Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: FOTKI
PostNapisane: 8 września 2010, o 21:28 

Czy nauczyciele w szkole powinni narzucać u jakiego fotografa zdjęcia ?????
Przez Panią D>>> skoły podstawowej NR 4 zakaz robienia fotek Przez rodziców Podczas posowania pierwszaków cytuję proszę itp żeby nie podchodzić z własnymi aparatami bo dzieci mogą się spłoszyć BĘDZIE PROFESJONALNY FOTOGRAF

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 09:11 

Pani dyrektor, jako manager placówki, nie nauczyciel, może narzucać takie zachowania.
Prawnego zakazu nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 10:05 

Nie trzeba zaraz doszukiwać się ognisk korupcji!
Ale można. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 10:54 

Marek1968 napisał(a):
proszę itp żeby nie podchodzić z własnymi aparatami bo dzieci mogą się spłoszyć BĘDZIE PROFESJONALNY FOTOGRAF

Jak sobie wyobrazasz tlumek rodzicow bijacych sie o miejsce dla dobrego ujecia? Pasowanie jednego ucznia zajmuje ok. 3 sek. Fotograf wykonuje w tym czasie 2 zdjecia. 1 - pasowanie duzym olowkiem przez pania dyrektor, 2 - gratulacyjny uscisk reki pani dyrektor. Kazde dziecko zostaje sfotografowane.

Nikt nie zabrania robienia zdjec. Rok temu wlasnie w SP4 zrobilem na pasowaniu ponad setke zdjec. Wazne zeby nie krecic sie zbyt blisko i nie zaklocac przebiegu uroczystosci. W moim przypadku wystarczylo podpiac dluzszy obiektyw.

Ostatnio edytowano 9 września 2010, o 11:27 przez Piotr_J, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 11:15 

Sprawa dotyczy mojej szkoly (mojej i mojego dziecka), wiec mam wiele do powiedzenia w temacie. NIGDY nikt nie zabronil mi fotografowac w tej szkole. Generalizowanie jest nie na miejscu. Inna sprawa, ze trzeba sie umiec dostosowac. Gdyby 150 rodzicow rzucilo sie do fotografowania i filmowania, to zadeptaliby dzieci i cala uroczystosc szlag by trafil.

Analogicznie na uroczystosciach panstwowych mozesz fotografowac, ale nie mozesz podchodzic do premiera na pol metra, bo akurat chcesz mu strzelic fotke.

Ostatnio edytowano 9 września 2010, o 11:28 przez Piotr_J, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 15:44 
Piotr_J napisał(a):
uroczystosciach panstwowych mozesz fotografowac, ale nie mozesz podchodzic do premiera na pol metra, bo akurat chcesz mu strzelic fotke.

Do premiera podchodzic nie wolno ,ponieważ wielu chciałoby strzelic mu nie tyle fotke,co w..... :grinka:

Wracając do tematu :grinka:
Marek1968, nie szukaj zaraz spisku i przekrętu,po prostu pani dyrektor zadbała o ład i porządek.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 16:56 

poczekaj aż będzie dziecko szło do komunii , tu też jest to samo. Ksiądz nie zezwala na fotografowanie bo robi to Pan K. :-D

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 17:03 

megi napisał(a):
Ksiądz nie zezwala na fotografowanie bo robi to Pan K. :-D

Który odpala księdzu działkę. ;) :grin: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 17:24 
Na sposoby są sposoby:
Fotki są oferowane w przezroczystym celofanie, wiec zanim zapłacimy, bierzemy je do domu, by ten zakup zaakceptował np. tata. A tata skanuje fotkę, wkleja do albumu rodzinnego i nazajutrz zwraca tam skąd była oferowana.
To jest jednocześnie podpowiedź dla fotografów-monopolistów, by pakowali foty w folię z firmowym nadrukiem.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 18:36 

Marek1968 napisał(a):
BĘDZIE PROFESJONALNY FOTOGRAF

Profesjonalny fotograf w takim wypadku się sprawdza, ze względu na chaos o którym pisał Piotr. Tylko interesuje mnie jak sprawa by wyglądała, gdyby kilkoro rodziców też wynajęło profesjonalnych fotografów. Czy im również by zabroniono robić zdjęcia??

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 18:53 

pobodysnerfect napisał(a):
Tylko interesuje mnie jak sprawa by wyglądała, gdyby kilkoro rodziców też wynajęło profesjonalnych fotografów

była taka sytuacja że rodzice wynajęli swojego fotografa , ksiądz go po prostu nie wpuścił i jeszcze krzyczał że to skandal iż ludzie wynajmują swojego fotografa.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 19:04 

megi napisał(a):
była taka sytuacja że rodzice wynajęli swojego fotografa , ksiądz go po prostu nie wpuścił i jeszcze krzyczał że to skandal iż ludzie wynajmują swojego fotografa.

To już jest absurd moim zdaniem. Pozwalając dziecku na przyjęcie 1 komunii nie podpisuje się przecież cyrografu z zaprzyjaźnionym księdzu fotografem. Przecież jeśli ja wiem jako rodzic, jakie zdjęcia robi dany fotograf i nie podobają mi się one, to mam "chyba" :-D prawo do wyboru własnego fotografa w takim dniu. Księża mogą krzyczeć jeśli taka ich wola, ale nie mają prawa ograniczać swobody innym, niezainteresowanym ich propozycjami dorosłym ludziom. Ale może się mylę. Może jet takie prawo, tylko ja o tym nie wiem, w co wątpię w sumie... ale może... ;]

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 19:07 
Wiem, że niektórzy proboszczowie wymagają od fotografujących, by byli oni po specjalnym, organizowanym przez kurię biskupią kursie: jak się należy zachowywać w kościele.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 19:11 

Cytuj:
Wiem, że niektórzy proboszczowie wymagają od fotografujących, by byli oni po specjalnym, organizowanym przez kurię biskupią kursie: jak się należy zachowywać w kościele.

Tak, są takie kursy. Problem w tym, czy nawet fotograf z takim kursem też może zostać wyproszony ponieważ to nie ksiądz go zaprosił.

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2010, o 22:17 

W tych przypadkach jest "miłuj bliźniego swego..." ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1