abdelmegid40 napisał(a):
A czy korzystali Państwo z jakiegoś pośrednika biur podrózy tutaj u nas w Kwidzynie ??
My też planujemy skorzystac pierwszy raz i stad też ten wątek żeby uniknąć przykrych niespodzianek .

Osobiście korzystałem dwukrotnie z malutkiego biura na przeciwko PLUSA. Zawsze 100% zadowolenia z urlopu. Jednego razu za pośrednictwem przemiłej pani zwracaliśmy się o domek nad samym morzem. I dostaliśmy 20m od plaży. A hotel na 20 ha. Lata praktyki i znajomość w temacie. Polecam
martyna1985mw napisał(a):
Wycieczkę zarezerwowaliśmy przez internet. Myślę, że nie ma co dorabiać pośredników. Tym bardziej że łatwo zamówić taką wycieczkę, wszystko jest krok po kroku jasno napisane.
Żyjemy w kapitalizmie, każdy chce zarobić, a jak wszyscy mówią ceny są identyczne czy to w necie czy w biurze. Ty nie płacisz tylko touroperator biuru. Z tym pisaniem krok po kroku to bym się zastanowił. Raz miałem przypadek, że doba hotelowa kończyła się o 12 a wylot miałem o 2 w nocy. I do wyboru: albo dopłacasz za dobę hotelową, albo z walizkami czekasz w recepcji. O tym nas nikt nie poinformował. Dlatego warto sprawdzić dany hotel w necie i dokładnie o to dopytać.
kasia2108 napisał(a):
Nie zgodze się z martyna1985mw... kilka razy korzystałam z biura podroży w Kwidzynie czy w innych miastach i jedno potwierdza się że cena w internecie a cena w miejscowym biurze jest zawsze taka sama. Nawet kilka razy jak znalazłam ofertę w internecie to i tak zakupiłam ją u pośrednika, bo osoba pracująca w takim biurze jest na bierzaco z sytuacją danych organizatorów i dla dobra klienta nie wpakuje go na mine i nie sprzeda biura KRZAK aby klient do niego wrocił. W Kwidzynie korzystałam z biura turystycznego Elżbieta na ulicy Targowej koło lodów

. i było OK.
Zgadzam się z tobą kasia2108. Pośrednicy mają mowy z touroperatorami i zarabiają prowizję od sprzedanej ilości wycieczek.
Ja polecam taki tok postępowania:
1. Znajdujesz kontynent i kraj do którego chcesz jechać, a nawet miejsce (pod kątem zabytków, atrakcji turystycznych, plaż, kurortów narciarskich)
2.Szukasz hoteli, które się tam znajdują
3. Czytasz opinie o nich np. na
http://www.holidaycheck.pl/4. wybierasz kilka które Ci pasują
5. Szukasz który touroperator ma je w ofercie
6.Idziesz do biura i załatwiasz sprawę
Tu uwaga. Warto sprawdzić niemieckie biura. Są o wiele tańsze niż polskie. Lecz zawsze unikamy hoteli gdzie są Niemcy i Anglicy bo hałasują.
No i dużo słońca życzę