bloszek napisał(a):
Komin napisał(a):
Ja instalowałem w Grudziądzu i mogę szczerze polecić.
Zakład Mechaniki Pojazdowej
Piotr Szczutowski
Ruchniewicza 33
86-300 Grudziądz
tel.(56) 4623448 kom. 602 437 494
Byłem i co mnie zdziwiło... gość potrzebuje dwóch dni na montaż. Gdzie w GKW robią to w 8 godzin - tylko ciekawe ile później trzeba razy do nich podjechać... :S
Widać, że gość ma podejście dość profesjonalne - podpiął jakieś ustrojstwo do kompa i powiedział dwie kwoty albo dobra instalacja albo bardzo dobra:)
Także jak będą finanse to udam się do niego na montaż...
Pozdrawiam
calkiem normalnie - 2 dni na montaz. zeby instalacje wpasowac tak zeby nie kuła w oczy potrzeba czasu. dodatkowo demontaz i montaz kolektora do wiercenia tez troche zajmuje - chyba ze ktos wierci na silniku

. to nie mam pytan. W 8 godzin to rzucona pod maske i zamieszana widłami. instalacja oprocz tego ze ma byc i dzialac ma jeszcze wygladac pod maska i nie utrudniac prac serwisowych. dodatkowo rano nastepnego dnia na zimnym mozna na sprawdzic dzialanie na nierozgrzanym gazie i ewentualnie wprowadzic korekty od temperatury gazu. sama regulacja na drodze trwa od 1 godziny do nawet 3 godzin zalezy od "upierdliwosci" samochodu. dodatkowo przed instalacja auto na benzynie musi byc w 100% sprawne. inaczej bedzie placz ze gaz to zlo. o tym czy instalacja jest dobra czy bardzo dobra decyduje w wiekszym stopniu dobor podzespolow czyli wtryski i reduktor a w mniejszym stopniu elektronika. jesli podpiął kompa to sprawdzal czy auto ma OBD bo wtedy mozna dac bardziej "inteligentna" elektronike ktora odczytuje korekty STFT i LTFT czyli w wolnym tlumaczeniu sama reguluje sie w niewielkim zakresie na podstawie odczytow ze skladu mieszanki. napisz jakie zaproponowal ci wtryskiwacze i jaki reduktor w obydwu opcjach.