Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Manpower
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, o 20:51 

Co sądzicie o tej agencji?

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2007, o 21:23 
pastaciasta napisał(a):
Co sądzicie o tej agencji?

Jak chcesz aby cię nabili ostro w butelkę to do takich rzeczy jest dobra, z tego co wiem to nieźle wykorzystują ludzi, robisz to samo co inni np w Jabilu za 60% tego co ta druga osoba zarobi. 40% pójdzie do agencji. Mało tego nie jesteś zatrudniona u tego pracodawcy u którego robisz, tylko wykonujesz tzw usługi jako firma manpower.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 06:24 
Przyjaciel forum

Adamo napisał(a):
robisz to samo co inni np w Jabilu za 60% tego co ta druga osoba zarobi. 40% pójdzie do agencji. Mało tego nie jesteś zatrudniona u tego pracodawcy u którego robisz, tylko wykonujesz tzw usługi jako firma manpower.

Czyli wszystko ok, nikt nikogo nie nabija w butelkę, po prostu pracujesz dla agencji.
Czasami bywa tak, ze nie chcą przyjmować ludzi do Jabila, bo taka firma manpower proponuje im tańsze usługi i wtedy zbiera ekipę ludzi, ja nie widzę w tym nabijania ludzi w butelkę.

BTW
żeby była jasność to dla mnie nabicie kogoś w butelkę, to zapłacenie komuś mniej, niż się temu komuś obiecywało lub nie zapłacenie mu wcale.

Adamo napisał(a):
nieźle wykorzystują ludzi,

dostajesz umowę zlecenie i pracujesz wg tej umowy, gdyby wykorzystywali ludzi już dawno by nie istnieli na naszym rynku.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 06:33 
drosik napisał(a):
żeby była jasność to dla mnie nabicie kogoś w butelkę, to zapłacenie komuś mniej, niż się temu komuś obiecywało lub nie zapłacenie mu wcale.

Prawda, masz rację, chodzi mi o mniejsze płatności niż inni mają, zatrudnieni w firmie macierzystej.

drosik napisał(a):
dostajesz umowę zlecenie i pracujesz wg tej umowy, gdyby wykorzystywali ludzi już dawno by nie istnieli na naszym rynku.

Ja szczerze myślałem że już ich nie ma, wczoraj gadałem z żoną i mówiła że tam gdzie pracowała ludzi z manpowera już nie było i nie byli przyjmowani, myślałem że się firma już wykruszyła z rynku

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 10:06 

Adamo napisał(a):
Ja szczerze myślałem że już ich nie ma, wczoraj gadałem z żoną i mówiła że tam gdzie pracowała ludzi z manpowera już nie było i nie byli przyjmowani, myślałem że się firma już wykruszyła z rynku

Też przez chwile tak myślałem , ale okazało się że znowu pokazali o swoim istnieniu w okresie urlopowym 'Sharpa' (dolna fabryka) gdzie zatrudnili ludzi na okres dwóch tygodni.
Najbardziej dziwi mnie jedna rzecz , że przez tyle lat ta fabryka zawsze miała ogromne ale to ogromne straty jeśli chodzi o współprace z 'Manpower' bo jak co niektórym wiadomo nie zawsze pojawił się w miarę normalny osobnik w pracy a na jednym się nie kończyło , co przekładał się na wybitne osiągnięcia w budowaniu telewizora w którym później w środku można było znaleźć kubek od kawy np. , tyle afer o których można było przeczytać w gazetach regionalnych .. ehhhh no jest o czy opowiadać :???:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 10:11 
stardust napisał(a):
Też przez chwile tak myślałem , ale okazało się że znowu pokazali o swoim istnieniu w okresie urlopowym 'Sharpa' (dolna fabryka) gdzie zatrudnili ludzi na okres dwóch tygodni.

Może wcześniej był Manpower, a teraz inna firma Menpower :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 10:25 

stardust napisał(a):
Najbardziej dziwi mnie jedna rzecz , że przez tyle lat ta fabryka zawsze miała ogromne ale to ogromne straty jeśli chodzi o współprace z 'Manpower'

pewnie przyszło zarządzenie zza oceanu że "współpracujemy z Manpower", a zarząd fabryki nie był w stanie go zmienić, albo cuś...

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 17:57 

procz sharpa na dole sa tez inni z manpowera ktorzy robia na innych liniach :/ a tez myslaam ze juz sie zwineli na naszej fabryce... robilam przez ta firme jakis meisiac w tematym roku w kwietniu i nie polecam go nikomu... bardzo trudno sie z nimi dogadac w sparawch administracyjnych, umowy tygodniowe/dwutygodniowe no i nizsze zarobki bo oni tez cos musza zarobic

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2007, o 22:23 

Widzę, że trochę rozkręcił się temacik... Chciałam iść do manpowera, ale nie wiedziałam czym to się święci. Kilkoro znajomych odradziło mi go, ciekawa byłam jeszcze co sądzą o tym inni. Raczej nie skorzystam z ich usług choć bardzo mi zależy na pracy. Już 2 miechy siedzę w domu... Staram się jak mogę i nic, a niedługo będę musiała szkołę opłacić :-(

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2007, o 10:21 
Przyjaciel forum

pastaciasta,
Składaj papiery gdzie sie da i staraj sie nie przyznawać do tego, że się na czymś nie znasz, lepiej brzmi jak powiesz, że znasz się na tym, ale tylko odrobinę i bardzo szybko się uczysz.

Pozdrawiam i życzę Ci powodzonka w szukaniu. :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2007, o 13:11 
drosik napisał(a):
lepiej brzmi jak powiesz, że znasz się na tym, ale tylko odrobinę i bardzo szybko się uczysz.

Święta racja, ja jak pisałem swoje pierwsze CV i list motywacyjny do pracy to też co prawda mała była ściema z umiejętnościami, a w pracy i tak ich później nabyłem.

Tytuł: Wielka ściema
PostNapisane: 19 kwietnia 2010, o 10:30 

Manpower Polska, Oddział w Kwidzynie, ale nie tylko, to wielka ściema. Nie dość, że co miesiąc wychodziło, iż według nich przepracowałem mniej godzin, to jeszcze nie można się doprosić od nich dokumentów takich, jak świadectwo pracy. No i Pani Magdalena. Cóż, gdyby mnie reprezentowała osoba tak arogancka i zadufana w sobie, to bym się ze wstydu spalił. Skądinąd chyba personel "werbowniczy" Manpower nieźle zarabia na rekrutawaniu "frajerów", skoro kwota 300 czy nawet 400 złotych to dla Pani Magdaleny "nieznaczna suma"...

Już miesiąc czekam na świadectwo pracy.

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2010, o 10:36 

Aha, Manpower nie wykrusza się z rynku. Co jakiś czas znikają na chwilkę, bo robi się wokół nich i ich działań gorąco.

Pracowałem dla nich w 2007 roku za 6,65zł/h... Oczywiście z podobnymi problemami, jakie mam teraz...

Pracowałem w 2008 roku za... 6,65 zł/h... I nadal był problem z terminowymi wypłatami CAŁOŚCI należnego wynagrodzenia...

Na przełomie 2009/2010 pracowałem za... już wiecie za ile. Tyle, że teraz zamierzam oddać sprawę w ręce Sądu. Nie dość, że co miesiąc Manpower płacił mi za mniej godzin, niż wykazywał Jabil, to jeszcze kombinują z dokumentacją...

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2010, o 12:20 

A dlaczego ludzie w Jabilu przez Mannpower mają taką dużą stawkę. W pewnej firmie w Manpower daje tylko 4,99 brutto a praca taka sama jak w Jabilu.

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2010, o 14:55 

??? 4,99 zł? W sumie to mnie nie dziwi...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1