Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 19:57 

electro_nick napisał(a):
Renegat napisał/a:
NSZ RZĄDZI i jeszcze wam pokarze!!!

Tak to zacytowałeś jakby to były moje słowa :grinka: .
Aż mnie ciarki przeszły :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 20:02 

Renegat napisał(a):
electro_nick napisał(a):
Renegat napisał/a:

Tak to zacytowałeś jakby to były moje słowa :grinka: .
Aż mnie ciarki przeszły :grinka:

Otusz to!

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 20:11 

:grinka:
canario napisał(a):
Walther?
:grinka: NO COMMENT :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 20:19 
Przyjaciel forum

Didi napisał(a):
Otusz to!
oj bo dostaniesz po łapkach :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 20:23 

Darek napisał(a):
Didi napisał(a):
Otusz to!
jezeli moge to polecam swoje uslugi jako wykonawca kary ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 20:28 

POMPEY04 napisał(a):
Darek napisał(a):
Didi napisał(a):
Otusz to!
jezeli moge to polecam swoje uslugi jako wykonawca kary ;)

pozwólcie, że rozważę wszystkie "za" i "przeciw" :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 21:50 

electro_nick napisał(a):
Renegat napisał(a):

Dzięki, ja wysiadam. Co trzeba wypić żeby być chociaż w połowie tak śmiesznym jak on? :-|

Tu nie ma nic do śmiechu.
Ty się zastanów czy być w komisji wyborczej bo jeszcze :502:

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 22:21 

Powiem jedno. To skandal

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 22:42 

Przynajmniej program poznaliśmy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 22:55 
Dziękuję za wskazówki. Dotarłem do identyfikacji osoby, co prosto wynika z porównania trzech źrodeł:

1) wpis pod linkiem: http://niezalezna.pl/artykul/odklamac_h ... sz/26390/1 w komentarzu z dnia 21-10-2009 o godz. 21:18

2) wpis na naszym forumhttp://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopi ... 3&start=15 wysłany: |26 Paź 2010|, 2010 14:07

3) oraz lista wyborcza Nr 5 w okręgu 1 w Kwidzynie z imieniem i nazwiskiem:
http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/220 ... 712e340f90

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Moje wnioski:

Goszczenie tej osoby na forum portalu społecznościowego e-kwidzyn nie przysparza chwały nam pozostałym uczestnikom. Dowcipami w rodzaju: proszę o ochronę BORu, zmieniajcie awatary i innymi - problemu tego nie rozwiążemy.
Mamy tu swój regulamin (niestety dość giętko naginany), którego sankcje należałoby uruchomić natychmiast po wpisie, który jest typową groźbą karalną ( art. 190 KK § 1.) zacytowaną w otwarciu tematu: http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php ... sc&start=0

Widzę problem, (ale niestety tylko formalny) w tym, że ten inkryminowany wpis pojawił się poza naszym forum, za które odpowiadamy, jako wszyscy użytkownicy.
Pojawiały się na e-kwidzyn inne wpisy tego autora używającego dwóch nick’ów, równie agresywne , niestety symetryczne do podobnych wpisów kilku jego oponentów. Znacznie wcześniej były u nas wypowiedzi wrogie i konkretnie adresowane do osób publicznych, a działo się to u nas bez żadnych sankcji , pomimo np. moich sprzeciwów.

Oceniając stan faktyczny wypada stwierdzić, że wskazywany tu przypadek użytkownika forum posługującego się nick’ami: Kingtiger i Walther jest problemem głównie komitetu wyborczego, który go przygarnął, a przede wszystkim jego osobistym problemem, jak widać identycznym ze spełnionymi zamiarami zabójcy Ryszarda C.

Dla zachowania równowagi i sprawiedliwej oceny poziomu agresji słownej na forum, gdy równe egzekwowanie zasad Regulaminu (zwłaszcza pkt. 1 i 2.) nie zawsze ma tu miejsce, proponuję pewne rozwiązanie z konieczności niestety „pokrętne”, podobne do wyroku na gangstera Al Capone, skazujący go zaledwie za nie płacenie podatków, gdy inne jego znacznie poważniejsze "zasługi" były prawnie niedostępne.

Pkt. 16 regulaminu wyklucza użytkowników posługujących się więcej niż jednym kontem, co zostało przez Kingtigera-Walthera ewidentnie popełnione. Uzasadnienie powinno uwzględnić karygodne pogróżki formułowane publicznie przez osobę utożsamianą z przynależnością do forum e-kwidzyn, które nie pozostało na to obojętne.

(@ do admin i modów: teraz zróbta co chceta i pamiętajcie o wizerunku forum ponad podziałami wojny partyjno-politycznej narzucanej nam wszystkim.)
(@ Didi, zechciej wyjaśnić jaki związek z tym tematem ma gazeta „Puls Kwidzyna”:
Didi napisał(a):
Jeśli autor faktycznie jest ten sam, to polemika z nim na łamach Pulsu Kwidzyna, w sprawie nieograniczonego dostępu do broni, nabiera teraz nowego znaczenia.

Ostatnio edytowano 28 października 2010, o 23:07 przez Konto usunięte (B...y), łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 23:00 

Grubo. Ciekawe co powiedzą o tym władze kwidzyńskiego PiS. Może ktoś zrobić kopię strony niezalezna.pl ?

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 23:09 

Pisałam kiedyś artykuł o powszechności dostępu do broni, gdy dzięki ministrowi Czumie temat znalazł się na tapecie. Po czym do redakcji przyszły polemiki w dość agresywnym tonie, wychwalające rozwiązanie amerykańskie. Jak się w trakcie ostatnich dni wydało, jednym z oponentów był Walther :grinka: widząc jego wypowiedzi o sposobie, w jakim chciałby broni używać, przestałam go postrzegać jako nieszkodliwego hobbystę. :smile: tyle i aż tyle. Prosiłabym, by jednak nie formułować do mnie pytań w ten sposób, bo wrogo do środowiska Kwidzyniaków i Pulsu Kwidzyna nie jestem nastawiona i nieco ta podejrzliwość mi ubliża :wink: chyba, że źle to odebrałam.

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 23:17 

Wydrukowałam całość.
Kingtiger jest w Klubie Strzeleckim VIS ?

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 23:21 
@ Didi, zareagowałem może zbyt pospiesznie, ale nie dostrzegłem powodu do dokonanego wiązania tego skandalu z wymienionym tytułem prasowym.
Tą okazję o godz. 0:21 wykorzystuję do zapewnienia Cię o wzajemnej sympatii i braku wrogości do Twego ugrupowania.

{Z informacji potwierdzonej przez Rachel wynika, że teraz to się dopiero zacznie. Trwa nagonka (w pełni zasłużona) na fora internetowe jako źródła agresji w życiu publicznym.
Pretekst Kitingera może przysłużyć się nam jak najgorzej. A kiedyś prosiłem żeby posprzątać.}

Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2010, o 23:32 

Budslavsky napisał(a):
@ Didi, zareagowałem może zbyt pospiesznie, ale nie dostrzegłem powodu do dokonanego wiązania tego skandalu z wymienionym tytułem prasowym.
Tą okazję o godz. 0:21 wykorzystuję do zapewnienia Cię o wzajemnej sympatii i braku wrogości do Twego ugrupowania.

Jestem bytem odrębnym od SLD , dlatego wystarczy mi brak wrogości w stosunku do mnie, bo piszę w imieniu swoim a nie ugrupowania. :wink: Mimo wszystko miło. :smile:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1