Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Eksmisja
PostNapisane: 15 września 2010, o 15:11 

Witam serdecznie wszystkich e-Kwidzyniaków.
Przez ostatnie 15 lat mieszkaliśmy na Mazurach , ale pewnego dnia dostałam propozycję przeprowadzki do Kwidzyna,do mojej matki,Elżbiety K* , która mieszka na ul. Braterstwa Narodów.Na mazurach zostawiliśmy 3 -pokojowe mieszkanie w nowym budownictwie i działkę 11 ar.Dla ludzi potrzebujących za symboliczną sumę 200 zł ( dwieście zł).Cena dotyczyła działki.Matka prosiła mnie w rozmowie telefonicznej ,żebym się wprowadziła z rodziną do mieszkania , które odziedziczyła po swoim zmarłym mężu.Twierdziła ,że czuje się bardzo samotna ,a mieszkanie jest na tyle duże , że miejsca starczy dla wszystkich.Umówiliśmy się , że my płacimy media, a matka czynsz.Wszystko było dobrze do momentu kiedy mama była w szpitalu.Wtedy nagle znalazła się jej ''kochająca siostrzyczka'', która mieszka na tej samej ulicy.Stwierdziła ona , że jesteśmy tu niemile widziani (delikatnie mówiąc).Nie chcę opisywać dokładnie co wypowiadała na mój i mojej rodziny temat bo to jest forum publiczne a większość jest nie do powtórzenia.O całość tego mieszkania WALCZY MOJA KUZYNKA JUSTYNA ,KTóREJ MAłżONEK JEST POLICJANTEM , ORAZ MOJA CIOCIA .Pod ich namową matka założyła nam sprawę o eksmisję.W dniu dzisiejszym zapadł wyrok sądu
EKSMISJA NA ULICĘ CAŁEJ RODZINY
sierżant w stanie spoczynku MAREK MILEWSKI
AGATA KATARZYNA MILEWSKA ( żona)
ALICJA WIKTORIA MILEWSKA (córka lat 6)

Prosimy o pomoc (prawną )bezpłatną
Proszę tylko o poważne odpowiedzi .Pozdrawiam , Agata,Alicja, Marek Mlilewscy.

Ostatnio edytowano 15 września 2010, o 23:00 przez Marek1968, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 15:31 

Czy "kochająca siostrzyczka" jak ją określiłeś posiada tytuł prawny do lokalu? Na jakiej podstawie założyła Wam sprawę o eksmisję, skoro jak się domyślam z tekstu, nie mieszkała w tym mieszkaniu?

Tytuł: Re: Eksmisja
PostNapisane: 15 września 2010, o 16:11 

Hollow to nie siostra a:
Marek1968 napisał(a):
Pod ich namową matka założyła nam sprawę o eksmisję.

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 16:20 

Sorry, mój błąd. Cholera, ciężka. Najpierw matka Was sprowadza do siebie, a potem zakłada sprawę o eksmisję? :roll:

PostNapisane: 15 września 2010, o 16:48 

Dokładnie tak.Doprawdy nie wiem czy jakiekolwiek słowa dostatecznie wyraziłyby to co teraz czuję.Najpierw prosi o przeprowadzkę ,żeby jak się wyraziła ''było jej weselej , bo cała rodzina jest w kupie'',a póżniej , po spłacie długów przychodzi jej siostra i zaczynają się intrygi .Pytanie nasuwa się tylko jedno , jak można wyrzucić na bruk całą rodzinę i jeszcze twierdzić , że się jest ofiarą.Z poważaniem Agata Milewska i Marek Milewski (inwalida II grupy).
PROSIMY O POMOC.
E-KWIDZYNIACY ON PRZESŁUŻYŁ 15 lat w WP , stał się kaleką, który ma niedowład nóg.Czy można tak traktować inwalidów .PROSIMY O POMOC ALA , AGATA i MAREK Milewscy (nie finansową).

Ostatnio edytowano 15 września 2010, o 23:00 przez Marek1968, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 17:42 
Marek1968 napisał(a):
.Pod ich namową matka założyła nam sprawę o eksmisję.

nie chce nikogo oskarzac, ale przypuszczam, ze bez powodu to by tego nie robila........

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 17:50 

catani napisał(a):
Marek1968 napisał(a):
.Pod ich namową matka założyła nam sprawę o eksmisję.

nie chce nikogo oskarzac, ale bez powodu to by tego nie robila........

Przepraszam, że się wtrącam ale nie Nam - Forumowiczom należy oceniać kto zawinił w tej sytuacji. Rodzina prosi tylko o pomoc.
Wiem, że pewnie nie chciałaś, żeby ktoś źle Cię zrozumiał.

PostNapisane: 15 września 2010, o 18:03 

Powód był jak się póżniej okazało.Z tego co wiem to ostatnią wolą jej (ostatnio )zmarłego męża było to ,żebyśmy sprowadzili się do Kwidzyna,a że miała długi pomyślała ,że upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu.Długi spłacone , a więc do widzenia.Teraz nie wiadomo jak się odezwać i czy w ogóle ma to sens.

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 18:33 

Marek1968 napisał(a):
Na mazurach zostawiliśmy 3 -pokojowe mieszkanie w nowym budownictwie i działkę 11 ar.Dla ludzi potrzebujących za symboliczną sumę 200 zł ( dwieście zł}.Cena dotyczyła działki.

Mieszkanie 3 pokojowe za 200 zl? Czy działka, bo nie rozumiem.. Cała historia jest lekko nieprawdopodobna.

Sprawa nadaje się do programu Elżbiety Jaworowicz, może by coś pomogło ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 18:46 

A co z meldunkiem ... przecież jeśli oddaliście jedno musieliście się zameldować u "mamy" dodatkowo skoro jest testament to , jak jest określona wasza sytuacja ... jako współwłasność czy tylko dobra wola ojca aby wspomóc "matkę"?
Jest prawo spadkowe i skoro nie zostało wydziedziczone dziecko rodziny zajmującej mieszkanie to mimo że tam nie mieszka to i tak należy się część następująca : połowa matka /połowa dzieci bez względu ile ich jest ....
Pozdr VOO1

PostNapisane: 15 września 2010, o 19:00 

Te 200 zł to za działkę.
Pomysł przeprowadzki jak się potem dowiedziałam wyszedł od jej męża (nie był moim ojcem).A jeśli chodzi o meldunek to owszem jest, stały.

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 20:29 

http://www.kss.vel.pl/index.php?option= ... &Itemid=53

Proszę tu spróbować. Mają też oddział w Gdańsku. Adres e-mailowy do osoby, która mogłaby doradzić bezpłatnie podam w prywatnej wiadomości. Kolega jest z wykształcenia prawnikiem. Pierwszy raz mam do czynienia z taką sprawą. Przeważnie takie problemy są wynikiem działalności osoby obcej, a nie rodziny. Nie wiadomo jak to ugryść, ale eksmitowanie rodziny z dzieckiem jest przykre.

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 20:45 

aha. Eksmisje na bruk są prawnie zakazane.

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 21:05 

Marek1968, nie został wskazany Wam jakiś lokal zastępczy? Rzeczywiście, eksmisja na bruk jest prawnie zakazana. Dlaczego wobec tego sąd wydaje taki wyrok? Macie jakiegoś pełnomocnika w sądzie? Proponowałbym się odwołać od wyroku sądu i to natychmiast.

Tytuł:
PostNapisane: 15 września 2010, o 21:07 

Sąd nie mógł wydać takiego wyroku. To nie Uganda. Sąd musi stosować prawo, a co do tego przepisu nie ma mowy o błędzie w interpretacji, bo jest napisane jak byk.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1