Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2006, o 07:44 

Ciesze sie, ze grono muzycznych malkontentow sie powieksza :) Nie zeby to cokolwiek, kiedykolwiek zmienilo. Przynajmniej wiara w ludzi wraca ;)

Pozdrawiam !

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2006, o 12:48 

Zmieni sie na 100% - historia zatoczy krag!, a popik odejdzie w mroki przeszlosci jak disco lat 70 i 80 :-D ROCK'N'ROLLLLL!!!!!

"Każdego dnia, raz dziennie,dawaj sobie prezent. Nie planuj tego. Nie czekaj. Niech się zdarzy. To może być nowa koszula,drzemka w fotelu, albo... dwie filiżanki dobrej, gorącej, czarnej kawy. Takiej jak ta."
Special agent of FBI, Dale Cooper

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2006, o 12:57 

DunkelWald napisał(a):
Zmieni sie na 100% - historia zatoczy krag!, a popik odejdzie w mroki przeszlosci jak disco lat 70 i 80 ROCK'N'ROLLLLL!!!!!

później znowu zatoczy i ... :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2006, o 20:30 

Wala. Przyjedzie Tokio Chiotel, Rejpsodi, Blog27 i modnz ostatnio mhroczny Lordi...

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2006, o 09:22 

:mad: Blog27 - o zgrozzzoo!!! :mad:
Rejpsodi? Ten z Finlandii? :grin:

"Każdego dnia, raz dziennie,dawaj sobie prezent. Nie planuj tego. Nie czekaj. Niech się zdarzy. To może być nowa koszula,drzemka w fotelu, albo... dwie filiżanki dobrej, gorącej, czarnej kawy. Takiej jak ta."

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2006, o 08:33 

@up: te mroczne gejmetale. =P Zresztą Raphsody, Linkin Park, Tokio Hotel, Blog 27 i Slipknot mogliby występować na jednej scenie. Można do nich dorzucić jeszcze uber tru Mayhema i Burzuma.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2006, o 11:44 

A mnie sie podoba muza "uber tru"! Co mnie jacys kolesie z kapeli, ich otoczki i glupie wyskoki - to trzeci albo piaty plan w tej tematyce. Wole chlonac dzwieki od obrazow :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2006, o 22:10 

A za "uber tr0" to uważane są kapele typu Mayhem, czy Burzum... A wielu metali uważa po prostu to za kupa śeta. Mimo iż metalem nie jestem śmiem twierdzić, że mają rację. Jest tyle lepszych zespołów z tego gatunku od Mayhem i Burzuma... Spójrz chociażby na rodzimego Behemotha, czy Vadera. Już o masie skandynaskich kapel nie wspominam. Ciekawy jest Finntroll na przykład - połączenie czystego black metalu z... fińską polką. I zaprawdę powiadam, to =wywala z butów= brzmi =P A jak już te wszystkie "uber tru" to Immortal daje, kufer, radę.

ps. hrhr, ale offtop

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, o 15:55 

Rylek napisał(a):
Mimo iż metalem nie jestem śmiem twierdzić, że mają rację.

Hehe, to jest niezle! Wypowiadac sie na tematy, o ktorych nie ma sie bladego pojecia (no, bo tamci tak mowili...)

Rylek napisał(a):
Ciekawy jest Finntroll na przykład - połączenie czystego black metalu z... fińską polką.

A ja lubie czeskie techno z egipskim folkiem i apokaliptycznymi tekstami - koniecznie po norwesku!
"Finska polka"? A moze etiopski kujawiak? Sprawnie to skaleczyles. Polka jest czeska - nie ma czegos takiego jak finska polka! :-P

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, o 19:23 

DunkelWald napisał(a):
Hehe, to jest niezle! Wypowiadac sie na tematy, o ktorych nie ma sie bladego pojecia (no, bo tamci tak mowili...)

Tak, nie znam się. Ale czy nie mając pełnego zdania na jakiś temat nie można brać udziału w dyskusji? Przepraszam, ale jak tak uważasz, to nie mamy o czym dyskutować. Dla mnie każda dyskusja jest dobra. Nawet gdybym miał wyjść na kretyna (pewnie i tak wyszedłem). Przeciwna strona by miała kupę śmiechu, a ja czegoś bym się nauczył.

DunkelWald napisał(a):
A ja lubie czeskie techno z egipskim folkiem i apokaliptycznymi tekstami - koniecznie po norwesku!
"Finska polka"? A moze etiopski kujawiak? Sprawnie to skaleczyles. Polka jest czeska - nie ma czegos takiego jak finska polka! :-P

A czy to ktoś kiedyś narzucał granicę gatunków?

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, o 19:51 

Rylek napisał(a):
Dla mnie każda dyskusja jest dobra. Nawet gdybym miał wyjść na kretyna (pewnie i tak wyszedłem). Przeciwna strona by miała kupę śmiechu, a ja czegoś bym się nauczył.

słuszne słowa! Na tym (wydaje mi się) polega rozmowa. Chociaż nie podzielam Twoich upodobań muzycznych to podzielam Twoje zdanie w poprzednim poście.
Z drugiej strony nie obrażaj się tak szybko i wyciągnij wnioski, lepiej jest się dzielić muzycznymi upodobaniami (itd.) niż się kłócić i okazywać swoją rację i słuszność (postępując w ten sposób nikt cię nie potępi, wyśmieje itd). Spójrzcie chociażby na moje posty i Wacha, nikt tam sie nikomu nie narzuca, nie "gani" za to czy za tamto. Zaprawdę powiadam Wam, więcej radości czerpać będziecie, gdy napiszecie o jakiejś kapelce lub płycie, a ktoś poprzez to forum posłucha waszej propozycji (jakie będą jego odczucia to już jego indywidualna kwestia).Uważam, iż lepiej jest mówić o muzyce niż bronić się od tego, ale nie może to przypominać przysł. dyskusji na temat "przewagi świąt BN nad Wielką Nocą"

I tak wszystkie polecone formacje na tym forum to lepsze niż (jak zwykł mówić Wachu) MANDARYMANIA.

Pozdrawiam :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, o 20:16 

dzięki malgos za stworzenie przeniesienie powyższego do nowego wątku :grin:

W jednym z powyższych postów padła nazwa grupy Mayhem dla niewtajemniczonych chciałbym dodać, iż to strasznie "nieszcześliwa" formacja. Oczywiście nie bez echa i wpływu na popularność tego zespołu wpłynęły "makabryczne" wydarzenia, z których dwa pozwalam sobie zacytować:
Cytuj:
:evil: 1991 - Dead w kwietniu popełnia samobójstwo. Necrobutcher opuszcza zespół. Occultus dołącza do Mayhem jako basista/wokalista, lecz bardzo szybko odchodzi z zespołu. Euronymous otwiera w Oslo sklep muzyczny Helvete (Piekło).
1993 - Nagrano "De Mysteriis Dom Sathanas". Attila Csihar zajął się wokalami, a Count Grishnackh basem. Wydano "Live In Leipzig", poświęcając to Dead'owi. Euronymous zostaje zamordowany przez Grishnackh'a. Mayhem przestaje istnieć. :evil:

Po tym zespół zostaje reaktywowany z żyjącej części muzyków, którzy "przewinęli" się przez kapelkę w poprzednich latach.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2006, o 21:48 

jarekm napisał(a):
Rylek napisał(a):
Dla mnie każda dyskusja jest dobra. Nawet gdybym miał wyjść na kretyna (pewnie i tak wyszedłem). Przeciwna strona by miała kupę śmiechu, a ja czegoś bym się nauczył.

słuszne słowa! Na tym (wydaje mi się) polega rozmowa. Chociaż nie podzielam Twoich upodobań muzycznych to podzielam Twoje zdanie w poprzednim poście.
Z drugiej strony nie obrażaj się tak szybko i wyciągnij wnioski, lepiej jest się dzielić muzycznymi upodobaniami (itd.) niż się kłócić i okazywać swoją rację i słuszność (postępując w ten sposób nikt cię nie potępi, wyśmieje itd). Spójrzcie chociażby na moje posty i Wacha, nikt tam sie nikomu nie narzuca, nie "gani" za to czy za tamto. Zaprawdę powiadam Wam, więcej radości czerpać będziecie, gdy napiszecie o jakiejś kapelce lub płycie, a ktoś poprzez to forum posłucha waszej propozycji (jakie będą jego odczucia to już jego indywidualna kwestia).Uważam, iż lepiej jest mówić o muzyce niż bronić się od tego, ale nie może to przypominać przysł. dyskusji na temat "przewagi świąt BN nad Wielką Nocą"

I tak wszystkie polecone formacje na tym forum to lepsze niż (jak zwykł mówić Wachu) MANDARYMANIA.

Pozdrawiam :twisted:

Jeszcze niedawno słuchałem samego rocka i grunge'u. Na jakimś forum zjechałem ostrzejsze formy metalu i powiedziałem, że nigdy tego nie tknę. Kiedyś powiedziałem też że nigdy nie tknę K44, czy Floydów. Człowiek się zmienia... I dlatego uwielbiam siedzieć na forach, bo człowiek, który raz wyjdzie na głupka drugi raz postara się nie powtórzyć tego samego błędu.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2006, o 08:49 

A kto to metal ? Nawet nie widzialem ze jeszcze sie mowi tak ;)
Trzeba duzo sluchac. Mandaryny tez. Wiec niech jedni sluchaja mandaryny a inni Behemota - tak juz swiat nam zaprojektowano.

Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2006, o 11:38 

DunkelWald napisał(a):
Zmieni sie na 100% - historia zatoczy krag!, a popik odejdzie w mroki przeszlosci jak disco lat 70 i 80 :-D ROCK'N'ROLLLLL!!!!!

No i jesteście (nie wypominając wieku) tego przykładem - też słuchacie mojej muzy (czyli rocka) - chociaż nie jestem aż taki matuzalem ;) . A słuchać rzeczywiście można wszystkiego - mój kumpel muzyk zawsze mawia - nie ma złej muzyki, są tylko fatalni wykonawcy ! I pewnie tak jest...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1