Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 10:02 
oki44 napisał(a):
Ludkowie stają
różnie, lecz gdy widzę że w miarę swobodnie mieszczę się w lukę pomiędzy autami,
to w nią wjeżdżam.
W tym konkretnym przypadku kogo ukarać? Wystarczy, że jedna osoba stanie źle to pozostali są zmuszeniu do nieprawidłowego parkowania.
ola650 napisał(a):
Oczywiście jest tam ustawiona odpowiednia tabliczka informująca o tym fakcie. Nagminnie jednak ochrona musi interweniować, bo ludzie mają w głębokim poważaniu własność prywatną i parkują nam swoje klamoty jak chcą i kiedy chcą. Kilkakrotnie osobiście dzwoniłam do Straży Miejskiej. Ich skuteczność jest niemal zerowa.
Jak sama zaznaczyłaś jest to prywatny parking. Obecne przepisy upoważniają do karania kierowców za nieprawidłowe parkowanie zarówno policję jak i straż miejską tylko na drogach publicznych. Drogami publicznymi w rozumieniu ustawy są: drogi krajowe, wojewódzkie, powiatowe i gminne i stąd też działanie straży:
ola650 napisał(a):
pod UM na ulicy Warszawskiej i swoim aparacikiem pstrykali foty samochodom zaparkowanym na miejscach dla inwalidów.

ola650 napisał(a):
Doszłam do wnoisku że mam słabą siłę przebicia.
A moim zdaniem nie posiadasz znajomości Prawa ruchu drogowego. Jednak rozumiem Cię bo nie zawsze przepisy idą w parze z logiką.
ola650 napisał(a):
Przy kolejnym samochodzie, tym razem porzuconym na tydzień czasu na naszym parkingu, poprosiłam o pomoc Policję i o dziwo - szybko i sprawnie załatwili sprawę.
Teraz radzimy sobie inaczej - jak? - a to niech zostanie tajemnicą.
Z tego co wiem, a wiem, wszystkie takie sprawy i tak policja przekazuje do straży miejskiej bo "policja stworzona jest do wyższych celów". Myślę, że powinnaś podzielić się z forumowiczami tym skutecznym sposobem do radzenia sobie inaczej bo przecież wszyscy chcemy żeby było lepiej bo inaczej to byłoby z Twojej strony zwyczajne bicie piany. No chyba, że nie wszyscy.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 11:31 

MACIEKZB - dziękuję za komentarz.
Tradycyjnie już chyba (jak zdążyłam się zorientować) udowodniłeś komuś (tym razem mnie), że jest idiotą - wytykając mi braki w znajomości przepisów prawa o ruchu drogowym. (Mam trzy kategorie w swoim prawie jazdy - więc trochę się chyba znam, zresztą nie Tobie to oceniać).
Moim zamiarem nie było wdawać się w polemikę na temat przepisów. Opisałam sytuację mi bliską i codzienną, zgodnie z tematem.
Chciałam unaocznić fakt, że nie tylko parkowanie w miejscach publicznych jest mało kulturalne, ale także i na terenie prywatnym.
Bardzo nie lubię się kłócić, więc tradycyjnie się wycofuję. Myślałam jednak, że można po prostu dodac coś od siebie.
MACIEKZB napisał(a):
Myślę, że powinnaś podzielić się z forumowiczami tym skutecznym sposobem do radzenia sobie inaczej bo przecież wszyscy chcemy żeby było lepiej bo inaczej to byłoby z Twojej strony zwyczajne bicie piany

Ten sarkazm jest niepotrzebny.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 11:54 
ola650 napisał(a):
Tradycyjnie już chyba (jak zdążyłam się zorientować) udowodniłeś komuś (tym razem mnie), że jest idiotą - wytykając mi braki w znajomości przepisów prawa o ruchu drogowym.
Napewno nikomu nic nie udowadniałem a napewno nie Tobie ponieważ lubię Twoje wypowiedzi. Chodziło tylko i wyłącznie o wyjaśnienie zagadnienia bo z podobnym rozumieniem akurat tego tematu spotkałem się u bardzo wielu ludzi(parkingi na terenie prywatnym). Jeśli uraziłem Cię to bardzo przepraszam.
ola650 napisał(a):
Bardzo nie lubię się kłócić, więc tradycyjnie się wycofuję. Myślałam jednak, że można po prostu dodac coś od siebie.
Porszę Cię... Przecież to jest dyskusja, która przekazuje jakieś tam informacje mniej lub bardziej ważne i każdy z czytających coś tam dla siebie zaczerpnie.
ola650 napisał(a):
Ten sarkazm jest niepotrzebny.
Hmm... ja całkiem serio :roll:
Jeszcze raz bardzo Ciebie przepraszam :588: Mam nadzieję, że mi wybaczysz. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 12:18 

MACIEKZB napisał(a):
Mam nadzieję, że mi wybaczysz.

Pewnie, że wybaczę.
A co do tego sposobu na "nielegalnych parkowaczy": jak nikt nie chce Ci pomóc - to wszystkie metody sa dozwolone!
Jeden skuteczny (legalny) mogę zdradzić - informujemy niechcianych delikwentów, że w tym miejscu często parkuje policja ze swoją magiczną fotoskrzyneczką.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 13:29 

obiecałem fotę to wstawiam :) może nie na temat, bo pan nie stoi na dwóch miejscach, tylko na całej szerokości chodnika, ale urzekł mnie ten dyskretny tuning :-D

Obrazek

(dzisiaj przy komputroniku)

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 13:58 
Przyjaciel forum

Żuczek stoi na mało ruchliwym chodniku przy rozwalanym kominie. W zasadzie - przy placu rozbiórki.
Ustawienie go na ulicy byłoby większym kłopotem, bo ulica jest dość ruchliwa. Ale tuning świetny :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 14:27 

oki44 napisał(a):
Żuczek stoi na mało ruchliwym chodniku
Ale tuning świetny :)

Żuczek? :roll: A ja myślałem że to Mercedes :-) :grin: :-D

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 14:33 
Przyjaciel forum

krzyzak napisał(a):
Żuczek? A ja myślałem że to Mercedes

A nie Żukcedes :?: :?: :?: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 14:37 

Patrzę przez okno i widzę, fakt, stoi żuczek :-D
Z tym parkowaniem to rzeczywiście jest problem. Nieraz ludzie bez wyobraźni pozostawiają swoje auta. Zastawiają podjazd. Jednego razu zmuszeni byliśmy przejechać przez cały trawnik między blokami, bo nie mogliśmy wydostać się inaczej z osiedlowego parkingu.

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 15:59 
MACIEKZB napisał(a):
Z tego co wiem, a wiem, wszystkie takie sprawy i tak policja przekazuje do straży miejskiej bo "policja stworzona jest do wyższych celów"

nie zawsze.
ja mam problem z nagminnym parkowaniem na mojej bramie wjazdowej. do tego stopnia, ze ulica moze byc cala pusta a taki jeden z drugim palant zaparkuje mi na bramie :twisted:
czasami dzwonilam do strazy, czasami na policje-policja jest lepsza, bo szybsza ;)
ale ich interwencje polegaja jedynie na czekaniu na kierowce i wlepianiu mandatu, co mi osobiscie niewiele pomaga.......

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 16:06 
Przyjaciel forum

catani napisał(a):
a taki jeden z drugim palant zaparkuje mi na bramie :twisted:

Pokaż fotkę bo jeszcze czegoś takiego nie widziałem :grinka: :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 16:10 

Darek napisał(a):
catani napisał(a):
a taki jeden z drugim palant zaparkuje mi na bramie :twisted:

:-D

samochód na bramie?

proszę

:-D

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 16:11 
Darek napisał(a):

dobra, na bramie siadaja mi tylko ptaszki g:> g:D

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 16:21 
Przyjaciel forum

2fast4you napisał(a):
samochód na bramie?

Takie coś to tylko nasz Bloszek potrafi :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 15 grudnia 2009, o 21:23 

ech no niestety często człowiek staje w obliczu przykładu jaki opisał Felo... mnie jednak denerwuje najbardziej parkowanie pod kauflandem na miejscach przy jysku (wzdłuż chodnika). Jest tam wyraźny zakaz a mimo to ludzie tam parkują i później jest ciężko wyjechać z normalnego (prawidłowego) miejsca parkingowego.... jak będę miał okazję to zrobię zdjęcie i pokaże o co mi kaman :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1