Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 10:04 
KrzaQ napisał(a):
Robik napisał(a):
zajmuje teraz stanowisko kierownicze w innej firmie kwidzyńskiej

Czy to źle, że pracuje? Nie został pozbawiony wolności ani praw publicznych, wieku emerytalnego nie osiągnął
więc wszystko chyba jest w jak najlepszym porządku? :)

nie do konca, nie jest chyba osoba godna 100 % zaufania :?:
i akurat on znalazl prace a inni maja klopoty :cool:

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 10:13 

catani napisał(a):
a inni maja klopoty

z tymi innymi to chyba jest jak z graniem w totka :grinka:

"Panie Boże spraw abym trafił szóstkę,
Panie Boże spraw abym trafił szóstkę,
Panie Boże spraw abym trafił szóstkę,

na to Bóg:

- może choć los kupisz? "

:grinka: :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 10:28 
malgos napisał(a):
z tymi innymi to chyba jest jak z graniem w totka :grinka:

tez, ale kierownicze stanowiska nie czekaja zawsze wolne, raczej trzeba sie na nie spokojnie doczlapac :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 17:34 
Przyjaciel forum

catani,
a gdzie to stanowisko piastuje :?: bo ja na przykład nie wiem, i pewnie nie tylko ja, a chyba nie jest to jakąś tajemnicą prawda :?:

catani napisał(a):
aczej trzeba sie na nie spokojnie doczlapac :wink:

a z tym to bywa różnie, czasami od razu przychodzi sie do nowej firmy na stanowisko kierownicze :!: :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 18:54 

catani napisał(a):
nie do konca, nie jest chyba osoba godna 100 % zaufania :?:
i akurat on znalazl prace a inni maja klopoty :cool:

Widocznie firma, która go zatrudniła zaufała mu bo niby dlaczego miała by nie zaufać? Nie został za nic skazany niczego nie ukradł.
catani napisał(a):
kierownicze stanowiska nie czekaja zawsze wolne

Oczywiście, że nie czekają zawsze ale dość często. Trzeba się tylko dobrze rozejrzeć, później wystarczy odrobina chęci
trochę doświadczenia i kariera kierownicza stoi otworem. Ale odbiegamy od tematu. Macie jakieś mocniejsze argumenty
za tym, że człowiek wolny i nie karany dostał pracę?
Właściwie nie widział bym niczego złego nawet w tym, że człowiek po odbyciu kary, czyli zresocjalizowany dostał by pracę nawet na stanowisku
kierowniczym... oczywiście o ile takie stanowisko nie wymagało by nieskazitelności...

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 19:29 

Ja osobiści to byłego komendanta nie atakuje, te zarzuty jakie mu stawiano to były śmieszne (pożyczał aparat służbowy na prywatne imprezy – i co z tego??). Osobiście uważam, że ten atak nie był wymierzony w niego tylko w naszego podówczas panującego burmistrza (przecież to wszystko było przed wyborami) zrobiono to celowo żeby osłabić jego szansę w wyborach „burmistrzowych”, to burmistrz tłumaczył się przed kamerami dlaczego go nie odwołał i to na niego były skierowane wszystkie świtała... opozycja wstyd!!!

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2007, o 23:05 
Robik napisał(a):
Ja osobiści to byłego komendanta nie atakuje, te zarzuty jakie mu stawiano to były śmieszne (pożyczał aparat służbowy na prywatne imprezy – i co z tego??).

a chociazby to, ze ja nie mam ochoty zeby z moich podatkow kupowano aparaty wykorzystywane na prywatne imprezy talarczyka
KrzaQ napisał(a):
Właściwie nie widział bym niczego złego nawet w tym, że człowiek po odbyciu kary, czyli zresocjalizowany dostał by pracę nawet na stanowisku
kierowniczym... oczywiście o ile takie stanowisko nie wymagało by nieskazitelności...

dla mnie kazde stanowisko kierownicze wymaga nieskazitelnosci

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 07:24 

catani napisał(a):
dla mnie kazde stanowisko kierownicze wymaga nieskazitelnosci

A dla mnie nie. Ale to kwestia przekonań, kiedy już będziesz szukać kogoś na stanowisko kierownicze do swojej
firmy możesz zadzwonić do niego. Nadal cieszy się "nieposzlakowaną opinią" w myśl obowiązującego u nas prawa.
Nie uważam, żeby używanie służbowego aparatu cyfrowego było powodem
do zwolnienia człowieka z pracy czy pokazywania tego w TV.

catani napisał(a):
nie mam ochoty zeby z moich podatkow kupowano aparaty wykorzystywane na prywatne imprezy talarczyka

A masz ochotę na to aby za Twoje pieniądze kupowano samoloty posłom, aby mogli latać na łikendy do domu albo posiadłości letniskowych?
W kategoriach "przestępstw" powiedział bym o "niskiej szkodliwości czynu".

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 10:20 
KrzaQ napisał(a):
catani napisał(a):
nie mam ochoty zeby z moich podatkow kupowano aparaty wykorzystywane na prywatne imprezy talarczyka

A masz ochotę na to aby za Twoje pieniądze kupowano samoloty posłom, aby mogli latać na łikendy do domu albo posiadłości letniskowych?

tez nie mam :wink:
ale to, ze pozyczanie jest mniej kosztowne niz co innego nie oznacza, ze powinnismy na to przymykac oczy :-|
szef strazy miejskiej wykorzystywal swoje stanowisko do ustabilizowania sytuacji swojej rodziny i akurat mi niepotrzebny jest do tego wyrok sadu-znam to z autopsji.

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 10:33 

catani napisał(a):
akurat mi niepotrzebny jest do tego wyrok sadu

niektórym jest potrzebny aby uznać kogoś za niegodnego zaufania. W tym przypadku nie było nawet wszczęte postępowanie
przeciwko osobie więc Twoje doświadczenia z autopsji pozostają na szczęście tylko Twoje i nie mają wpływu na życie i karierę
zawodową nikogo innego ... chyba, że ten ktoś ubiegał by sie o pracę u Ciebie ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 12:25 
KrzaQ napisał(a):
przeciwko osobie więc Twoje doświadczenia z autopsji pozostają na szczęście tylko Twoje i nie mają wpływu na życie i karierę
zawodową nikogo innego

alez oczywiscie :-)
PS
a wykorzystywanie panstwowego sprzetu do celow prywatnych powinno budzic spoleczne niezadowolenie a najwyrazniej u Ciebie nie budzi-ciekawa jestem czym jest to spowodowane :cool:
KrzaQ napisał(a):
catani napisał(a):
akurat mi niepotrzebny jest do tego wyrok sadu

niektórym jest potrzebny aby uznać kogoś za niegodnego zaufania. W tym przypadku nie było nawet wszczęte postępowanie

KrzaQ napisał(a):

Tobie wyrok jest potrzebny, ale od razu zakwalifikowales te naduzycia jako w/w

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 13:20 

catani,
tak na marginesie to ja się spotkałem z podobnym komentarzem, który Ty reprezentujesz, od osoby, która nadużywa własności firmy prywatnej, bo np. jeździ na wczasy służbowym samochodem.

Jak napisałem była to własność prywatne (bo firma z sektora prywatnego), a nie państwowa... no a przede wszystkim nie pokazano tego w media.

Cała dyskusja jest beznadziejna, bo lepiej właśnie poczekać na "werdykt" organów do tego wyznaczonych, a nie niczym minister tfffu Ziobro poprzez wypowiedzi wydawać skazujące wyroki. Nie jesteśmy sami na tym forum, a naprawić takie pomówienia jest naprawdę trudno. Póki nie ma wyroków nie powinno sie osądzać osób, które mogą okazać się niewinne.

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 13:48 

catani napisał(a):
Tobie wyrok jest potrzebny, ale od razu zakwalifikowales te naduzycia jako w/w

Tobie za to wyrok nie jest potrzebny. Na szczęście od wyroków są sądy a nie media i opinia publiczna, choć, tak jak wspomniał wyżej Jarek
ostatnio panuje moda na takie wyroki i to niezależnie od tego, czy chodzi o lekarzy, polityków czy zwykłych obywateli. Sądy gorsze wykroczenia
kwalifikowały już jako "niska szkodliwość". Wstrzymaj się jednak z osądami, dopóki nie zrobi tego odpowiedni organ.
Zawsze, w przypadku wyroku nie po Twojej myśli możesz napisać odwołanie od wyroku w imieniu podatników :)

catani napisał(a):
ciekawa jestem czym jest to spowodowane

Zdrowym rozsądkiem....

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 13:55 
jarekm napisał(a):
catani,
tak na marginesie to ja się spotkałem z podobnym komentarzem, który Ty reprezentujesz, od osoby, która nadużywa własności firmy prywatnej, bo np. jeździ na wczasy służbowym samochodem.
Jak napisałem była to własność prywatne (bo firma z sektora prywatnego), a nie państwowa... no a przede wszystkim nie pokazano tego w media.

to juz sprawa wl. firmy
jarekm napisał(a):
Nie jesteśmy sami na tym forum, a naprawić takie pomówienia jest naprawdę trudno. Póki nie ma wyroków nie powinno sie osądzać osób, które mogą okazać się niewinne.

nie pomawiam, facet wzgldem mnie wykorzystywal piastowane publiczne stanowisko i tyle
jesli nie pisze prawdy nie jestem anonimowa a jak piszesz sami na forum nie jestesmy i przypuszczam, ze zainteresowany czyta ten wattek :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2007, o 14:00 
KrzaQ-jako admin nie odpowiadzasz za moje podlady, nie musisz wiec temperowac moich wypowiedzi.
ze kwidzyn jest miastem strasznie skorumpowanym wiedzialam juz dawno, ze przynajmniej czesc gazet tez, ale i na forum nie mozna napisac co sie mysli to nie przypuszczalam :neutral:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1