Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Apel [kalinka24aga]
PostNapisane: 20 listopada 2006, o 20:36 

Pozwoliłam sobie umieścić tutaj apel umieszczony w SB bo jak wiadomo ta forma dyskusji trwała nie jest.

Cytuj:
[Dzisiaj 20:08] kalinka24aga: mam informacje dla uczniów I LO
[Dzisiaj 20:11] kalinka24aga: Czy wiadomy jest Wam fakt, że sprawca wypadku w Gardeii, gdzie zginęła Ś.P. profesor Joanna Kijewska, ma dostac wyrok w zawieszeniu, wysoką grzywnę i zabrane prawo jazdy na 5-7 lat. Gdzie jest sprawiedliwoś? Rodzina tragicznie zmarłej jak i jej wychowankowie będą przeżywa ból do końca życia
[Dzisiaj 20:12] kalinka24aga: przecież tak nie może byc, cierpią wszyscy a on ma miec wyrok w zawieszeniu, nie rozumiem tego
[Dzisiaj 20:16] grin_ajz: kalinko jesli pan sprawca nie byl wczesniej karany i mial nienaganna kartoteke to tak to juz jest ze sa zawiasy, ja wiem ze to boli ale wysokosc kary zalezy od sedziego....od tego jest apelacja aby sprobowac zmienic wyrok
[Dzisiaj 20:18] kalinka24aga: jeśli znacie kogoś z I LO kto znał prof. J. K. to proszę przekażcie tę wiadomośc dalej, tu nie chodzi o jakiś lincz na tym człowieku, ale wszyscy mają prawo wiedziec ze nie ma sprawiedliwości
[Dzisiaj 20:20] kalinka24aga: w jego aktach na policji jest 15 mandatów za przekroczenie prędkości do 95 km
[Dzisiaj 20:21] kalinka24aga: jeśli tak wladze będą podchodzic do piratów drogowych to na ulicach nigdy nie będzie bezpiecznie
[Dzisiaj 20:28] kalinka24aga: tylko tyle chcialam Wam przekazac, jestem osobą bliską rodzinie zmarłej profesor i wiem że nigdy sie z tego nie otrząsną, z resztą z tego co wiem to młodzież-jej wychowakowie stale ja wspominają
[Dzisiaj 20:28] kalinka24aga: zycze wszystki dobrej nocy

Wyciełam wpisy nie dotyczące bezpośrednio tej sprawy i zanim rozpęta się burza czy postąpiłam właściwie czy nie zastanówcie się spokojnie nad tym co napisała kalinka24aga

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2006, o 11:03 

Takie mamy sądy w Polsce. Więzienia przepełnione to oszczędzają dając niskie wyroki.
I czego tu się bać jak nie ma kar adekwatnych do popełnionych przestępstw?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2006, o 16:21 

A ja myślę, że osadzenie takiego człowieka w więzieniu mija się z celem. To nie jest morderca ani świadomy przestępca. Natomiast gdyby poszedł do więzienia i z niego w przyszłości wyszedł to jest spora szansa aby został przestępcą. Nie mamy ani dobrego systemu penitencjarnego, ani resocjalizacyjnego. Najważniejsze w tej sprawie, aby nigdy już nie usiadł prawnie za kółkiem i najlepiej by było gdyby odpracował jakąś (sporą) liczbę godzin w robotach przymusowych i to tych najgorszych.

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2006, o 18:59 

W jednym z poprzednich tematow już wspomniałem, że chyba najlepszym rozwiazaniem by było, by więźniowie zarabiali sami na swoje utrzymanie pracując w kamieniolomach lub kopalniach i tam odbywali wyroki. Takie jest moje zdanie nie koniecznie zgodne z innymi.

Strefa czasowa: UTC + 1