Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 00:24 
Jeśli każdy ponosi odpowiedzialność za swoje słowa, nie rozumiem, dlaczego w takim razie usunęliście posty. Można było wydzielić odrębny temat albo dać bana. Jeśli młodszy zwraca uwagę starszemu, zawsze to musi być pyskówka? Broniłem własnego zdania, ale grupka zaprzyjaźnionych moderatorów musi być solidarna.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 07:00 
Przyjaciel forum

Myślałem, że temat był założony na potrzeby wyrażania swojego współczucia.

Wyszło na to, że na potrzeby własnego egocentryzmu co niektórych.

Moim zdaniem wstyd. :oops:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 09:03 

Śpieszmy się
Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy
tylko co nieważne jak krowa się wlecze
najważniejsze tak prędkie że nagle się staje
potem cisza normalna więc całkiem nieznośna
jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy
kiedy myślimy o kimś zostając bez niego

Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna
zabiera nam wrażliwość tak jak każde szczęście
przychodzi jednocześnie jak patos i humor
jak dwie namiętności wciąż słabsze od jednej
tak szybko stąd odchodzą jak drozd milkną w lipcu
jak dzwięk troche niezgrabny lub jak suchy ukłon
żeby widziec naprawde zamykają oczy
chociaż większym ryzykiem rodzić się niż umrzec
kochamy wciąż za mało i stale za późno

Nie pisz o tym zbyt często lecz pisz raz na zawsze
a bedziesz tak jak delfin łagodny i mocny

Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
i ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą
i nigdy nie wiadomo mówiac o miłosci
czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą

ks. Jan Twardowski

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 09:32 

nowm napisał(a):
Jeśli młodszy zwraca uwagę starszemu

Nowm, albo zamilcz, albo zmień forum. Nie chodzi o zwracanie uwagi starszemu, tylko uprawianie politycznej hucpy (wypowiedzi o Sikorskim) w wątku o tragedii. W przypadku podobnych wypowiedzi innych zareagowałbym tak samo. Żadne sympatie nie mają tu nic do rzeczy.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 09:34 

KATYŃ! Miejsce przeklęte!
Podwójnej tragedii Polaków.! :603: :-(
http://wiadomosci.onet.pl/2153484,12,ec ... ,item.html

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 15:26 

:(

Załączniki:
IMGP5292.JPG
IMGP5292.JPG [ 329.24 KiB | Przeglądane 6706 razy ]
IMGP5297.JPG
IMGP5297.JPG [ 370.27 KiB | Przeglądane 6696 razy ]
IMGP52761.jpg
IMGP52761.jpg [ 117.63 KiB | Przeglądane 7445 razy ]
IMGP5284.JPG
IMGP5284.JPG [ 303.03 KiB | Przeglądane 6697 razy ]

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 17:49 
Budslavsky napisał(a):
Trudne dni czekają Polskę. Czy ta tragedia potrafi zjednoczyć Polaków, wygasić rywalizacje i kłótnie. Czy polscy politycy potrafią wznieść się ponad to wszystko co ich skłócało i pchało do tej zadziwiającej walki, która dzieliła także społeczeństwo.

Jak naród sie zachował kazdy widzi w mediach.Co do polityków,no cóz ciekawy artykuł znalazłem w sieci......

"Choć od tragedii w Smoleńsku, w którym zginęli najwyższi przedstawiciele polskich władz, minęło zaledwie kilka godzin, zapadają juz pierwsze decyzje dotyczące następców. Dziś miała miejsce próba zajęcia gabinetu prezesa IPN przed Marię Dmochowską, ze sztabu wyborczego Bronisława Komorowskiego.

O tym, że podjęto taką próbę, poinformował nas prof. Ryszard Terlecki. "Jestem w tej chwili w siedzibie Instytutu Pamięci Narodowej, dziś rano pani Dmochowska, wiceprezes IPN, która ponoć jest w sztabie wyborczym Komorowskiego, zajęła gabinet prezesa Janusza Kurtyki" – powiedział w rozmowie z Netbird.pl.

Wszyscy pytani przez nas o to, co nastapi dalej, sa w szoku. "Ci ludzie zginęli służąc Polsce. Modlimy się za nich, będziemy się spotykać na pogrzebach, będziemy musieli z tym żyć. O katastrofie dowiedziałem się rano, podobnie jak wszyscy. Nie umiem odpowiedzieć na pytanie, jak może wyglądać polska polityka w najbliższym czasie" – zaznaczył Terlecki. "Dzisiejszy dzień nie jest dniem, w którym trzeba mówić o tym, co będzie dalej, zastanawiać się nad przyszłością. Inaczej przeżywam tę tragedię, dla mnie to bardzo osobista sprawa. W poniedziałek zbierze się kolegium Instytutu Pamięci Narodowej i to na razie tyle, jeśli chodzi o dalszą przyszłość Instytutu" – to słowa rzecznika IPN Andrzeja Arseniuka.
zródło: http://netbird.pl/a/1692/42230,1

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 17:58 
Przyjaciel forum

NOWY(L) napisał(a):
która ponoć jest w sztabie wyborczym Komorowskiego

Jeżeli to się potwierdzi, Komorowski ma przynajmniej -10% poparcia. Niedźwiedzia przysługa :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:14 
Niech ten cholerny weekend sie konczy.W szpitalu zmarła matka braci Kaczyńskich.......
http://netbird.pl/a/1692/42306,1

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:31 

Jest mi niezmiernie źle .. to był Pan Prezydent na którego głosowałem w wyborach ....
Szanowałem go za patriotyzm ,za wiedzę historyczną i za szacunek okazywany weteranom .....
Mój bezpośredni podwładny jest najbliższym członkiem rodziny ...BISKUPA POLOWEGO WOJSKA POLSKIEGO ,GENERAŁA DYWIZJI TADEUSZA PŁOSKIEGO, PROFESORA DOKTORA HABILITOWANEGO NAUK PRAWNYCH [*] Łączę się w bólu i żalu ...ponadto bardzo przejmowałem się faktem ,iż tylu przyjaciół mojego bardzo dobrego kolegi służącego w BORze zginęło na służbie w imię Ojczyzny POLSKI .... bałem się, że mógł tam lecieć w tym TUTKU....,...choć jednocześnie zrozumiałbym to że dla Ojczyzny szanowania i kochania trzeba poświęcić W S Z Y S T K O
edit ..
nie śpię już 36 godzin .. co najmniej ..z tego 12 w służbie i cały czas ogladam tvp info i tvn .....nosz k....
widzę tą tragedię od początku .... do teraz...

Ostatnio edytowano 11 kwietnia 2010, o 19:56 przez VOO1, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 19:49 
NOWY(L) napisał(a):
Niech ten cholerny weekend sie konczy.W szpitalu zmarła matka braci Kaczyńskich.......

informacja jest falszywa
http://polska-wiadomosci.netbird.pl/a/39559

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 20:03 
Catani ale ten materiał jest z 3 marca.....co nie zmienia faktu ze informacje o tym były na portalach internetowych,a w tej chwili zostały usuniete.Czyzby znowu ktos sie pospieszył?

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 21:25 

akurat w sobotę jechałem pociągiem do Szczecina grać , chwilę po wyjechaniu z Gdyni jak info dotarło do wszystkich to co się działo w pociągu jest nie do opisania , przez godzinę wszyscy zamarli i z niedowierzaniem na siebie patrzyli i nie wiedzieli co powiedzieć , oraz przez kilkadziesiąt minut nastał chaos gdy przeciążyły się wszystkie sieci tel. i nikt nie mógł się nigdzie dodzwonić z zapytaniem co się dzieje , uczucie jak by zaczęła się 3 wojna światowa

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2010, o 22:56 
Zbanowany

Wczoraj rano przed rozpoczęciem turnieju w którym brałem udział zapadła symboliczna cisza na minutę. Kapitan klubu, gospodarza turnieju - podczas przemowy otwierającej powiedział kilka słów odnośnie tej tragedii, poprosił o uszanowanie uczuć Polaków i powstrzymanie się od zbytniej ekspresji. Na kolacji zamykającej było trochę więcej ciepłych słów, kondolencje etc.. (między innymi podziękowania dla Polaków za udział w życiu kraju) Wspólna modlitwa w intencji ofiar (to mimo wszystko katolicki kraj) i brak muzyki. Ogólnie atmosfera była bardzo stosowna. Rano w radiu prezydent wygłosiła orędzie - wszystkie kluby i hotele opuściły flagi do połowy - widziałem także sporo biało czerwonych. Podczas przemówienia przed zamknięciem dało się zauważyć łzy w oczach kilku kelnerek. Dzisiaj o 11 spora część kraju stała w milczeniu - publiczne radio zamilkło.
Pomijając sympatie i antypatie polityczne - to niewyobrażalna tragedia - zginęli ludzie i każdy powinien ten fakt uszanować. Polska straciła swoich przywódców co potęguje rozmiar tragedii - co będzie dalej - gorzej już na pewno nie będzie, więc miejmy nadzieję, że "większość rządząca" weźmie sobie do serca słowa cytowane dzisiaj przez Igora Janke – Taka ofiara, tyle wybitnych osób, które zmarły jednego dnia, nie mogło odejść na marne. Musimy z tym coś dobrego zrobić.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2010, o 10:00 
Sam bez żadnego pojęcia o lotnictwie czytam blog pilota i podsłuchuję wymianę informacji na specjalistycznym forum lotniczym ( http://lotnictwo.net.pl/ ), gdzie wypowiadają się też fachowcy - praktycy.
Jest tam ciekawy post z rysunkiem przedstawiającym przekrój terenu lotniska w Smoleńsku.
Obrazek
Omawiana jest tam informacja rosyjskiego internauty-pilota, który opisuje „pułapkę” smoleńskiego lotniska.
Cytuj:
Autor pisze (w dowolnym tłumaczeniu), że "jeżeli szukali ziemi (podejście z widzialnością) .. to przed radiolatarnią jest nizina a potem teren podnosi się i .. zahaczyli"
Dodatkowa informacja to :" Это мой родной аэродром...". Jest moim zdaniem bardzo ważna bo tego typu ukształtowanie terenu na ścieżce podejścia było znane "miejscowym" jako istotne utrudnienie.
Jeszcze opis. obrazka. Od lewej jest prawie 20m rów o szerokości prawie 500m. Majak - to położenie radiolatarni (ok 800m od punktu początkowego rysunku). Miesto padienja (miejsce upadku 1800m od pp (400m przed progiem pasa WPP).
Różnica wysokości pomiędzy pp a miejscem upadku to prawie 50m.
Dotyczy to możliwości „zmyłkowych” wskazań przyrządów różniących się od tych z wieży. Dalej są już tylko spekulacje, ale ta informacja oraz inny wykres z rozstawieniem 20m anten chyba przybliża wyobrażenie o takim przebiegu katastrofy. Zanim zostaną zebrane i przeanalizowane wszystkie ustalenia, trzeba będzie jeszcze długo poczekać na jednoznaczne orzeczenia komisji.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1