Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kamil
PostNapisane: 11 lutego 2014, o 19:34 
Przyjaciel forum

anduel napisał(a):
Jesteśmy jedyną nacją która bazgroli na fladze narodowej której wizerunek jest chroniony zapisem konstytucyjnym.

Anduel czyli Ty też uważasz, że jesteśmy narodem wybranym? :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 lutego 2014, o 19:41 
Przyjaciel forum

"NOWY(L)" nie chodziło mi o kiboli, poza tym głupota jest zaraźliwa i przenosi się poprzez bliski kontakt, naszych tam bez liku i mamy pandemię. A tak w ogóle miałem napisać jesteśmy chyba jedynym narodem. "NOWY(L) przedstawił bezsprzeczny dowód na istnienie innych wyjątków, stąd nie można wnioskować że jesteśmy narodem wybranym - poza tym to miejsce jest chyba już zajęte.

PostNapisane: 11 lutego 2014, o 20:06 
anduel,

Byłem dla Ciebie tolerancyjny.Myślę sobie"ma prawo mieć inne zdanie,taki klimat"Byłem....
Zdjęcie przedstawia kibiców angielskich,którzy tak samo jak polscy kibice(np na skokach) bazgrają po flagach.
Jeśli na tym zdjęciu widzisz kiboli,to przykro mi,ale czas na wizytę u specjalisty.

Kończąc tą polemikę z Tobą,przyznaje rację Kamilowi(naszemu forumowemu) i zakończę w jego stylu.
Szkoda czasu na Ciebie.

PostNapisane: 11 lutego 2014, o 20:24 
Przyjaciel forum

"NOWY(L)" Jest w Polskiej Konstytucji coś takiego:
Art. 27.

W Rzeczypospolitej Polskiej językiem urzędowym jest język polski. Przepis ten nie narusza praw mniejszości narodowych wynikających z ratyfikowanych umów międzynarodowych.

Art. 28.

Godłem Rzeczypospolitej Polskiej jest wizerunek orła białego w koronie w czerwonym polu.
Barwami Rzeczypospolitej Polskiej są kolory biały i czerwony.
Hymnem Rzeczypospolitej Polskiej jest Mazurek Dąbrowskiego.
Godło, barwy i hymn Rzeczypospolitej Polskiej podlegają ochronie prawnej.
Szczegóły dotyczące godła, barw i hymnu określa ustawa.

Art. 27 traktuje o języku, nic tam nie ma o obrazkowym.
Art. 28 między innymi o barwie (fladze) i jej ochronie prawnej.

Jeśli z tym się nie zgadzasz to co tu robisz. Nie zam konstytucji angielskiej, byłem tam 5 dni za mało żeby poznać kraj, takie małe zwiedzanko. Widziałem kibiców Arsenalu w koszulkach i szalikach z armatą, ale tak jak mówiłem może mają inny system wartości i nie wykluczam że im wolno. Poza tym zwróć uwagę że te flagi wyglądają profesjonalnie, nie ma bazgrołów.

-- 11 lut 2014, 2014 20:48 --

Jeśli zaś chodzi o ścisłość co do szachownicy w wydaniu Kamila to cały czas się zastanawiałem gdzie taką widziałem i eureka, niezawodna Wiki mówi tak:
Obrócona o 45° biało-czerwona szachownica była także malowana od lat 60. do lat 80. XX wieku na wieżach oraz burtach bezwieżowych polskich pojazdów pancernych, czasami miała ona formę rombu.
Piszą też tam że Kamil dostał zgodę wiceministra Obrony Narodowej, tak to już jest jak za sprawy wojskowe biorą się cywile. Mam nadzieję że Kamil ciągle będzie wierzył w to że jest samolotem a nie czołgiem i wylata następne złoto indywidualnie i coś razem z drużyną.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1