fajne urządzenie, tylko chyba nie do tego typu manifestacji powinna być stosowana.
Moje osobiste wrażenie są takie, że nasz kraj powoli traci wszystko:rząd, pozycję, godność etc...
Brak zdrowego rozsądku, czuję się bardziej cywilizowanym niewolnikiem tyrani, która nie odpuści.
Przeciętny obywatel przestał być ważny, karty są rozdawane na innym stole, nam się nie pozwala nawet ich podglądać.
To zmierza tylko do upadku suwerenności i niepodległości, ale z drugiej strony nie widzę kompletnie zastępstwa obecnej władzy.
Dzisiaj u mnie w domu lecą cały dzień programy historyczne na temat, między innymi starożytnej Grecji.
Przy obiedzie stwierdziłem iż do naszego polskiego prawa powinno się wprowadzić coś takiego jak
ostracyzm, może to by coś zmieniło w myśleniu i podejściu do społeczeństwa przez nasz popaprany obecny rząd.
pobrano z Wikipedia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ostracyzm Jak długo wytrzymamy ten upokorzony lud ? te przesadne oszczędności, te przesadne liczenie każdej złotówki, wszystko jak bród z za paznokci, czy jesteśmy aż tak biednym państwem i jeszcze biedniejszym społeczeństwem
Jeszcze jedna myśl mi się nasuwa

: do puki nasi wspaniałomyślni politycy nie znajdą wspólnego języka i nie zaczną wspólnie dobrze rządzić, nie podejmą konkretnych wspólnych racji, do puty tak właśnie będzie w naszym kraju bez żadnych pozytywnych perspektyw na przyszłość.
Czy naprawdę musi wybuchnąć wojna, aby wszyscy się zjednali i zaczęli myśleć tak samo, jak reszta społeczeństwa ? w końcu społeczeństwo, to nasz kraj i to my utrzymujemy ten cały budżet