Jako codzienny użytkownik drogi Mareza-Korzeniewo chciałbym zauważyć, że gminne struktury organizacyjne mają totalnie w d*** pogarszający się stan danej drogi. Z dnia na dzień robi się coraz niebezpieczniej, kierowcy jeżdżą zygzakiem w celu uniknięcia uszkodzenia auta, mijanka na styk, jak popada deszcz to zaczyna się zabawa w "zgadnij gdzie jest krater".
Do rzeczy.
Zapraszam do przyłączenia się do tzw" suszeniu głowy" osobom odpowiedzialnym za gminną infrastrukturę drogową
Osobiście od dłuższego czasu piszę, dzwonię, informuje i pytam- kiedy ?...kiedy doprowadzą to "coś" do chociażby bezpiecznego stanu ? bo nie chcę aby ktoś uciekając przed dziurą w celu uniknięcia urwania koła wyjechał mi na czołówkę kiedy wiozę dziecko do przedszkola.
Przytoczę przykładowe dwie odpowiedzi:
1-"Jak zostaną pieniądze z przetargów" (na pytanie "a dziury chociaż zakleicie" usłyszałem "nie jestem w stanie udzielić takiej informacji")
2- to z 22.02.2016 moje ulubione: "mieli kleić dzisiaj ale im się sprzęt zepsuł, będą kleić jutro"
itd.
Zainteresowanym podaję kontakt do osoby teoretycznie odpowiedzialnej i kompetentnej
(jak będzie nas więcej, to może znajdą pieniądze i czas na naprawę "drogi?"):
Inspektor Kamila Szych
pokój nr 18, I piętro
tel. 55.261.41.67
tel. 55.261.41.51 wew. 67
kom. 605 922 400
fax. 55.279.23.06
e-mail:
drogi@gminakwidzyn.pl