Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kwidzyn z satelity - pech....
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 15:52 
Offline

Dołączył(a): 14 czerwca 2007, o 09:09
Posty: 20
Lokalizacja: kiedys Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Jeśli jeszcze nie wiecie - miesiąc temu ZUMI.pl uaktualniło ortofotomapy.
Bardzo dobrze widać teraz tereny położone na zachód od Kwidzyna. Granica nowych zdjęć satelitarnych - niestety - kończy się na graniczy miasta - gdzies koło Marezy.

Świetnie widać za to, Gniew, Smętowo, Pelplin - no i spory kawałek Borów Tucholskich. Co istotne nowe zdjęcia pochodzą z lata 2007 - są więc dość aktualne.

Bardzo dobrze widać też przebieg przyszłej autostrady A1.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 18:31 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 października 2006, o 12:24
Posty: 4882
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
A to ciekawe. Zawsze myslałem że jest jeden system map satelitarnych, tymczasem na Goglach widzę ciemność a Zumi świeci :-D

_________________
"Czym się różni człowiek cywilizowany od kulturalnego? Człowiek cywilizowany jeśli kopnie, to przeprosi, a człowiek kulturalny nie przeprosi, bo nie kopnie"


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 20:51 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2007, o 00:14
Posty: 1798
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Witam

Faktycznie, www.zumi.pl praktycznie "ociera" się o Kwidzyn, co widać między innymi w okolicach ulic Przyrzecznej/Drzymały.
Trasa od Rozpędzin w kierunku Sadlinek jest nawet przyzwoicie zbliżona. I tu mała ciekawostka. Przy dużym zbliżeniu widać że np. w Rozpędzinach (za mostem), wzdłuż drogi do Sadlinek pojawia się kilka miejsc, sprawiających wrażenie ocenzurowanych, mapa posiada w tych miejscach białe "plamy". Przyznam że moim zdaniem jest ich dość dużo jak na tamten rejon, i zastanawiające jest co się pod nimi kryje, bo raczej nie jest to odbicie słońca od wody lub dachu szklarni.
Pzdr.


Załączniki:
Komentarz: Tajemnice IV RP ...
top secret.jpg
top secret.jpg [ 51.24 KiB | Przeglądane 4457 razy ]

_________________
Gdy tak wspominam ten miniony czas
Jak dobrze że to nie poszło w las
Dużo bym dał by przeżyć to znów
Wehikuł czasu - to byłby cud
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 22:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 kwietnia 2007, o 16:47
Posty: 159
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Nie wiem co było przyczyną tych białych plam, ale poniżej są miejsca z Twoich zdjęć widoczne na www.geoportal.gov.pl


Załączniki:
a556ed83115b9f63.jpg
a556ed83115b9f63.jpg [ 59.19 KiB | Przeglądane 4426 razy ]
73cdeea536de6c49.jpg [43.72 KiB]
Pobrane 1365 razy


Ostatnio edytowano 7 lutego 2008, o 22:23 przez KrzychG, łącznie edytowano 1 raz
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, o 22:45 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2007, o 00:14
Posty: 1798
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
KrzychG napisał(a):
Nie wiem co było przyczyną tych białych plam, ale poniżej są miejsca z Twoich zdjęć widoczne na www.geoportal.gov.pl


Czyżby jednak to silne odbicie słońca, dziwne tylko te kontury wokół białych obszarów. Chyba że moje mapki są bardziej aktualne i jednak coś skrywają ... tylko co może skrywać drewniany szałerek - silos na rakiety balistyczne :grinka:

P.S.

Przy okazji małe pytanko odnośnie wspomnianej strony www.geoportal.gov.pl. Odkąd pamiętam nigdy nie mogłem na niej obejrzeć żadnej mapki. Korzystając z IE, przy próbie obejrzenia mapy IE krzyczy mi komunikatem "Błąd na stronie" a Firefox niby przesyła/odbiera dane na koniec jest "Zakończono" a następnie pojawia się pusta strona. Miał może ktoś taki problem z obsługą tej strony i wie jak to przeskoczyć.

Pzdr.

_________________
Gdy tak wspominam ten miniony czas
Jak dobrze że to nie poszło w las
Dużo bym dał by przeżyć to znów
Wehikuł czasu - to byłby cud


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 10:08 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 marca 2006, o 12:48
Posty: 13803
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Großvater,
spróbuj zrobić aktualizację Javy ;)
http://java.sun.com/javase/downloads/?intcmp=1281

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 12:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2007, o 00:14
Posty: 1798
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
drosik napisał(a):
Großvater,
spróbuj zrobić aktualizację Javy ;)
http://java.sun.com/javase/downloads/?intcmp=1281


Dzieki za radę, ale nie pomogło. :542: :542: :542:

Pzdr.

_________________
Gdy tak wspominam ten miniony czas
Jak dobrze że to nie poszło w las
Dużo bym dał by przeżyć to znów
Wehikuł czasu - to byłby cud


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 13:16 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 października 2006, o 12:24
Posty: 4882
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Jeśli masz dobrze zabezpieczony komputer przed wyskakującymi obrazkami, to też nic nie zobaczysz.

_________________
"Czym się różni człowiek cywilizowany od kulturalnego? Człowiek cywilizowany jeśli kopnie, to przeprosi, a człowiek kulturalny nie przeprosi, bo nie kopnie"


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 13:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2007, o 00:14
Posty: 1798
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
Internet Explorer faktycznie ma aktywna blokadę "okienkową" ale za każdym razem zezwalam dla www.geoportal.gov.pl na otwieranie okienek. Natomiast Firefox zachowuje się normalnie (jeżeli brak wyświetlania mapy można nazwać normalnością :grinka: ) tzn. nawet nie próbuje mnie informować o wyskakujących okienkach tylko otwiera ... puste okienko.
Pzdr.

_________________
Gdy tak wspominam ten miniony czas
Jak dobrze że to nie poszło w las
Dużo bym dał by przeżyć to znów
Wehikuł czasu - to byłby cud


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 13:35 
Offline
Przyjaciel forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 marca 2006, o 12:48
Posty: 13803
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
kurna, a spróbuj zainstalować Opera :roll:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 13:42 
Offline

Dołączył(a): 22 marca 2006, o 08:53
Posty: 4262
Płeć: Kobieta
Ja zawsze idę od razu tutaj
Polecam również poszukać tutaj

_________________
"Jedną z radości przyjaźni jest wiedza, komu powierzyć swój sekret" Alessandro Manzoni


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, o 14:12 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 kwietnia 2007, o 00:14
Posty: 1798
Lokalizacja: Kwidzyn
Płeć: Mężczyzna
malgos napisał(a):
Ja zawsze idę od razu tutaj
Polecam również poszukać tutaj


Bez zmian :cry: .

drosik napisał(a):
kurna, a spróbuj zainstalować Opera :roll:


Operę mam od dłuzszego czasu jako przegladarke alternatywna ale i tu niestety "kupa".

Ten problem z otwieraniem na tych stronach map mam od dawna i co ciekawe, ok 3 mies. temu zmieniłem sprzęt, przeinstalowałem od zera cały system i nadal pewne strony są dla mnie niedostępne.
Pzdr.

_________________
Gdy tak wspominam ten miniony czas
Jak dobrze że to nie poszło w las
Dużo bym dał by przeżyć to znów
Wehikuł czasu - to byłby cud


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron


-->

Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.