Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Iron Maiden - koncert w Warszawie
PostNapisane: 23 czerwca 2008, o 12:21 

Jako, że w dniu dzisiejszym stałem sie szczęśliwym posiadaczem biletu na koncert Iron Maiden, który odbedzie się dnia 07.08.2008 w Warszawie, mam prośbę do sznownych koleżanek i kolegów.
Proszę o informację czy z Kwidzynkowa jedzie jakaś zorganizowana grupa na ten koncercik, bo chętnie, gdzieś bym się "podłączył".

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2008, o 20:57 

Na koncert nie pojadę ale albumu Lp posłucham w domu . :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2008, o 21:39 

warzek napisał(a):
IM.JPG

Fear Of The Dark to bardzo dobry album, jednakże to już bardzo dojrzałe Iron Maiden.
Natomiast moje albumy nr 1 to:
1. zdecydowanie Piece of Mind (pierwsza płyta z Nicko McBrain-em na garkach, który podczas pierwszego koncertu w Polsce obnosił sie ze znaczkiem "Solidarność");
2. to oczywiście The Number of the Beast (pierwsza płyta z Bruce Dickinson-em na vocalu);
3. nie może zabraknąć Powerslave;
4. Seventh Son of a Seventh Son to płyta, która połaskotała mój słuch, dopiero po latach, w których o jakości metalowej muzyki świadczyło między innymi to, jak szybko grali.

A jako, że naprawdę "micha mi się jarzy" na myśl, że za miesiąc będę na koncercie, zmieniam avatara. :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2008, o 21:10 

a ja lubię album koncertowy Rock in Rio :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, o 06:17 
Przyjaciel forum

Gregor napisał(a):
a ja lubię album koncertowy Rock in Rio

Zgadzam się. Fajnie się ogląda ten koncert. To podobno jeden z największych koncertów Iron Maiden. Chociaż w Polce małych też nie grają. Ostatnio jak grali to było około 60 tyś. ludzi na Stadionie Śląskiem. A wśród tych 60 tyś. byłem ja. No ale niestety dla osoby która nigdy ich wcześniej nie słuchała taki koncert to średnia atrakcja. Jak nie zapomnę i gdzieś znajdę to postaram się po południu wrzucić kilka fotek z tego koncertu.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, o 15:50 
Przyjaciel forum

Jak obiecałem tak robię. Zdjęcia tylko sceny bo ludzie jakoś na zmęczonych wyglądają po 10 godzinach w autobusie :grinka:

Przed Iron Maiden grali wówczas Nigtwish, Kreator i ktoś tam jeszcze.
Fotki kiepskie bo idiotkamerą robione z dużej odległości.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, o 19:02 

reflexes napisał(a):
foto_128.JPG

Jejku, jak czarno pod sceną :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, o 07:56 

foto_133.JPG
:gitara: The Trooper to jest to :!: :!: :!: :580:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 00:11 

jarekm napisał(a):
The Number of the Beast

Taak, jedyny LP Iron Maiden w mojej kolekcji winyli. Swego czasu myślałem, że igłę w gramofonie zetrę na tym krążku. :twisted:

Cytuj:
Woe to you oh earth and see,
for the devil sends the beast with wrath.
Let him who hath understanding rekon the number of the beast.
For it is a human number.
Its number is six hundred and sixty six.
:581: :621: :622: :619:

Pisane po 12 latach z pamięci :-) Jak coś pokopałem to mnie poprawcie. :580:

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2008, o 15:43 

Tego albumu fani Iron Maiden pewnie nie mają. Jest to inny, też pochodzący z Wlk. Bryt. zespół o tej nazwie.
http://noisebrain.blogspot.com/2008/02/ ... -1970.html

Tytuł:
PostNapisane: 1 sierpnia 2008, o 21:51 

Do koncertu i 50-tych urodzin Bruce Dickinson'a pozostało 6 dni, a sytuacja mojego wyjazdu diametralnie się zmieniła. Teraz to ja poszukuję osoby z biletem, która nie ma czym dojechać i wrócić z tego widowiska. Jak przystało na grupę wszechczasów przed koncertem czeka nas kilka niespodzianek np: występ polskiego zespołu Made Of Hate, który to przypadł do gustu Dickinsonowi i promowany był w jego autorskiej audycji radiowej. Pewien smaczek nadaje również support w postaci Lauren Harris, córki leadera zespołu Steve Harris'a (jednakże nie należę do zwolenników nurtu muzycznego nazywanego przeze mnie country metal).

Tak więc zapraszam jedną osobę chętną do wspólnego wypadu, a tym samym zminimalizowania kosztów wyprawy, które na dzień dzisiejszy kształtują się na poziomie 135 pln za osobę.

Ostatnio edytowano 4 sierpnia 2008, o 01:05 przez jarekm, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 sierpnia 2008, o 14:24 

www.nuta.pl napisał(a):
Już jutro na Stadionie Gwardii w Warszawie wystąpi grupa Iron Maiden. Tymczasem gitarzysta zespołu, Adrian Smith, stracił swoją gitarę.
Podczas pobytu kapeli w Grecji, muzykowi skradziono nowiusieńką gitarę marki Jackson. Złodziej będzie miał duże problemy z upłynnieniem instrumentu, albowiem jest to jedyny taki egzemplarz na świecie. Znalazca otrzyma w podzięce kurtkę Iron Maiden oraz ręcznie napisany list z wyrazami wdzięczności od Smitha.

Jak widać z powyższej informacji proceder ten dotyczy również innych nacji, a nie tylko jak się zwykło postrzegać Polaków.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2008, o 10:18 

Czas na podsumoanie tego koncertu :!:

W wyprawie na występ Iron Maiden oraz 50-te urodziny solisty tego zespołu Bruce'a Dickinson'a uczestniczyłem wraz z moim bratem i szwagrem :grinka: .
Podróż przebiegała bardzo spokojnie, gdyż każdy z nas myślał jaki przebieg będzie miał występ ulubionej gwiazdy. No i nic nie zakłóciłoby tego nastroju, gdybym w połowie drogi do Warszawy (o godzinie 12:35) nie dowiedział się, że zostałem szczęśliwym tatusiem Kacperka :!: :grinka: :!: ...
Wracając do tematu, a więc wydarzenia, które już od godziny 12:35 nie było dla mnie najważniejszym tego wieczoru, koncert rozpoczęła Lauren Harris (córka wspomnianego basisty i leadera Iron Maiden) promująca swój debiutancki album Calm Before the Storm. Muzycznie to nie moje klimaty choć grano jak najbardziej heavy metalowo. Braki w muzyce nadrabia ta pani swoją niewątpliwą urodą, smaczku dodaje talent gitarzysty, a co mi się najbardziej podobało to zachowanie i sztuczki z pałeczkami już niemłodego perkusisty Toma McWilliams'a.
Po występie córki Stave Harrisa przyszedł czas na rodzimy support, na który nie ukrywam bardzo czekałem. Chłopaki z Made of Hate promując swoją najnowszą płytę Bullet In Your Head swój występ zaczęli tytułowym utworem. Cały występ przebiegał bardzo wzorowo a wokalista i gitarzysta zespołu podkreślał, że jest to spełnienie ich marzeń zagrać dla tak licznej publiczności i poprzedzać koncert takich tuzów jak Iron Maiden. Nie obyło się jednak bez przykrej dla zespołu "niespodzianki". Otóż w połowie występu spalił się wzmacniacz gitarzysty i chłopaki mimo różnych sztuczek już się z tego nie dźwignęli.
Nie robiło to jednak wrażenia na słuchających gdyż Ci już nie myśleli o niczym innym jak tylko o głównej gwieździe wieczoru IRON MAIDEN :twisted:
Występ Ironów potwierdził tylko ich mistrzostwo. To nie tylko muzyka to wielki spektakl :!:
Sceneria na każdym utworze była inna, a odnosiła się do klimatu płyty lub singla, z którego pochodził dany utwór. Muzycznie - mistrzostwo świata. Już na wstępie wokalista zespołu nawiązał świetny kontakt z publicznością, która na przemian skandowała "sto lat" i "happy birthday" z okazji jego 50-tych urodzin.

Koncert uważam za jedno z ważniejszych wydarzeń mojego życia, niestety nie najważniejszych tak samo jak tego wieczoru...

Strefa czasowa: UTC + 1