Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Atak
PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 09:45 
Przyjaciel forum

drosik napisał(a):
Budslavsky napisał(a):
Rysunek Marka Raczkowskiego w "Przekroju"

Pozwoliłem sobie usunąć grafikę z wulgaryzmem, a Ciebie Jurek proszę nie dawaj złego przykładu.

Mnie osobiście bardziej bulwersują wyzwiska i krytyka samych siebie forumowiczów, niż tego typu wklejki satyryczno literackie.
Mam wrażenie że wcześniej było więcej pobłażliwości dla bardziej nieodpowiednich tekstów i wklejek, w tej chwili jakby to poszło w drugą stronę.
Co nie którzy muszą naprawdę się namęczyć żeby do dostać ostrzeżenie za wyzwiska i niecenzuralne słownictwo, dzisiaj o ostrzeżenie nie jest już tak trudno, czego jestem dobrym przykładem

P.s Drosik nie ma co piany bić, nic takiego się nie dzieje, spotkamy się na piwku i sobie mięchem porzucamy kulturalnie do bólu :D :D :D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 11:02 
Cytuj:
Nigdy nie było takich "kwiatków" na forum
Nigdy nie mów nigdy: coś-tam-coś-tam jednak zdejmowano po dłuższym czasie, zazwyczaj po moim sprzeciwie (lepiej nie będę mówił o szczegółach i autorach).
Chociaż z pewnym trudem i po dłuższym czasie, to jednak udało mi się wzbudzić zainteresowanie jakością (także merytoryczną) forum. (Tu też nie będę cytował wypowiedzi przeganiających mnie z forum za swoje staroświeckie pojmowanie przyzwoitości, które miało przeszkadzać w zabawie.)

A tu nagle, jakby nie było, jednak sukces:
Darek napisał(a):
obrazek wstawił znany szermierz prawości i wartości na tym forum. Niech nie oskarża nikogo o pogięcie, tylko da przykład jak się zachowywać na forum merytorycznie. Dosyć hipokryzji.
Lepiej późno niż wcale i warto było doczekać się takiej deklaracji naszego forumowego „króla kasztaniarzy”. (Tak trzymać :D :D :D )
A moi niedawni adwersarze, z którymi w przeszłości nieco wadziliśmy się, nieoczekiwanie wsparli mnie, ze zrozumieniem dostrzegając niektóre z podnoszonych przeze mnie racji. Pozdrawiam ich i przekazuję znak pokoju. :607:
Drosiku, nie hamletyzuj tylko bądź konsekwentny w swojej ciężkiej i niewdzięcznej pracy admina-moderatora. Życzę Ci powodzenia. (Gdyby twoja funkcja była łatwa i prosta, to już dawno zastąpiłby Cię tutaj jakiś robot.)

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 11:15 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
Cytuj:
Lepiej późno niż wcale i warto było doczekać się takiej deklaracji naszego forumowego „króla kasztaniarzy”. (Tak trzymać :D :D :D )

A widzisz to nie deklaracja z mojej strony, nie próbuj mataczyć.
Ty walczyłeś o forum merytoryczne i prawe, któremu ja się nie przychylałem.
Wiedziałem, że zrobi się nudno i byle jak.
To Ty swoimi krytykami walczyłeś o prawość. I jak to w życiu zazwyczaj bywa trafiłeś we własne sidła. Broniąc swej godności forumowej oskarżasz Drosika o pogięcie.
Czy tak wygląda Twoja uczciwość? Takiej to uczciwości, jestem zdecydowanie przeciwny i będę póki żyję ją piętnował!
A teraz jak to określiłeś zarechocę :D :D :D

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 11:20 
Przede wszystkim drosik jest człowiekiem ale też jest adminem, moderuje forum i chcecie czy nie należy uszanować jego(innych modów) decyzje. Każdy ma jakieś swoje poglądy i każdy ma inne(polityczne też). Dlatego dla każdego forumowicza decyzje adminów są zawsze subiektywne. Czasami te decyzje mogą wywołać dyskusje, taką jak ta powyżej ale zwykle wyłaniała się awantura, nie dyskusja, z powodu nie podjęcia działania adminów w podobnych sprawach.
To czy komuś się pobłaża a niektórych traktuje zbyt surowo to też subiektywne wrażenie każdego z nas.
Sebek36, rozumiem, że wypowiadając się:
Cytuj:
Mam wrażenie że wcześniej było więcej pobłażliwości dla bardziej nieodpowiednich tekstów i wklejek, w tej chwili jakby to poszło w drugą stronę.
Co nie którzy muszą naprawdę się namęczyć żeby do dostać ostrzeżenie za wyzwiska i niecenzuralne słownictwo, dzisiaj o ostrzeżenie nie jest już tak trudno, czego jestem dobrym przykładem
masz na myśli siebie, że Twoje(i nie tylko) nieodpowiednie teksty i wklejki, choćby (zakropkowane) na SB powinny być surowiej karane niż te satyryczne rysunki, zawierające wulgaryzmy powszechnie znane(jednak są nadal wulgaryzmami)?

Takie dyskusje atakujące adminów, w zasadzie sprowadzające sę tylko do ataków na drosika, ma swoje granice, ludzkie granice wytrzymałości i cierpliwości. Zdaża się, że czasem coś pęka w człowieku, co jest normalne, uzasadnione i wtedy chce się wszystko rzucić i mieć święty spokój...
Powiem co wiem na 100% a nawet na 200% : nie będzie drosika to nie będzie nic.... nie będzie forum.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 11:23 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Budslavsky napisał(a):
Cytuj:

A teraz jak to określiłeś zarechocę :D :D :D

Rechotać się trzeba, bo śmiech, pozytywne nastawienie i poczucie humoru , to samo zdrowie ;) :D :D :D

przekazuję wszystkim znak pokoju ;)

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 11:25 
Przyjaciel forum

Sebek36 napisał(a):

przekazuję wszystkim znak pokoju ;)

Znakami się nic nie załatwi, walczyć trzeba do krwi kropli ostatniej. A jak coś to i krzyża trza użyć :D :D :D

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 12:00 
Przyjaciel forum

MACIEKZB napisał(a):

Takie dyskusje atakujące adminów, w zasadzie sprowadzające sę tylko do ataków na drosika, ma swoje granice, ludzkie granice wytrzymałości i cierpliwości. Zdaża się, że czasem coś pęka w człowieku, co jest normalne, uzasadnione i wtedy chce się wszystko rzucić i mieć święty spokój...
Powiem co wiem na 100% a nawet na 200% : nie będzie drosika to nie będzie nic.... nie będzie forum.

Z całym szacunkiem do wszystkich, ale w moich wpisach w poście nie padło ani jedno słowo, którym miałbym obrazić czy atakować kogokolwiek a tym bardziej naszego Drosika .
Wyraziłem jedynie swoje zdanie na temat pewnych moich obserwacji i załączników i na tym poprzestanę.
Mam w pełni tego świadomość, że bez Drosika to forum umrze śmiercią naturalną i broń Boże nie mam zamiaru przykładać do tego ręki.
Ale Panowie nie róbmy z igły wideł, przecież to tylko normalna dyskusja forumowych kolegów ;)

pokój bez rozlewu krwi :D

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 12:13 
Sebek36, z całym szacunkiem do Ciebie ale ja nie napisałem nigdzie, że atakujesz drosika.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 13:31 

1. Admin ma zawsze rację
2. Jeżeli jej nie ma patrz punk 1!

Prowadzę sama pewne forum i nie pozwalam na takie grafiki, słowa.. Ba! jestem tak wredna, że nawet jeżeli link prowadzi to innych komentarzy, gdzie ów słownictwo się szerzy to też go usuwam! Jeżeli komuś nie podoba, to nikogo nie trzymam na siłę, niech idzie i zrobi swoje podwórko wg własnego "widzi mi się"

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 13:42 
Przyjaciel forum

Bonne napisał(a):
1. Admin ma zawsze rację
2. Jeżeli jej nie ma patrz punk 1!

Prowadzę sama pewne forum i nie pozwalam na takie grafiki, słowa.. Ba! jestem tak wredna, że nawet jeżeli link prowadzi to innych komentarzy, gdzie ów słownictwo się szerzy to też go usuwam! Jeżeli komuś nie podoba, to nikogo nie trzymam na siłę, niech idzie i zrobi swoje podwórko wg własnego "widzi mi się"

Takich ludzi to się boję jak sięgają po jakąkolwiek władzę :lol:

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 19:25 

Może matołowi nie uda się z ACTA? :(
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... kacje.html

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 19:59 
Przyjaciel forum

Część zarzutów wobec ACTA dotyczy pokrętnym zapisom na temat danych osobowych. W sieci znalazłem informację o o planach komisji europejskiej znacznego wzmocnienia ochrony danych osobowych w internecie właśnie http://www.kampaniespoleczne.pl/kampani ... _osobowymi to zaledwie poszlaka, jednak mam nadzieję że szanowni koledzy wnikną w temat :) Czyżby jeden rządów kraju będącego częścią EU zjada swój własny ogon? Słychać też sceptyczne głosy na temat regulacji ACTA w samej EU? Dlaczego Polski rząd idzie w zaparte? O co tu chodzi?

Kim jestem i czym się zajmuję? Jacek Chmurzyński, nie jestem sprzedawcą, jestem rodzicem interesującym się bezpieczeństwem dzieci, który postanowił działać lokalnie na rzecz poprawy bezpieczeństwa dzieci w samochodach.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, o 21:08 

Dosyć ciekawa debata była również wczoraj po klasyku kina TVP2 (M jak...)w programie "Tomasz Lis na żywo". Bardzo zaimponował mi Piotr "Glaca" Mohamed. Uwypuklił problemy jakie niesie za sobą ACTA w zupełnie innym kontekście. Chodzi mi o wynalazki, które jak wiadomo, coraz trudniej zrealizować bez środków istniejących już-czyli opatentowanych. Tu może nastąpić problem z prawami patentu użytych środków. I nie ważne jest, czy jest to nowy typ wieszaka na garnitur, czy nowy lek. Wynalazca korzysta choćby z komputera na którym robi obliczenia z użyciem programu X opatentowanego przez firmę Y. I tak na prawdę nieważne, czy lek jest potrzebny. Do jego powstania został użyty produkt X. Właściciel może (choć pewnie nie będie chciał - ale wredny jak najbardziej) dochodzić swoich roszczeń, a już konkurencja może złożyć wniosek o możliwość wykorzystania produktu X do powstania leku. I tak państwo Z musi aresztować biednego naukowca, bo używał oprogramowania do stworzenia produktu przynoszącego mu korzyść. Absurdalne? Możliwe, ale czy niemożliwe? Zwłaszcza, gdy olśnienie naukowca nastąpiło w domu, z użyciem programu do potrzeb domowych a nie przemysłowych...

Obrazek

PostNapisane: 5 lutego 2012, o 19:18 

W zwiąku z tym, że ACTA w Polsce odsunęła się na mniej więcej rok, aprobowałem to zmniejszając znaczek prostestacyjny do minimalnych rozmiarów.

Obrazek

PostNapisane: 11 lutego 2012, o 09:26 

I okazało się że Niemcy nie mieli przymusu by podpisać ACTA.Ciekawe czy do tych piratów też dzwonili bracia Jankesi?;-)Ale chyba tym różnią sie rządy które liczą sie ze swoimi obywatelami od rządu kundelka z podkulonym ogonkiem który zrobi wszystko byle tylko być poklepanym po grzbiecie.:-S

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1