Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 21:31 
Przyjaciel forum

Panowie,
jak chcecie sobie o takim czymś pogadać to proszę na priv.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 21:36 

Czy aż tak bardzo odbiegliśmy od tematu, e Ci to przeszkadza?

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 22:19 
No właśnie to jest to czego Policja chce uniknąć - Ludzi samodzielnie próbujących wymierzyć sprawiedliwość. Dajcie im działać.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 00:12 

Taaaak, dajmy im działać. Ale DZIAŁAĆ! Jak chodzę do szkoły to przechodzę dużą część miasta, a jak zobaczę gdzieś patrol Policji lub Straży Miejskiej, to wydaje mi się to dziwne. Czy powinno być tak, że dziwimy się na widok patrolu? Chyba nie.... A od poniedziałku nie zauważyłem wzrostu liczby patroli w naszym mieście, ale może tylko ja mam takie wrażenie...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 01:25 

Cytuj:
Jak chodzę do szkoły to przechodzę dużą część miasta, a jak zobaczę gdzieś patrol Policji lub Straży Miejskiej, to wydaje mi się to dziwne.
Hm, nie Tobie jedynemu... Wolałbym być częściej legitymowany wracając ciemną nocą, niż sprawdzać prawdopodobieństwo spotkania podchmielonych młodzianów, chcących przemodelować moją fizjonomię. O tym co się dzieje, jak taką grupę napotka na swojej drodze kobeta nie chce mi się nawet myśleć :-| Bez wzrostu wydatków na Policję to się niestety nie zmieni, a że Rzeczpospolita ma teraz na głowie istny szturm na jej "świnkę skarbonkę", wątpię byśmy doczekali się częstszych pieszych patroli.
Co do polityki informacyjnej Policji: wcześniej usłyszałem o tych zdarzeniach z ust znajomego i byłem święcie przekonany, że to typowy przykład "miejskiej plotki", efekt czyjejś nadmiernie rozwiniętej wyobraźni (kilkakrotnie wcześniej słyszałem informacje o tego typu wydarzeniach w naszym mieście, które się nie potwierdziły). Teraz nagle się dowiaduje, że to jednak prawda. Daje to do myślenia... Z drugiej strony trzeba się postawić w sytucji Policji - chęć niedopuszczenia do "nadmiernej aktywności" mieszkańców to już jeden wymieniony powód. Drugim czynnikiem są same poszkodowane kobiety - duże nagłówki odmieniające słowo "Gwałt" w różnych konfiguracjach, pozbierać po tym wydarzeniu im się raczej nie pomogą. Tak więc sytuacja jest delikatna - nie informować źle, ale w drugą stronę przesadzić również można...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 06:41 

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/pomo ... ke,1055163

"(jednak policja dopiero teraz o tym poinformowała)"
:evil:

To chyba dla dobra śledztwa, a co do samosądu to jestem jak najbardziej za...
Grzegorz napisał(a):
Drugim czynnikiem są same poszkodowane kobiety

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 07:17 

Dzisiaj na pierwszej stronie gazety lokalnej widnieje informacja na temat tegoż zdarzenia. :sad:

Przyjaciel: nadal wierzy w Ciebie choć już nikt inny nie wierzy, łącznie z Tobą samym, słucha, chociaż słuchał to już wiele razy, jest przy Tobie, gdy Ci się nie układa i nigdy nie mówi: 'A nie mówiłem?', pomaga Ci pozbierać i skleić to, co stłukłeś

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 11:31 
niestety.teraz wyraze moje osobiste i prywatne zdanie z ktorym macie prawo sie nie zgodzic.Wyrazajmy zgode na marsze parady rownosci, badzmy tolerancyjny na rozne dewiacje a bedziemy czesciej doswiadczac takic zdarzen.wobec takich zwierzat bo gwałcicieli nie mozna nazwac ludzmi jest tylko jedno wyjscie...........szkoda mi tej dziewczyny, to bedzie w jej psychice siedziało lata, mam nadzieje ze złapia go jak najszybciej i trafi za kraty a nie do psychiatryka.w wiezniu juz sie nim zajma........

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 11:38 

Grzegorz napisał(a):
Wolałbym być częściej legitymowany wracając ciemną nocą, niż sprawdzać prawdopodobieństwo spotkania podchmielonych młodzianów, chcących przemodelować moją fizjonomię.

Grzeogorz, należysz chyba do wyjątkow, bo czy na forum,czy w mieście to wszyscy wieszają tylko psy na policji. Swoją drogą, czy ktoś wie ilu jest strażnikow miejskich obecnie. Ta garstka co została wg tego co piszecie powinna pracować 24 godziny na dobę i poruszac się biegiem po mieście, żeby byc zauważona.
I jeszcze jedno, czy na pewno nikt z mieszkańców Naszego Miasta nie widzał nic podejrzanego? Po godzinie 20 jescze sporo ludzi się kręci.

Ostatnio edytowano 8 lutego 2008, o 11:41 przez ptomson, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 15:25 

No dobrze, może i jest ich tylko garstka.... Ale ta garstka mogłaby być na patrolu w piątek wieczorem, gdy po mieście kręci się najwięcej ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 21:01 

biuro rzecznika KPP napisał(a):
Komendant Wojewódzki Policji w Gdańsku wyznaczył nagrodę pieniężną za
pomoc w ustaleniu sprawcy brutalnego gwałtu dokonanego na 16-letniej
dziewczynie, który miał miejsce w dniu 04 lutego 2008r, w miejscowości
Kwidzyn przy zbiegu ulic Hallera z Grudziądzką.

niestety, nie ma nic na temat wysokości nagrody

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 21:04 

Nagroda jest nieistotna. Tylko niech złapią. Zapewniam ,że jakbym miał chociaż jakiekolwiek domysły lub podejrzenia to telefon popełnie. A jestem daleki od samosądów. "Pod celą" będzie miał "raj".

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 21:07 

"Niech gwałt się gwałtem odciska,
rzekła d..pa do mrowiska"

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 21:10 
Przyjaciel forum

warzek napisał(a):
"Pod celą" będzie miał "raj".

Podobno może nawet nie przeżyć od nadmiaru seksu :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 21:10 

Wracając do tematu patroli policyjnych to jest ich od kilku dni sporo. Sam byłem dziś świadkiem "akcji" zatrzymania dwóch mężczyzn, którzy prawdopodobnie zostali zatrzymani w celu ustalenia tożsamości. Prawdopodobnie któryś z nich w jakimś stopniu przypominał tego z rysopisu... sporo przestępców wpada w ręce policji w trakcie rutynowych kontroli. Wierzę w to, że go w końcu złapią.

BTW, policja ma sporo roboty... i to chyba nie przypadek, że właśnie teraz dokonano sporego skoku na hurtownię papierosów Stopol... Teraz siły policyjne zostały podzielone na dwie grupy dochodzeniowe a Komendant Wojewódzki wyznaczył kolejna nagrodę za pomoc w ustaleniu sprawców napadu na hurtownię.

Ostatnio edytowano 8 lutego 2008, o 21:13 przez KrzaQ, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1