Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mieszkaniec Ryjewa zabił psa na oczach dzieci, bo czworonóg
PostNapisane: 5 sierpnia 2008, o 11:34 
Przyjaciel forum

Dwuletni kundelek Hektor zginął, bo za głośno szczekał. Według ustaleń policji pies został utopiony w jeziorze przez nietrzeźwego mieszkańca Ryjewa, który jest sąsiadem właścicielki czworonoga.

Pies zaginął 22 lipca na kąpielisku w pobliżu osiedla Leśnego w Ryjewie, gdy pobiegł za znanymi mu sąsiadami. To, co się z nim stało później, udało się ustalić dzięki dociekliwości właścicielki. Okazało się, że Hektor na tyle przeszkadzał jej 30-letniemu sąsiadowi, że ten złapał go, włożył do wody i trzymał, aż zwierzę utonęło. Potem zawinął psa w plażowy materac dla dzieci i wyrzucił go do śmietnika.

- Przeszukaliśmy wszystkie kosze w Ryjewie, jednak psa nie odnaleźliśmy. Prawdopodobnie w międzyczasie śmieci zostały już wywiezione na wysypisko, bo sprawa wyszła na jaw dopiero po kilku dniach - mówi mł. asp. Adam Garba z policji w Ryjewie.

Według naszych informacji brutalne zdarzenie widziała dwójka dzieci siostry zwyrodnialca. To właśnie maluchy w wieku 4 i 6 lat odegrały w sprawie kluczową rolę.

- Po tym, jak zaginął pies, rzadziej wychodziły z domu, co już wyglądało dla mnie podejrzanie. A potem jedno z nich powiedziało, że "wujek opiekuje się pieskiem, który jest chory" - relacjonuje mieszkanka Ryjewa.

To rzuciło cień podejrzenia na Waldemara C. Mężczyzna przyznał się do zarzucanych czynów, gdy policja wezwała go na przesłuchanie. A jego siostra, która również była świadkiem zdarzenia, zeznała, iż brat feralnego dnia był pod wpływem alkoholu.

- Z zeznań mężczyzny wynika, że denerwowało go to, że pies szczekał i głośno się zachowywał - powiedział funkcjonariusz policji z Ryjewa.

Właściciele Hektora, nie mogą się pogodzić ze stratą czworonoga. Przyznają, że traktowali go jak członka rodziny.

- Dla nas jest to wielki szok. Z początku myśleliśmy, że ktoś wziął Hektora i być może będzie chciał go sprzedać. Niestety prawda okazała się o wiele bardziej brutalna, dlatego chciałabym zaapelować do wszystkich, byśmy nie byli obojętni na krzywdy wyrządzanym zwierzakom - mówi właścicielka zabitego psa.

Do sprawy wrócimy.

Zaginione czworonogi wójta

Wojciech Gralak, wójt Czarnej Dąbrówki (pow. bytowski) prowadził śledztwo po tym, jak zaginęły jego dwa pupile. Niestety, nie pomogła pomoc policji, choć wójt ustalił, że psy zamordowała grupa młodzieńców ze wsi Kleszczyniec. Chłopcom nie udowodniono zabicia psów, ale za to dostali zarzuty za zabicie gęsi i królika jednej z sąsiadek.
Łukasz Bartosiak - POLSKA Dziennik Bałtycki

źródło

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 sierpnia 2008, o 12:26 

drosik napisał(a):
- Z zeznań mężczyzny wynika, że denerwowało go to, że pies szczekał i głośno się zachowywał - powiedział funkcjonariusz policji z Ryjewa.

No i ja nie chciałbym być obrońcą tego gościa bo faktycznie topienie psa to chyba już przesada... ale rawo w Polsce chyba zakazuje wypuszczania psów bez kagańców i smyczy jeśli pies ma obrożę :razz:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2008, o 19:54 

Tak mi sie wydaje Rafikkk, ze za bardzo chyba nie rozumiesz o co właściwie chodzi w tej sprawie... Skur.. zabił psa. Może to i pies... ale kiedy go zabijał to ten pies pod woda czuł dokładnie to samo co ty byś czuł gdyby cię tak ktoś potraktował... Osobiście kiedy czytam takie rzeczy to bardziej sie przejmuje niż kiedy czytam ze zabito człowieka... A temu mordercy wymierzył bym najsurowsza z możliwych kar za to co zrobił...

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2008, o 20:12 

Z przyjemnością potrzymałabym temu pajacowi jego durny łeb pod wodą.
Ciekawe jak jego siostra wytłumaczyłaby takie zachowanie gdyby któreś z jej dzieci tak potraktował... bo był pod wpływem? Ech czasem ludzie do zwierząt nawet się nie umywają :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2008, o 00:50 

drosik napisał(a):
przez nietrzeźwego mieszkańca Ryjewa

Dajcie namiary na gościa, bo mam trochę dla niego zleceń (dotyczących kundli i rasowców z najbliższej okolicy).

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2008, o 06:54 

jarekm napisał(a):
mam trochę dla niego zleceń

Ty chyba chcesz mieć bliskie spotkanie n-tego stopnia ze mną :grinka: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2008, o 07:39 

jarekm napisał(a):
bo mam trochę dla niego zleceń (dotyczących kundli i rasowców z najbliższej okolicy).

u mnie też by się kilka upierdliwych znalazło :) Przesłać listę i namiary jarekm??

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2008, o 09:07 

Przykro mówić , ale pies to takie samo zwierzę jak świnka , krówka , cielaczek , koń itd .
Co jadalne a co nie to rzecz gustu , co nie zmienia faktu , że do zabijania zwierząt jest ubojnia .

Tytuł:
PostNapisane: 7 sierpnia 2008, o 15:11 

Mirrr napisał(a):
Przykro mówić , ale pies to takie samo zwierzę jak świnka , krówka , cielaczek , koń itd .
Co jadalne a co nie to rzecz gustu , co nie zmienia faktu , że do zabijania zwierząt jest ubojnia .

Dobrze że Porcellus tego nie widzi :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2008, o 11:27 

jarekm napisał(a):
Dajcie namiary na gościa, bo mam trochę dla niego zleceń (dotyczących kundli i rasowców z najbliższej okolicy).

Przeraża mnie, to, co piszesz. Żadna istota nie powinna tak umierac. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, o 17:59 

dixi napisał(a):
Przeraża mnie, to, co piszesz.

A to niby dlaczego :?:
Nie lubię psów, a że jestem mięsożercą, to ich los jest mi obojętny... ot co :!:
Nie lubię jak zwierzęta załatwiają się w miejscu zabaw dzieci, nie lubię kiedy psy bezpańskie lub (co gorsze) pańskie, ale pozostawione bez nadzoru właścicieli sieją "terror" w mojej okolicy... toniby dlaczego mam się nad nimi litować.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, o 18:03 

jarekm, jeśli spotkasz mnie przypadkiem z moim kundlem to też mnie zjesz ? :grinka: :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, o 18:06 

Gregor napisał(a):
jak spotkasz mnie z moim kundlem to też mnie zjesz ?

Ciebie nie :!: :-D W świetle tego jak zostałem wychowany to zabicie człowieka lub zabicie istoty żywej dla satysfakcji jest niemoralne.
A coście się tak mnie uczepili, jak się nie spieszę to nawet muchy w mieszkaniu łapię i je wypuszczam przez okno zamiast zabić je na parapecie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, o 18:08 

jarekm napisał(a):
zamiast zabić je na parapecie

tylko na parapecie ? szczęściarz :!: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, o 18:53 
Przyjaciel forum

jarekm napisał(a):
Nie lubię jak zwierzęta załatwiają się w miejscu zabaw dzieci, nie lubię kiedy psy bezpańskie lub (co gorsze) pańskie, ale pozostawione bez nadzoru właścicieli sieją "terror" w mojej okolicy... toniby dlaczego mam się nad nimi litować.

To tylko zwierzęta, nie wiedzą, że to źle, kiedy załatwiają się w piaskownicy itd. Dobrze zauważyłeś: "pozostawione bez nadzoru właścicieli". Dlaczego zatem mają cierpieć zwierzęta, a nie ich właściciele? To ludzie są głupi, nie zwierzęta.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1