Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowe osiedle się zaludnia
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 08:35 

Nie wiedziałem gdzie to wcisnąć więc proszę Adminów by przenieśli w odpowiedni dział.

Temat jaki chciałem rozpocząć to start nowego osiedla przy świetnie brzmiącej nazwie ulicy- SYBIRAKÓW.( z całym szacunkiem dla prawdziwych Sybiraków)
Pomijając fakt, że mówi się już na nas "zesłańcy" (bo jak inaczej interpretować nazwę) to faktyczne czuję się tam jak na zesłaniu.
Pierwsze klucze do mieszkań oddano 2 listopada ( nie licząc uroczystego otwarcia ulicy i 3 szczęśliwych mieszkań z 30 października) więc i tego dnia ostro ruszyło zaludnienie i wykończenia lokali.
Szczęśliwi mieszkańcy udali się też do Urzędu Miasta zmienić meldunek i....ZONK, taka ulicaj jak Sybiraków nie istniała w ewidencji ulic miasta i .....kwitek w rękę i do domu :)
O nazwie ulicy słuchy chodziły już kilka miesięcy temu i chyba było wystarczająco dużo czasu by UM się do tego przygotował. Kilka miesięcy było widocznie za długo ale ok godz 13 dodano ulicę w systemie i szczęśliwi mieszkańcy mogli się meldować. Świetnie :)
Zapadł zmrok i............ ciemność nastała. W inwestycji budowy nowej ulicy chyba coś poszło nie tak skoro do tej pory lampy się nie palą. A mogło być tak pięknie, wieczorne spacery pozostałych mieszkańców Kwidzyna, omijają ciemne, brudne ( trwa jeszcez budowa pozostałych bloków więc o błoto na drodze nie trudno), chcące się zaludnić osiedle.
Może ktoś przypomni sobie by przełącznik światła latarni przestawić z OFF na ON lub AUTO by nie było ciemno jak na zasłaniu.

Piszcie prosze co myślicie o tym wszystkim, co was spotkało w związku z powyższym.
Mam też nadzieję, że nikogo nie obraziłem swoim głosem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 12:14 
Jeszcze poprzedniego lata (2008) obecna Syberia przypominała raczej Ogród Rajski.
Po kilkunastoarowym ogrodzie kwiatowym pozostały tylko zdjęcia, a sad, który wycinałem całą wiosnę i w kawałkach przewiozłem do Sadlinek, też już nie jest tak malowniczy. :cry:

Załączniki:
Ogród-1.jpg
Ogród-1.jpg [ 243.61 KiB | Przeglądane 17200 razy ]
Ogród-4.jpg
Ogród-4.jpg [ 230.66 KiB | Przeglądane 17200 razy ]
Ogród-5.jpg
Ogród-5.jpg [ 208.71 KiB | Przeglądane 17200 razy ]
Ogród-2.jpg
Ogród-2.jpg [ 270.61 KiB | Przeglądane 17200 razy ]
Sad--12.XI.09.jpg
Sad--12.XI.09.jpg [ 270.16 KiB | Przeglądane 17200 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 12:33 

a jakie tam czynsze!
o matko i córko! :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 13:18 

Szkoda tych drzew owocowych, tak by nam ładnie kwitły :)

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 14:15 

Budslavsky napisał(a):
a sad, który wycinałem całą wiosnę i w kawałkach przewiozłem do Sadlinek,

No to teraz będziesz miał na święta czym wędzić , szyneczki ,boczki,wędliny itd... :-) :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 15:10 
kubuch napisał(a):
tak by nam ładnie kwitły
To co nastąpiło to się nazywa postęp, a jak wiadomo na betonie kwiaty nie rosną.
Zbyt cenne tereny w środku miasta. Ktoś tam latami gimnastykował się z glebą, zmieniając wysypisko w ogrody, potem wąchał kwiatki i ganiał motylki, a teraz setki ludzi mają gdzie mieszkać , :oops: :oops: ,tzn. mają szansę kupienia mieszkania., jeśli ich na to stać.

(Krzyżak, znasz się na rzeczy, mam też już i beczkę. Ale z dymieniem to pewnie przeniosę się do Kwidzyna, bo tu w mojej "eleganckiej" dzielnicy, jak już wiem, nie bardzo to widzą. Może gdzieś na Starym Mieście ?, tam jest taki nie wiadomo po co i już długo niewykorzystywany i ogrodzony pusty plac :roll: )

Ostatnio edytowano 12 listopada 2009, o 15:13 przez Konto usunięte (B...y), łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 15:49 

Budslavsky napisał(a):
Ale z dymieniem to pewnie przeniosę się do Kwidzyna, bo tu w mojej "eleganckiej" dzielnicy, jak już wiem, nie bardzo to widzą.

Próbuj w nocy. ;) :-)
Nie zobaczą. ;) :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 19:09 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
(Krzyżak, znasz się na rzeczy, mam też już i beczkę. Ale z dymieniem to pewnie przeniosę się do Kwidzyna, bo tu w mojej "eleganckiej" dzielnicy, jak już wiem, nie bardzo to widzą. Może gdzieś na Starym Mieście ?, tam jest taki nie wiadomo po co i już długo niewykorzystywany i ogrodzony pusty plac )

A co się martwisz? Jak Ci sąsiad butelki po napojach pali w piecu i nie dość, że smrodzi to jeszcze Cię truje to jest ok?
Ja u siebie zadymiam i nikt nic nie mówi. Z tym, że moja dzielnica to "elegancka" jest średnio.
A jak masz już beczkę to polecam tą stronkę.

Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2009, o 23:35 

Budslavsky napisał(a):
To co nastąpiło to się nazywa postęp, a jak wiadomo na betonie kwiaty nie rosną

Mam gdzieś postęp jak można było dopuścić do wycięcia takiego ślicznego ogrodu dla jakiegoś osiedla :?:

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2009, o 19:33 

i stało się, piątek trzynastwgo, magiczne oświecenie, lampy błysnęły mlecznym światłem:) nastała jasność i milej się zrobiło :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 stycznia 2010, o 19:50 

a jaki bombowy widok był w sylwestra z nowego osiedla :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2010, o 19:32 

Słyszałem plotę, że w okolicy ul Sybiraków mają powstać nowe dwie ulice:Uchodźców i Zesłańców.
Ktoś coś może wie więcej w tym temacie?

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2010, o 19:40 
Przyjaciel forum

No to będzie brakowało jeszcze tylko ulicy emigrantów i Eriki Steinbach :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2010, o 19:53 

Czy ktoś z mieszkańców nowego osiedla jest już 100% właścicielem swojego lokalu, czy obietnice prezesa mają jakiekolwiek pokrycie w tym temacie?

Tytuł:
PostNapisane: 28 stycznia 2010, o 20:14 

O których obietnicach mówisz ?
Możliwość wykupu lokalu jest, ale $$$$ :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1