hanula821 napisał(a):
Ja polecam Sztum chociaż Kwidzyna nie odradzam, bo nie wiem jak tu jest. W Sztumie poród rodzinny, miła pani położna i cały personel, mało kobitek na oddziale, także panie pielęgniarki na każde zawołanie no i sala, w której mój małżonek spędzał z nami całe dnie.
to jest fakt. pierwsze dziecko 5 lat temu rodzilo sie nam w sztumie. ogolnie ok po tym jak nowak (pisane celowo z malej litery) kazal mojej zonei z zatruciem ciazowym i po terminie jechac do domu i nie zawracac mu gitary w piatek wieczorem. pojechalismy do sztumu tak kroplowka, sciagali jakies leki z krakowa na zbicie opuchlizny. mala urodzila sie zdrowa na szczescie. mielismy uprzedzenia do kwidzynskiego szpitala ale dzis w nocy zonie odeszly wody. zawiozlem ja do kwidzyna. urodzila syna o 9:50. dyzur mial Zielinski. i tu bardzo mile zaskoczenie. szpital ladny, polozne przyjemne i wesole - mozna bylo pozartowac. lekarz tez z normalnym podejsciem. Syn urodzil sie zdrowy razem z mama maja sie bardzo dobrze. porod rodzinny bezplatny - mozliwosc korzystania z n2o

tyle ze przeszkadza to ze po porodze i po 2 godzinach na sali rodzinnej mama zostaje przeniesiona na sale ogolna gdzie nie mozna wejsc nawet ojcu. odwiedziny tylko w sali odwiedzin. w sztumie moglem siedziec na ogolnej i nikomu to nie przeszkadzalo. ale zmiana szpitala kwidzynskiego na duzy PLUS.