02 
Hopeczka DJ Wojciech zawsze umila nam swoim bitem piwkowanie :-) .Hehe.
Głośniki Miłosierdzia mają taką moc,że pracownicy Biedronki mogą się pomodlić podczas pracy :-D

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 10:19 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Głośniki Miłosierdzia mają taką moc,że pracownicy Biedronki mogą się pomodlić podczas pracy

Wiecie czemu Biedronka zmieniła wejście do sklepu? Otóż ksiądz chciał zakazać sprzedaży alkoholu (piwa) w tak bliskiej odległości kościoła. Udało mu się to prawie bo w świetle prawa nie można handlować alkoholem w odległości 100 bądź 150 metrów od szkół, kościołów itp. Poprzednie wejście do sklepu łapało się w tej odległości. Biedronka jednak nie dała za wygraną i przesunęła wejście, które już jest o kilka metrów dalej niż odległość w zapisie prawnym zakazującym sprzedaży alkoholu. Ten incydent i spór Biedronki i kościoła sprawił, że teraz ksiądz odwdzięcza im się dużymi głośnikami :D :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 10:23 

Xonc "Dzik" z Miłosierdzia znany jest ze swej upierdliwości, która mu czasami nie wychodzi na dobre... a mógłby sobie już odpuścić na stare lata. Znając jego upór w krzewieniu wiary, wszelka próba walki z głośnymi dzwonami o 6 rano skazana jest na niepowodzenie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 10:26 

moja rodzina mieszkająca 50 metrow od tego kościoła rowniez narzeka na glosno i długo bijące dzwony... jestem tam dosc czesto wiec wiem jakie to dokuczliwe...

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 10:31 
KrzaQ napisał(a):
wszelka próba walki z głośnymi dzwonami o 6 rano skazana jest na niepowodzenie.

To prawda. Za dużo jest wyroków sądów i to najwyższego na korzyść kościoła i sprawa nie do wygrania.

Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2009, o 10:32 

Sądze że w parafii pw. Św. Wojciecha jest problem z dzwonami dobrze rozwiązany, pierwsze dzwony podobno o 7.00(sam nie wiem bo śpie :-P ) i wmiare cicho, więc mi nie przeszkadza :-)

A mieszkam nie daleko od kościoła
(koło KrzaQa teściów :-P)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1