Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zakłócanie porządku publicznego nie tylko przez Kościół
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 08:51 

Było sporo na temat zakłócania porządku publicznego przez Kościół, tzn . niektórym przeszkadza bicie dzwonów, głośna msza, melodia grywana o 21, itd.
Owszem głośna msza mi również przeszkadza i nie powinno tak być - każdy ma prawo do wypoczynku i nikt nikomu nie musi narzucać wiary, ponieważ ponoć zyjemy w wolnym kraju....
Od pewnego czasu na Miłosnej (jeszcze nie tak dawno chyba najspokojniejszym miejscu w Kwidzynie) są organizowane różne imprezy, które trwają do późnych godzin nocnych.
Ryczenie "muzyki" , która nie wszystkim musi przypaść do gustu, krzyki rozwydrzonej młodzieży , demolowanie wszystkiego co się im nawinie pod łapy , gdy wracają z tej "imprezy" jest nieodłącznym elementem tej kulturalnej imprezy.
Zakłócanie porządku jest tutaj oficjalnie dozwolone.
Ale ... czy ludzie mieszkający na MIłosnej i jej pobliżu nie mają prawa do wypoczynku, spokoju ? Czy ktoś pytał Ich o zdanie?
Czy każdemu należy narzucać słuchanie tych popłuczyn muzyki?
Nie chcę nikogo tu bronić , ani atakować ale chyba mam prawo do wypoczynku we własnym domu?.

Po tych wydarzeniach , powiedzmy kościelnych i imprezowych na Miłosnej można powiedzieć, że punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 10:16 
Przyjaciel forum

beges napisał(a):
Nie chcę nikogo tu bronić , ani atakować ale chyba mam prawo do wypoczynku we własnym domu?.

Jeżeli nie otrzymasz żadnego komentarza na Swój post, będzie to oznaczało że w poprzednim przypadku nie o hałas wszystkim chodziło. Jestem ciekawy rozwoju dyskusji. Tak po prostu z socjologicznego punktu widzenia. :grinka:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Zakłócanie porządku publicznego nie tylko przez Kościół
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 10:24 

beges napisał(a):
Nie chcę nikogo tu bronić , ani atakować ale chyba mam prawo do wypoczynku we własnym domu?

Masz prawo. Jesli uważasz, że zostałeś tego prawa w jakiś sposób pozbawiony, możesz użyć tych samych środków, które zalecano osobom, którym nie pasuje kościelny hałas.
Nie za bardzo rozumiem też Twoje intencje, kiedy porównujesz "miłosne" i kościelne imprezy. Chcesz antagonizować?

PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 11:56 

Corzano napisał(a):
Nie za bardzo rozumiem też Twoje intencje, kiedy porównujesz "miłosne" i kościelne imprezy. Chcesz antagonizować?

Już wyjaśniam , być może poprzedni mój post dla niektórych osób jest nieczytelny .
Intencje mam takie :
wkurza mnie ten hałas , po pracy chcę wypocząć - chyba mam do tego prawo - i nie interesuje mnie to czy to jest hałas "kościelny " czy ten z Miłosnej.

W tej wypowiedzi nie ma żadnych podtekstów , ani chęci antagonizowania kogokolwiek.

Najzwyczajniej nie mam ochoty żyć w hałasie.

Ostatnio edytowano 2 czerwca 2007, o 16:13 przez beges, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 12:03 
Przyjaciel forum

Właśnie na takie COŚ czekałem, podręcznik wskazuje że to nie koniec :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 12:06 
Przyjaciel forum

czy to plac pod teatrem czy stadion albo miłosna..wszędzie jest duży hałas i mieszkańcom on przeszkadza..ale faktycznie nie ma u nas chyba alternatywy...

za miastem? znowu narzekanie że za daleko, dojazd=ktoś nie może nawet piwka łyknąć...chyba, że zaangażowanoby jakies busy dowożące ludzi...nie wiem nie wiem ... :roll:

PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 12:10 

beges napisał(a):

Zgłoś problem straży miejskiej/policji/prokuraturze. Jak nie pomoże, pokochaj obecną sytuację lub wyprowadź się w cichsze miejsce. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 12:24 

Dzięki za poradę.
W zasadzie cóż mądrego mogłeś napisać...
Nie gniewaj się ale Twój sposób rozumowania jest taki sam jak mocherowych beretów.

W tym kraju nie ma zadnych zasad. .
Zasady mogą być niekiedy niewygodne . Dla mnie nie jest ważne skąd ten hałas pochodzi i kto go wytwarza - liczy się to, że on jest.
Albo wszyscy będą przestrzegać zasad albo nikt , a jak jest - to widzimy .
Więc nie dziwmy się , że ksiądz puszcza na cały regulator msze.
Jesli komuś to przeszkadza to niech się...............wyprowadzi - jak mi doradzono w bardzo podobnej sprawie
Tak a propos
skoro nie jesteś z Kwidzyna to nie wpieprzaj się w nasze codzienne problemy , bo i tak nic konstruktywnego nie wnosisz, pilnuj morze , żeby nie zalało Gdańska

proszę zachować takie komentarze dla siebie!! za następny będzie ostrzeżenie (CSM)

Ostatnio edytowano 2 czerwca 2007, o 15:27 przez beges, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 12:48 
Przyjaciel forum

beges napisał(a):
skoro nie jesteś z Kwidzyna to nie wpieprzaj się w nasze codzienne problemy , bo i tak nic konstruktywnego nie wnosisz

To jest dopiero moherowe podejscie... Kwidzyn dla Kwidzyniakow ?
Zwracaj uwage na emotikonki, to pomoze Ci uniknac wrzodow i siwych wlosow.
Wiecej luzu beges ;)

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 12:56 

beges napisał(a):
skoro nie jesteś z Kwidzyna to nie wpieprzaj się w nasze codzienne problemy

Przepraszam, ale nie Ty o tym decydujesz.
A swoje odzywki spod budki z piwem zachowaj dla kolegów, bo nie życzę sobie, by w ten sposób się do mnie odzywano.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 13:35 
Przyjaciel forum

Myślę, że w tym miejscu powinien już zareagować moderator, ale to jedynie moje odczucie :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 15:04 

Corzano napisał(a):
bo nie życzę sobie, by w ten sposób się do mnie odzywano.

Corzano wyluzuj, dzisiaj troll jest jutro nie ma trolla.
Pewnie pogryzł gościa jakiś doberman z głodu i teraz się piekli.
Swoją drogą Corzano mogę tylko powiedzieć - przepraszam w imieniu forum.

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 15:14 
Przyjaciel forum

Porcellus napisał(a):
przepraszam w imieniu forum

Ja do przeprosin przyłączam się również :oops: :oops: :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 15:24 

chłopaki - więcej luzu :wink: bo jak to powiedział DAAD - zaraz wkroczy moderator i zamknie temat :wink:

beges - koncerty na stadionie oglądam z balkonu, co rok wesołe miasteczko rozbija mi się na polanie pod blokiem i cóż mogę powiedzieć.... Czasem ktoś musi trochę się pomęczyć dla dobra ogółu... Żyjemy w społeczeństwie, a nie na pustyni.

I jeszcze raz apeluję o szacunek, bo następnym razem takie odzywki będą karane ostrzeżeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2007, o 15:34 

Beges, chłopie!
Mieszkam niedaleko stadionu (wręcz "za płotem") i hałas okołoimprezowy jest mi doskonale znany.
beges napisał(a):
Ryczenie "muzyki" , która nie wszystkim musi przypaść do gustu, krzyki rozwydrzonej młodzieży , demolowanie wszystkiego co się im nawinie pod łapy , gdy wracają z tej "imprezy" jest nieodłącznym elementem tej kulturalnej imprezy.

To wszystko o czym piszesz także, łącznie z organizowanymi do naprawdę późnych godzin nocnych dyskotek, które nie tylko skutecznie utrudniają wypoczynek w ciszy ale też zwykłe zaśnięcie. Do nikogo o to pretensji nie mam. Już takie jest życie, że "ktoś nie śpi, by bawić mógł się ktoś". I sądzę, że ponieważ nie jest to zjawisko trwałe (impreza trwa jeden jeden, góra dwa lub nawet kilkanaście godzin) nie jest czynnością wymagającą wielkiego nakładu ani wysiłku przetrzymanie tego. Po prostu.
Ten imprezowy hałas tych kilkanaście dni w ciągu roku jest naprawdę do zniesienia. :-) :-) :-)
Cytuj:

Jeśli proponowane wyżej rozwiązania nie przypadły Ci do gustu, podsunę Ci jedno, z którego sama czasem korzystam - zwykły wyjazd z miasta na dzień planowanej imprezy.

p.s tak sobie pomyślałam, że być może miasto organizuje imprezy w różnych miejscach po to właśnie, by każdy otrzymał swoją dawkę hałasu i wszyscy mieli po równo. :-)

Ostatnio edytowano 2 czerwca 2007, o 15:44 przez Bombka, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1