Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 06:05 
Przyjaciel forum

pobodysnerfect napisał(a):
To już jest absurd moim zdaniem. Pozwalając dziecku na przyjęcie 1 komunii nie podpisuje się przecież cyrografu z zaprzyjaźnionym księdzu fotografem.

Jest z tego problemu jedno wyjście. Takie które zadowoli wszystkich, księdza i rodziców. Nie pozwalić dziecku przyjąć pierwszej komunii.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 08:34 

reflexes napisał(a):
Jest z tego problemu jedno wyjście. Takie które zadowoli wszystkich, księdza i rodziców. Nie pozwalić dziecku przyjąć pierwszej komunii.

Dość desperackie wyjście. Komunia nie jest narzędziem do licytowania się o takie rzeczy jak wybór fotografa.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 08:41 
Przyjaciel forum

Być może coś się zmieniło, ale jeszcze niedawno to rada rodziców decydowała jaki fotograf robi zdjęcia na różnych imprezach, ale tak jak mówie to było kiedyś i nie w sp4.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 08:53 

pobodysnerfect napisał(a):
Tylko interesuje mnie jak sprawa by wyglądała, gdyby kilkoro rodziców też wynajęło profesjonalnych fotografów. Czy im również by zabroniono robić zdjęcia??

Nie wiem jaki sens mialoby takie dzialanie, bo koszty bylyby niewspolmierne do rezultatow. Ale nie sadze, zeby dyrekcja robila jakis problem. Oby to nie bylo 5 fotografow na kazda klase.

Dodam, ze omawiany fotograf, ktorego wiekszosc z nas zna, jest jednoczesnie rodzicem dziecka uczacego sie w SP4. Ogladam jego zdjecia wykonywane podczas imprez szkolnych oraz zdjecia grupowe i nie mam do nich zadnych zastrzezen.

Rzeczywiscie istnieje taka droga jaka opisal Jurek. Tylko w naszej szkole jest to zwykla koszulka foliowa, wiec nadrukowywanie logo nie ma sensu. Wybieramy te zdjecia, ktore nam sie podobaja i reszte oddajemy. Placimy tylko za te, ktore sobie zostawiamy. Dla mnie to zwykle chamstwo skanowac i oddawac bez placenia. Zwlaszcza, ze ceny sa bardzo przyzwoite, foty sa dobrej jakosci, na dobrym papierze. Pomyslcie ile pracy kosztuje fotografa wykonanie zdjec, ich obrobka, drukowanie i sortowanie do koszulek po twarzach kilkuset dzieciaczkow.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 09:46 
Piotr_J napisał(a):
Dla mnie to zwykle chamstwo skanowac i oddawac bez placenia.

A wciskanie dzieciom niezamawianych zdjęć jak nazwiesz?

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 10:14 

Piotr_J napisał(a):
Nie wiem jaki sens mialoby takie dzialanie, bo koszty bylyby niewspolmierne do rezultatow. Ale nie sadze, zeby dyrekcja robila jakis problem.

Zgadzam się z Tobą, że koszty byłyby zapewne zbyt duże, ale to był tylko przykład postawy, do której można uciec w przypadku "krzyczącego księdza" :)
Cytuj:
Do tej pory mam niestety :D zdjęcia robione w szkole. Zawsze jak na nie patrzę to zastanawiam się za jaką karę... Nie wiem jak jest teraz, ale jak ja byłam w podstawówce to rodzice nawet nie byli informowani o tym, że będą robione zdjęcia, więc nieprzygotowane dzieci sadzano na krzesełkach lub ławkach, robiono "pstryk" i stawiano rodziców przed faktem dokonanym :grinka: Oczywiście nie było mowy o tym, żeby tych zdjęć nie kupić, trzeba było i koniec.

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2010, o 12:57 

Budslavsky napisał(a):

Dzieciom? Ja, jako rodzic dostalem "do lapy" osobiscie od wychowawczyni. Moglem kupic, moglem oddac. Z szesciu (w tym cztery wykonane na zyczenie kilku przyjaciolek corki w malej grupce) wybralem cztery.

A wracajac do skanowania i oddawania. Dalej twierdze, ze to chamstwo. Chcesz miec fotke swego dziecka za darmoche, to pstryknij mu fotke na wlasna reke. A jak nie, to odzaluj te pare zlotych. To nie program Microsoftu, zeby trzeba bylo piracic. :-)

Niektore imprezy nie byly drukowane, tylko moglismy kupic plytke z kompletem zdjec. Koszt chyba 5 PLN. Odliczajac cene nosnika, to chyba nie jest wygorowana cena. Ja lubie zbierac pamiatki i dlatego kupuje. Wiem, ze niektorzy rodzice maja to gdzies i nie kupuja.

Tytuł:
PostNapisane: 11 września 2010, o 17:58 

rumpo9 napisał(a):
Nie trzeba zaraz doszukiwać się ognisk korupcji!
Ale można.
Mam pytanie do adminów: gdzie podział się post Darka, który sugerował, że pani dyrektor wzięła "w łapę" od fotografa?
Kogoś coś obleciało?
Mój post był tylko odpowiedzią, którą w takim przypadku także nalezało by usunąć.
Wygląda, że odpowiadam na nie zadane pytania.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1