Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Smutne podziękowania
PostNapisane: 3 marca 2010, o 19:18 

Chciałbym z tego miejsca podziękować Małgosi za czteroletni trud administrowania temu forum.
W wyniku, ostatnio dziwnie zintensyfikowanego ataku i knowań, Małgosia twórczyni i dobry duch tego forum została usunięta z funkcji administratora i moderatora.
Pozostaje jeszcze pytanie, czy jest to poprawne z moralnego punktu widzenia. Czy można tak postępować, za jedyne prawo mając więcej guziczków na panelu ?
Ten , który to zrobił nie potrafił podjąć nawet polemiki, wyjaśnić wątpliwości, cóż zabrakło odwagi, wystarczyły możliwości.
Nie dziwię się Małgosi, że chce być ponad marnością i zapewne nie pojawi się już na tym forum.
Jak widzimy forum przestało być niezależne, nie wróci już klimat sprzed paru lat, gdy nikt nie próbował wyznaczać standardów moralności, a jednak na forum było więcej ciekawostek,
normalnej dyskusji, wspólnych działań, wzajemnej pomocy, czy... zwykłej przyjaźni.
Dzisiaj standardy wyznaczają pozaforumowe intrygi i koneksje. Widocznie jest na to zapotrzebowanie. Mimo pewnych szykan, pozostanę na forum jeszcze jakiś czas.
Chociaż, jest kwestią czasu, jakie jeszcze sposoby wymyśli „grupa trzymająca władzę”, aby pozbyć się mnie z tej społeczności.
Myślę, że pojawi się jakaś alternatywa.
Małgosiu, głowa w górę na tym forum świat się nie kończy.
Dziękuję ci za Twą pracę, nieprzespane noce, Twoją prawdziwą niezależność, tak atakowaną przez „małych ludzi”.
Zawsze pozostaniesz „matką” i „dobrym duchem” tego forum.
Po prostu dziękuję Ci za wszystko co zrobiłaś dla forumowej społeczności.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 19:40 

Pozwolę sobie odpowiedzieć pierwszy na twój tekst.
Gosia nadal jest częścią Forum i nikt, chyba poza Tobą jej nie skreślił z listy użytkowników. Nadal jest członkiem grupy Nasza Banda, Stowarzyszenie i Zarząd. Posiada wszelkie uprawnienia wynikające z członkostwa w tych grupach. Moderatorem nie jest na własne życzenie, sama wypisała się z tej grupy.

To, że pozbawiłem jej dostępu do panelu administracyjnego ma podstawy w Jej ostatnich działaniach. Nie musiałem tego konsultować z nią, ani z nikim innym. Wyjaśniłem Jej co było powodem mojej decyzji i nic Ci do tego. Nie widzę też potrzeby wyciągania tego na forum publiczne. Brak dostępu do większej ilości przycisków na panelu admina nie oznacza bynajmniej odsunięcia od społeczności. Wręcz przeciwnie. Myślę, że Ona wie, że może liczyć na nasze wsparcie i pewnie by z niego skorzystała, gdyby nie pewien Jej "życzliwy".

Co do moralności na Forum e-kwidzyn, (aż żal się przyznać) to Ty ją przez długi czas kreowałeś. Długo nie było odważnych, którzy przeciwstawiliby się Twojej argumentacji, inteligencji i sile charakteru. Teraz nadchodzą inne czasy, dlatego słusznie przewidujesz swój kres w społeczności e-kwidzyn.

Dla Gosi zawsze jest miejsce wśród nas.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 19:41 

tez dolaczam sie do pozegnania, ale co to za pozegnanie jak pewnie wroci po pewnym czasie... tyle zycia wlozyla w te forum ze raczej napewno po pewnym czasie zawita ponownie

ps szczerze Porcellus to te forum czytam od dluzszego czasu. czytam posty na tym forum, i czesto, bardzo czesto gdzie jest twoja odpowiedz to temat po prostu ignoruje, bo tak ciezko sie to czyta...,wiec „grupa trzymająca władzę” nie bedzie musiala duzo wymyslac zeby dac tobie kolejnego bloka, gdyz sam na to raczej zapracujesz.... (to jest tylko moja publiczno-prywatna :) mysl wiec prosze nie zwracac na to zbytniej uwagi :P )

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 19:52 

KrzaQ napisał(a):
Nie musiałem tego konsultować z nią, ani z nikim innym. Wyjaśniłem Jej co było powodem mojej decyzji i nic Ci do tego.

Czyżbyś się uznał za nadaministratora czy za Boga. Zwykła arogancja. Idzie nowe.
KrzaQ napisał(a):
Myślę, że Ona wie, że może liczyć na nasze wsparcie

Nasze, czyli czyje ? Bo napewno nie Twoje.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 19:59 

Idzie nowe, podziękowałeś Małgosi. Ja dziękuję Tobie.

Zamykam.

Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2010, o 20:03 

Porcellus, widzę, że uwielbiasz prać brudy przy świetle jupiterów.

Mylisz się pisząc, że forum traci niezależność. Ono dopiero powoli staje się niezależne od Twoich intryg, inwigilacji i sterowania z tylnego siedzenia. Szkoda w tym wszystkim Małgoś, która przez swoją uległość wobec Ciebie trochę się pogubiła. Życzę Jej jak najlepiej i zawsze może na mnie liczyć.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1