Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 18:16 
Przyjaciel forum

dreds11 napisał(a):
To teraz masz obrażanie wg Palikota:

Ale ja nie mam zamiaru targować się kto jest lepszy. Od początku próbuj zrozumieć jak można bredzić, że to, że jakiś człowiek trawił na innego człowieka wariata i zginął z jego rąk może być winą rządu i PO? W swoich słowach chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że jeżeli to co napisał zacytowana przez Walthera pan Ziemkiewicz ma coś wspólnego z prawdą to pod biurami PO również powinni stać mordercy. Po drugie chciałem napisać, że Kaczyński obraża mnie mówiąc, że każdy kto mówi źle o nim i jego kolegach namawia do morderstwa.
dreds11 napisał(a):
Może komentarze dotyczące wypowiedzi Kaczyńskiego i innych powinny się znaleść w innym miejscu?
I to jest świetny pomysł a temat pewnie zostanie przeniesiony przez adminów w stosowne miejsce.
dreds11 napisał(a):
Co ty kur...de bredzisz?
Jedynym który w tym temacie bredzi jest niestety Kaczyński. Ten człowiek jest już tak nakręcony i zapatrzony w siebie, że jak spadnie śnieg to też jako pierwszy na konferencji powie, że to wina tych nieprawdziwych Polaków.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 18:20 
Przyjaciel forum

Po tej tragedii robi się coraz większe bagno, pierwszym był oczywiście Jarosław ze swoim chorym wystąpieniem, teraz pieski z obydwu stron będą się kąsać.
Największym wrogiem dla Polaka jest drugi Polak, pewnie tak już zostanie :evil:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 18:21 

Wypowiedź Kaczyńskiego :
""...
Każde słowo, które będzie kontynuacją tej kampanii nienawiści, będzie po prostu wzywaniem do mordu. Takie są po prostu fakty. Parlament Europejski podjął już rezolucję jednomyślną potępiającą ten mord. Będziemy walczyć o to, żeby w Polsce wróciła demokracja, wrócił normalny porządek polityczny, gdzie jest władza i opozycja, ale nie ma tego szaleństwa, nie ma tego wszystkiego co od kilku lat w związku z rządami Platformy Obywatelskiej obserwujemy..."

To nie jest komentarz człowieka zdrowego.

Może Prezes PIS powinien sobie zdać sprawę że swoimi wcześniejszymi słowami w jakiś tam sposób sam skłonił 62 letniego człowieka do popełnienia tego okrutnego czynu?

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 18:24 

Zaczyna się zabawa :sad:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 18:26 
Przyjaciel forum

Należało się burdelu spodziewać i widać już, że burdel będzie :sad:

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 19:16 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Należało się burdelu spodziewać i widać już, że burdel będzie :sad:

Czekaja nas pewnie kolejne ,, miesięcznice i półrocznice , może i kolejna komisja śledcza " , oby tylko jakiś zastęp harcerzy nie przyniósł krzyża :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 19:27 
Zbanowany

reflexes napisał(a):
Podaj mi przykład na te moje klapki, bo jakoś nie widzę. Może z dwa razy zdarzyło mi się napisać kilka zdań przeciw pis.

Klapki ma na oczach co najmniej połowa społeczeństwa i nie piszę tu tylko o Tobie czy zwolennikach PO. Zarówno z jednej i drugiej strony jest mnóstwo zaślepionych oszołomów. Najśmieszniejsi są Ci, którzy twierdzą, że nie głosują, mają to wszystko gdzieś głęboko w nosie, ale to nie przeszkadza im - jako niezaangażowanym - tępić "bydło" - bo i takie określenia już padały. Pisząc o ściąganiu klapek z oczu miałem na myśli sytuację w której piszecie o nienawiści szerzonej przez PiS, nie widząc takich samych - a ostatnim czasie - dużo gorszych zachowań "autorytetów" moralnych. Dyskusja nie istnieje, cała rozmowa ogranicza się do wzajemnych wyzwisk i prób ośmieszania - w czym PO i jej zwolennicy muszę przyznać dominują. Wildstein zadał ciekawe pytanie - jak reagowałyby media i "autorytety" gdyby ta tragedia wydarzyła się w siedzibie PO. Myślisz, że jedyną winą byłaby choroba psychiczna zamachowca? Nit nie kwestionuje faktu, że facet ma bałagan w głowie, ale dziwnym trafem większość nie chce widzieć wpływu atmosfery tworzonej od 5 lat. To są te klapki - podwójna moralność i ocena zjawisk przez pryzmat osoby czy ugrupowania polit. Nie liczy się meritum a "zasłyszane opinie". Dokładnie tak, jak z tym "prawdziwymi polakami" Kolendy-Zaleskiej.

reflexes napisał(a):
Mój bełkot nie wiele się różnie od Twojego. Zmieniamy tylko miejscami partie i wychodzi na to samo. Ty naprawę wierzysz, że to jest wina telewizji? Jeżeli tak to ja się pytam gdzie są Ci wariaci którzy chcą mordować peowców.

A jednak trochę się różni. Ja nie jestem aż tak jednostronny, nie uważam się za zwolennika PiS - teoretycznie - opierając się na deklaracjach to bliżej mi do PO z 2005 r. Więc to samo raczej nie wyjdzie. Widzę po prostu propagandę - bo innego słowa znaleźć nie mogę - platformy i ciągłe straszenie PiS`em. Nikt z PiSu nie mówił o bydle, dożynaniu, wojnie, Polsce ciemnej, moherach etc... Nie chce mi się po raz kolejny wałkować tematu. Zajrzyj sobie do poprzednich wątków związanych z wypadkiem w Smoleńsku i zobacz z jakim szacunkiem kwidzyniacy potrafią wypowiadać się o tragedii.

Tak wierzę, że telewizja, prasa i Donald Tusk - jako lider partii prowadzącej wojnę z "ciemną polską" są po części winni tej tragedii. Padały dzisiaj porównania do sprawy Narutowicza - myślę, że nie bezpodstawnie. Wariat czy nie - ale coś go zainspirowało. Gdyby nie było takiej atmosfery w mediach i "stanu pełnej mobilizacji" to ten oszołom co najwyżej pokłóciłby się z sąsiadami, wydarł się na panią Krysię z warzywniaka. Nierównoważony szaleniec odpowiednio podkarmiany papką medialną - efekt mieliśmy dzisiaj w Łodzi. "Będę zabijał Pisowców" i inne tego typu bzdury - skąd to się wzięło? Czy to nie premier mówił o potrzebie wyeliminowania zwolenników Kaczyńskiego z życia publicznego i wojnie? Żaden normalny człowiek nie sięga po broń - ale dzisiaj trafiło na wariata.

Pytasz się gdzie Ci wariaci gotowi mordować PO`wców? Mam nadzieję, że siedzą pozamykani w szpitalach pod czujną opieką lekarzy.

reflexes napisał(a):
A cała reszta łączne ze mną to śmieci i wyrzutki społeczeństwa. Zarzucacie Tuskowi, Sikorskiemu i całej reszcie nakręcanie spirali zła a prezes w jednym tylko zdaniu obraża grubo ponad połowę społeczeństwa(wszystkich, którzy nie głosowali na pis).

Ciągle wałkujesz słowa które nie padły? To są właśnie te klapki. Kolenda-Zaleska "przejęzyczyła" się komentując wystąpienie Kaczyńskiego. Słowa nie padły, ale to nie przeszkadza w stawianiu kolejnych zarzutów. Czy gdzieś padły słowa o śmieciach i wyrzutkach społeczeństwa - czy to przypadkiem nie jest kolejne dorabianie argumentów do wygodnej i modnej teorii?

W 2005 roku Donald Tusk forsował IV RP, POPiS i inne bzdury - wybory przegrał i nagle okazało, się, że Kaczyński to zło wcielone a jego zwolennicy to maniacy w moherowych beretach. Ale koniec końców okazało się, że nienawiść szerzy Kaczyński i to na pewno on sprowokował dzisiejszy atak.

Resztę już sobie daruję, bo już się okazuje, że to sam J. Kaczyński jest winien tego kretyńskiego ataku, z tym nie zamierzam dyskutować. Tyle w temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 20:09 

Cytuj:
Janusz Palikot wypowiedział się dla programu „Szymon Majewski Show”. Mówił o tym, że Jarosław Kaczyński zostanie upolowany, wypatroszony, a jego skóra sprzedana.

to mówił prominentny były już polityk platformy.
Punky powiedz mi jaki to mogło mieć wpływ na działania 62 letniego mężczyzny.
Cytuj:
Resztę już sobie daruję, bo już się okazuje, że to sam J. Kaczyński jest winien tego kretyńskiego ataku, z tym nie zamierzam dyskutować. Tyle w temacie.

Pewnie na pasku TVN pojawi się niedługo info,że to Kaczyński w przebraniu napadł na biuro PIS-u aby rozniecić dogasający konflikt. :roll: Materiał w "Faktach" przygotuje Kolenda-Zalewska ,na pewno będzie "obiektywny"
Cytuj:

Czy bredzenie "geja z Biłgoraja" o alkoholiźmie ś.p. Prezydenta czy o homoseksualiźmie Jarosława to komentarze człowieka zdrowego?

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 20:22 

Cytuj:
Czy bredzenie "geja z Biłgoraja" o alkoholiźmie ś.p. Prezydenta czy o homoseksualiźmie Jarosława to komentarze człowieka zdrowego?

Cytuj:
Punky powiedz mi jaki to mogło mieć wpływ na działania 62 letniego mężczyzny.

Marna prowokacja.
Postaraj się bardziej.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 20:27 
Zbanowany

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 20:27 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Klapki ma na oczach co najmniej połowa społeczeństwa i nie piszę tu tylko o Tobie czy zwolennikach PO. Zarówno z jednej i drugiej strony jest mnóstwo zaślepionych oszołomów. Najśmieszniejsi są Ci, którzy twierdzą, że nie głosują, mają to wszystko gdzieś głęboko w nosie, ale to nie przeszkadza im - jako niezaangażowanym - tępić "bydło" - bo i takie określenia już padały. Pisząc o ściąganiu klapek z oczu miałem na myśli sytuację w której piszecie o nienawiści szerzonej przez PiS, nie widząc takich samych - a ostatnim czasie - dużo gorszych zachowań "autorytetów" moralnych. Dyskusja nie istnieje, cała rozmowa ogranicza się do wzajemnych wyzwisk i prób ośmieszania - w czym PO i jej zwolennicy muszę przyznać dominują.

Ja mam zdanie wręcz przeciwne. O wieszaniu i wybieraniu gałęzi dla Palikota mówił dość otwarcie poseł Hofman z PIS. To oczywiście jeden z wielu przykładów na to, że PIS święty nie jest. Ale nie o to chodzi kto komu więcej. Ważne jest to, że Kaczyński zarówno na Smoleńsku jak i teraz na Łodzi, wywołując poczucie współczucia w społeczeństwie chce ugrać dla siebie jak najwięcej.

magzeust napisał(a):
Myślisz, że jedyną winą byłaby choroba psychiczna zamachowca? Nit nie kwestionuje faktu, że facet ma bałagan w głowie, ale dziwnym trafem większość nie chce widzieć wpływu atmosfery tworzonej od 5 lat. To są te klapki - podwójna moralność i ocena zjawisk przez pryzmat osoby czy ugrupowania polit. Nie liczy się meritum a "zasłyszane opinie".

I właśnie ten bałagan w głowie jest przyczyną tego co się stało. Normalny człowiek po seansie Rambo III albo wiadomości nie wychodzi na ulicę strzelać. Tylko człowiek niespełna rozumu może coś takiego zrobić.

magzeust napisał(a):
Tak wierzę, że telewizja, prasa i Donald Tusk - jako lider partii prowadzącej wojnę z "ciemną polską" są po części winni tej tragedii. Padały dzisiaj porównania do sprawy Narutowicza - myślę, że nie bezpodstawnie. Wariat czy nie - ale coś go zainspirowało. Gdyby nie było takiej atmosfery w mediach i "stanu pełnej mobilizacji" to ten oszołom co najwyżej pokłóciłby się z sąsiadami, wydarł się na panią Krysię z warzywniaka. Nierównoważony szaleniec odpowiednio podkarmiany papką medialną - efekt mieliśmy dzisiaj w Łodzi. "Będę zabijał Pisowców" i inne tego typu bzdury - skąd to się wzięło? Czy to nie premier mówił o potrzebie wyeliminowania zwolenników Kaczyńskiego z życia publicznego i wojnie? Żaden normalny człowiek nie sięga po broń - ale dzisiaj trafiło na wariata.

Pytasz się gdzie Ci wariaci gotowi mordować PO`wców? Mam nadzieję, że siedzą pozamykani w szpitalach pod czujną opieką lekarzy.

j.w. Niestety na debila nie ma siły. I proszę nie zwalaj winy na to co pokazują w tv. Człowiek jest chory na głowę i to tylko jest przyczyną takiego zachowania. Z drugiej strony patrząc można by powiedzieć, że to Kaczyński jest winny. Może to jego gadki wkurzały zamachowca (chorego psychicznie) i sprowokowały do czynu.

magzeust napisał(a):
A jednak trochę się różni. Ja nie jestem aż tak jednostronny, nie uważam się za zwolennika PiS - teoretycznie - opierając się na deklaracjach to bliżej mi do PO z 2005 r. Więc to samo raczej nie wyjdzie. Widzę po prostu propagandę - bo innego słowa znaleźć nie mogę - platformy i ciągłe straszenie PiS`em. Nikt z PiSu nie mówił o bydle, dożynaniu, wojnie, Polsce ciemnej, moherach etc... Nie chce mi się po raz kolejny wałkować tematu. Zajrzyj sobie do poprzednich wątków związanych z wypadkiem w Smoleńsku i zobacz z jakim szacunkiem kwidzyniacy potrafią wypowiadać się o tragedii.

Jasne, mogę napisać dokładnie to samo tylko zmienić nazwę partii.

magzeust napisał(a):
Ciągle wałkujesz słowa które nie padły? To są właśnie te klapki. Kolenda-Zaleska "przejęzyczyła" się komentując wystąpienie Kaczyńskiego. Słowa nie padły, ale to nie przeszkadza w stawianiu kolejnych zarzutów. Czy gdzieś padły słowa o śmieciach i wyrzutkach społeczeństwa - czy to przypadkiem nie jest kolejne dorabianie argumentów do wygodnej i modnej teorii?
Ale które słowa nie padły? Ja napisałem tylko, że Kaczyński traktuje mnie jak śmiecia (i to były moje słowa i odczucia) i podżegacza morderców.

Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2010, o 23:44 

punky napisał(a):
Wypowiedź Kaczyńskiego :
""...
Każde słowo, które będzie kontynuacją tej kampanii nienawiści, będzie po prostu wzywaniem do mordu. Takie są po prostu fakty. Parlament Europejski podjął już rezolucję jednomyślną potępiającą ten mord. Będziemy walczyć o to, żeby w Polsce wróciła demokracja, wrócił normalny porządek polityczny, gdzie jest władza i opozycja, ale nie ma tego szaleństwa, nie ma tego wszystkiego co od kilku lat w związku z rządami Platformy Obywatelskiej obserwujemy..."

Może Prezes PIS powinien sobie zdać sprawę że swoimi wcześniejszymi słowami w jakiś tam sposób sam skłonił 62 letniego człowieka do popełnienia tego okrutnego czynu?

To, że Kaczyński zwariował, to swoją drogą, ale z całą resztą się nie zgadzam. W jakiś tam sposób Tusk i 3/4 składu na ul. Wiejskiej, swoimi słowami też społeczeństwo irytują. Zgodnie z tą logiką jakieś 60% wkurzonych obywateli powinno pójść do biur poselskich. Gość który zaatakował jest po prostu świrem, więc nie ma co obwiniać kogokolwiek. Padło na biuro PiS, ale mógł równie dobrze wyjść z giwerą na ulicę. Takie rzeczy się zdarzają i już. Bardziej martwi mnie fakt, że próbuje się z tego zrobić sprawę mocno polityczną i pogłębić podziały w społeczeństwie. Paradoksalnie wszystkie tragedie, które ostatnio spotykają PiS, mają dla nich ostatecznie pozytywne efekty. Elektorat jednoczy się wokół teorii spiskowych i przejawia syndrom oblężonej twierdzy, przez co społeczeństwo coraz bardziej się polaryzuje. Boję się, że jednak wojna domowa jest w tym układzie całkiem prawdopodobną opcją. A Kaczyński ze swoją taktyką "im gorzej, tym lepiej", może na tym wiele ugrać. Z drugiej strony jest to wina PO, które z założenia jest partią władzy, działającą w interesie elity. Gdyby nie próbowali zapomnieć o rzeszach wykluczonych ekonomicznie obywateli, to Kaczyński nie miałby elektoratu. Zamiast atakować wyborców PiS w niewybredny sposób, trzeba zrozumieć dlaczego tą partię popierają. I odpowiedzią na to pytanie nie jest to, że Polska dzieli się na wykształconą klasę średnią i plebs, który zasługuje na pogardę.

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 00:26 

"Mężczyzna jest w separacji, bezdzietny....Był raczej typem samotnika, nie stwarzał żadnych konfliktów." - idealny materiał na szalonego mordercę- sfrustrowany, bez możliwości i umiejętności kanalizowania gniewu w mniej szkodliwy sposób. Koleś ze Słowacji, też problemów nie sprawiał. Tak samo dzieciaki od masakry w Columbine High School. Samotnicy z bijącymi się w głowie myślami, to tykające bomby zegarowe.

Przepraszam Drosik, za pisanie dwóch postów pod rząd, ale w czasie się nie wyrobiłam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 00:34 

Didi napisał(a):
Tak samo dzieciaki od masakry w Columbine High School

Chyba Cie poniosło z tym porównaniem...

Cytuj:
30 stycznia 1998 Harris i Klebold zostali aresztowani za włamanie do zaparkowanego vana i kradzież z niego sprzętu elektronicznego. Sędzia skierował ich do udziału w programie poprawczym dla młodocianych przestępców. Uczestnicy tego typu programów muszą oprócz zapłacenia grzywny i odpracowania społecznie pewnej liczby godzin, odbyć również szereg indywidualnie dobranych zajęć. W przypadku Klebolda było to m.in. zajęcia z etyki, Harris natomiast musiał przejść psychoterapię oraz uczęszczać na zajęcia z radzenia sobie z gniewem. Jednym z warunków ukończenia programu było też napisanie do ofiary listu z przeprosinami. List Harrisa był bardzo empatyczny, wyrażał dużo zrozumienia dla uczuć okradzionego. Dzięki udawanej skrusze i szybkiemu wypełnieniu nałożonych na nich zadań obaj uzyskali wcześniejsze zwolnienie z programu. Harris napisał jednak w swoim dzienniku:

Czy Ameryka nie miała być krajem wolnych ludzi? Jak to możliwe, że skoro jestem wolny nie mogę pozbawić głupiego, pieprzonego, idioty jego własności, którą zostawił, leżącą na przednim siedzeniu, na widoku i w środku pieprzonego niczego, w pią-pieprzą-tkową noc. SELEKCJA NATURALNA. Pieprzeńca powinno się zastrzelić.

Podczas programu zdiagnozowano u Harrisa zaburzenie obsesyjno-kompulsyjne. W ramach terapii przepisano mu lek antydepresyjny podobny w działaniu do Prozacu o nazwie handlowej Luvox, którego głównym składnikiem jest fluwoksamina. Badania wykazały, że lek ten u znacznego odsetku zażywających go dzieci i młodzieży powoduje wystąpienie manii. U Harrisa występowały też urojenia wielkości:

Nikt nie jest gówna warty chyba, że ja powiem że jest. Czuję się jak Bóg i chciałbym mieć wszystkich OFICJALNIE poniżej mnie. Już wiem, że jestem wyżej niż prawie wszyscy na tym pieprzonym Welt, w kategoriach uniwersalnej Inteligencji.

Harris prowadził kilka stron internetowych. Obok tekstów piosenek, dowcipów napisanych razem z przyjaciółmi czy zaprojektowanych przez siebie poziomów do gry komputerowej Doom publikował na nich swoje przepełnione nienawiścią, przemyślenia. Wywołało to zainteresowanie policji już w marcu 1998. Harris na swojej stronie zagroził śmiercią Brooksowi Brownowi - jednemu ze swoich szkolnych kolegów oraz chwalił się posiadaniem materiałów wybuchowych. Zaniepokojeni rodzice Browna złożyli oficjalną skargę.

O to są prawdziwi Polacy :D

http://www.youtube.com/watch?v=wVpbN6KB ... re=related

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 20 października 2010, o 08:00 

Tow. Didi czy poseł Hoffman sam się nagrał na swoją sekretarkę?
Cytuj:
http://www.wpolityce.pl/view/2952/Grozby_wobec_posla_PiS___Hofman_____juz_nie_zyjesz_____masz_dwa__trzy_____dni_____nie_wiecej_.html

Cytuj:
wszystkie tragedie, które ostatnio spotykają PiS,

biedaki pewnie większość tych tragedii sami wymyślili ( mania prześladowcza) i pewnie sami są sobie winni bo po co powoływali PIS do życia?
W USA społeczeństwo zawsze było dwubiegunowe: demokraci(lewusy) i konserwatyści ( prawusy) i co jest złego w takim spolaryzowaniu społeczeństwa?
Cytuj:
.Był raczej typem samotnika, nie stwarzał żadnych konfliktów."

Pewnie naczytał się "Buszujący w zbożu" i postanowił zabić a może ostatnio oglądał "Taksówkarza"?
Cytuj:
Tak samo dzieciaki od masakry w Columbine High School.

No tu muszę zgodzić się ze swoim przedmówcą i powiedzieć,ze pojechała tow. po bandzie i na całego! :sad:
Tak "Dziennik Zachodni" opisuję tego "psychopatę":
Cytuj:
http://www.kurierlubelski.pl/region/lublin/322003,kim-jest-ryszard-c-morderca-polityka-pis-z-lodzi-tylko-w,id,t.html?cookie=1

Cytuj:
http://www.wpolityce.pl/view/2958/Prasa_zgodna___Zabojstwo_z_nienawisci____Nienawidze_PiS__Chcialem_zabic_Kaczynskiego_.html

Cytuj:
http://www.wpolityce.pl/view/2920/Napastnik_do_straznikow_miejskich___Chcialem_zabic_Kaczynskiego_tylko_za_malo_broni_mialem_.html

To raczej nie żaden "rozchwiany emocjonalnie emeryt" po mojemu facet działał z premedytacją, wiedział co robi, był tego świadom. To jest przerażające.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1