Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Markowe Sklepy Puma,Adidas,Rebook
PostNapisane: 11 września 2013, o 06:17 
Przyjaciel forum

bielek, ale musisz uwzględnić to, że wielu kwidzyniaków zakupy robi w Trójmieście przy okazji. Ktoś studiuje, ktoś ma rodzinę, ktoś jeździ w interesach, a przy okazji wskoczy do galerii i kupi co potrzebuje. Co do jakości to jest jeszcze kwestia oryginalności oryginału. Co jakiś czas o tym słychać w mediach, a obawiam się, że dla małego sklepikarza, który sprzedaje w miesiąc tyle co sklep w galerii w jedne dzień jest dużą pokusą zakup takiego mniej oryginalnego towaru. Oczywiście nikogo nie oskarżam, a tym bardziej naszych lokalnych handlarzy. Mój wywód jest czysto teoretyczny.

PostNapisane: 11 września 2013, o 06:44 

Bielek nie twierdze, ze buty w Kwidzynie sa gorsze od tych w innym miescie. Po prostu ja mialem kilka przypadkow, gdzie slono placilem i buty dosyc szybko sie rozpadaly.
A tak apropo to nie jezdze do duzych miast po buty i nie trace czasu, bo mieszkam w dosyc sporym :) .Mam duzy wybor i ceny przystepne.Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 września 2013, o 09:12 

Darek2K napisał(a):
Co do zakupów w internecie, zawsze wole przymierzyć buty przed zakupem.
Koszulka, czy bluza to jeszcze, ale butów bez przymierzania nie kupuje.

A co za problem iść do sklepu przymierzyć upatrzone buty, sprawdzić jaki to model, rozmiar i takie same zamawiasz przez internet.
Tak ostatnio zrobiłem z butami Mustanga, gdyż cena u nas w mieście była o 100zł wyższa niż sklepu internetowego.

PostNapisane: 11 września 2013, o 09:31 

Ja nigdy nie miałem problemu z butami z internetu poza tym zawsze można wymienić.

PostNapisane: 11 września 2013, o 22:24 

reflexes, No w sumie nie pomyślałem o handlu podróbami też szybko mi się rozpadają buty z Kwidzyna (max 6 miesięcy HD, DIVERSE podobnie MUSTANG też) ale w sumie jestem zadowolony bo reklamacja przechodziła bez problemu i buty nowe do mnie trafiały.

Darek2K, Kwidzyn to dość drogie miasto ze względu na ceny nieruchomości jak w Gdańsku, a ruch w interesie niestety nie jak w Gdańsku. Ale nie ma co narzekać bo i z takim stanem rzeczy można sobie poradzić.

chester, Poproszę Cię o playlistę utworów jakie mi zagrasz na weselu, a ja ściągnę z neta i sobie puszczę winampem ;) (taka analogia) jak byś się poczuł tracąc czas dla mnie ;)

dausner, Bieganie na pocztę, płacenie za wysyłki to nie dla mnie, ale każdy lubi co innego więc nie neguję sposobu postępowania. Z internetu człowiek kupuje do momentu kiedy trzeba coś zareklamować. Pamiętaj, że sprzedawca ma spory wpływ na to czy gwarancja będzie uznana (bynajmniej w mojej branży). Przykład: klient reklamuje opony (gwarancja ich nie obejmuje co jest wyraźnie napisane) ja je wysyłam (są pewnie sposoby) i reklamacja jest uznana, ty wysyłasz osobiście w opcji zakupu internetowego i odrzucają Ci powołując się na zapis w gwarancji (już straciłeś 100zł). Drugi przykład kupujesz u mnie licznik po 2 dniach Ci się psuje przynosisz do mnie, a ja zdejmuje z półki nowy dla Ciebie, w opcji internet wysyłasz i czekasz miesiąc na nowy (14 dni roboczych czyli bez soboty i niedzieli i jest to liczone od momentu odebrania przez nich Twojej paczki czyli najwcześniej na następny dzień+ czas na odesłanie naprawionego do Ciebie) jeżeli nie uznają to tracisz dodatkowo kasę na paczki.
Piszę o sobie nie w celu chwalenia się tylko zobrazowania bo to znam najlepiej, oczywiście są sprzedawcy internetowi że wysyła się fotkę uszkodzenia i oni odsyłają nowy produkt więc wszystko trwa kilka dni max;)

Nie wiem jak jest z branżą odzieżową ale w mojej jeżeli coś jest o połowę tańsze to powinna zapalić się czerwona lampka bo dystrybutorzy nie faworyzują w takim stopniu niektórych dilerów żeby mogli dać rabat 50% i jeszcze na tym zarobić. Internet z założenia i kosztów ponoszonych przez sprzedawcę powinien być tańszy ale nie o 50% (wykluczam przypadki likwidacji sklepów gdzie kupujemy towar bez gwarancji bo gdzie jak zamykają sklep).

Bo pomyślcie sami jeżeli buty kosztujące 300zł mogą być przecenione na 200zł to oznacza że sklep kupił je jeszcze taniej niż 200zł więc w najlepszym przypadku na 1 parze można zarobić minimum 120zł jeżeli tak by było to ja zakładam sklep sprzedaję te buty za 240zł i będę najbogatszy w okolicy. Nie wydaje się Wam to zbyt proste? Ale mogę się mylić bo nie jestem z branży może faktycznie tam są takie narzuty wtedy porozmawiam z szefem na temat zmiany branży na buty i ubrania.

PostNapisane: 12 września 2013, o 09:14 

bielek napisał(a):
chester, Poproszę Cię o playlistę utworów jakie mi zagrasz na weselu, a ja ściągnę z neta i sobie puszczę winampem ;) (taka analogia) jak byś się poczuł tracąc czas dla mnie ;)

Po prostu bym tego nie zrobił. A analogii tu żadnej nie widzę. Przecież jak idę do sklepu to o nic nie proszę, po prostu przymierzam, nie kupuję, bo drogo i wychodzę. W mojej branży jest podobnie. Jak komuś jest za drogo za prowadzenie imprezy to na siłę nie będę nikogo prosił.
Tak wogóle to myślisz, że wesele składa się tylko na puszczaniu muzyki? Jak chcesz się dowiedzieć jak wygląda wesele prowadzone przeze mnie to zapraszam na ok. 40 minutowe spotkanie to ci wszystko opowiem.
Jak mnie tu już dałeś jako przykład to analogia będzie, gdy zastąpię ciebie. Stanę za ladą i sprzedam nie jeden rower, wciskając np. kit ludziom, że rower jest bezobsługowy, łańcuch sam się smaruje ... Przecież to proste... :roll:
Każdy robi to w czym czuje się najlepiej, więc nie wyskakuj z dziwnymi analogiami. :570:

p.s. Bielek, po ile macie olej Castrola Magnatec 15W40 5L, bo ja przez neta zakupiłem za 100zł(z przesyłką). Żeby nie było, oferty szukałem 1,5 minuty. Zapewne u was ok. 140zł, jak nie więcej. I co dalej mam kupować w mieście?

Tytuł: Re: Odp: Markowe Sklepy Puma,Adidas,Rebook
PostNapisane: 12 września 2013, o 10:24 

Chester, piszę z telefonu i nie mam pod ręką linka ale na kilku forach porównują oryginalne i podrabiane butelki olejów silnikowych. Najwięcej sprzedaje się ich na portalach aukcyjnych. Mam oczywiście nadzieję, że kupiłeś oryginał.

PostNapisane: 12 września 2013, o 11:17 

kadzimiedz, Dokladnie, w Kwidzynie są miejsca gdzie względnie tanio można kupić, np orginalnego motula po cenie podobnej do tej z allegro.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

PostNapisane: 12 września 2013, o 13:01 
Przyjaciel forum

Cytuj:
w Kwidzynie są miejsca gdzie względnie tanio można kupić, np orginalnego motula po cenie podobnej do tej z allegro.

Mógłbyś się podzielić tą tajemną wiedzą?

PostNapisane: 12 września 2013, o 15:13 

chester, 109zł za 4litry + 30zł za 1 litr +wymiana w gratisie, z tego co wiem to castrol nie ma opakowań magnateca 5litrów (bynajmniej nie od minimum 3 lat tak nam powiedział przedstawiciel), mam nadzieję jak kadzimiedz, napisał, że kupiłeś jednak oryginał, bo magnatec to dobry olej.

PostNapisane: 12 września 2013, o 16:27 

Np. ten: http://allegro.pl/olej-castrol-magnatec ... 37366.html Ja potrzebuję oleju na dolewki. Litrówki nie opłacają mi się, bo mam auto olejożerne

PostNapisane: 13 września 2013, o 06:50 
chester - ten link niczego nie dowodzi - olej może być nie z polskiego obrotu tylko importowany - co samo w sobie już mi nie pasuje :/

PostNapisane: 13 września 2013, o 08:24 

Na stronie Castrola widać Magnateca w 4 litrowej bańce.

PostNapisane: 15 września 2013, o 07:36 

kadzimiedz napisał(a):
Na stronie Castrola widać Magnateca w 4 litrowej bańce.

Wszystko OK. Olej dotarł w bańce 4L + 1L - oryginał.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1