Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowa fabryka Jabila na Bądkach
PostNapisane: 4 grudnia 2007, o 01:18 

Witam. Bardzo zalezy mi na pracy ale iż to ;martwy sezon; z praca na dzien dzisiejszy krucho. Czekam jak na zbawienie kiedy będą przyjmowac do Jabila na Bądki i mam pytanie czy ktoś wie mniej więcej jaki planowany jest termin otwarcia fabryki. Bardzo będę wdzięczna za wypowiedzi.

Ostatnio edytowano 4 grudnia 2007, o 07:50 przez gosia, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2007, o 07:23 

Powiem ci, że ja po cichu też liczę na Jabil. Ale niestety na razie cisza w eterze.

Duża grupa obecnych pracowników ma na razie umowy do połowy grudnia (może do świąt).

Musimy jeszcze trochę poczekać. :-|

Ostatnio edytowano 4 grudnia 2007, o 19:01 przez chester, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2007, o 11:12 

chodzą pogłoski że dół ma się przenieść w styczniu na Bądki ale to nic pewnego jak wszystkow tym zakładzie :-D

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2007, o 11:21 

Na dzień dzisiejszy jest wiadomo że intensywne prace z przenosinami są datowane na Luty-Marzec , ale jak to w Jabil'u bywa , co chwile mają nowe pomysły :-D więc może się przyśpieszyć albo opóźnić , jeśli chodzi o martwy sezon na zatrudnienia to ciężko określić kiedy się ruszy bo to zależy tylko i wyłącznie od zamówień klienta , także może być możliwe (bo już takie przypadki były) że nawet za miesiąc , a w najgorszym wypadku przeciągnąć się o kilka miesięcy.
Jedno można stwierdzić , że jak 'Jabil Assembly' (dolna fabryka) przeniesie się na Bądki zostawi sporo miejsca w fabryce które już zaklepuje sobie 'Jabil Circuit' (góra) i będzie wdrażać nowe produkty , te o których mi wiadomo 'lampki,kineskopy' oraz zapewne nowa linia 'Landys' (L&G) <--- nie mylić z LG :-) także siły roboczej na pewno będą potrzebować,oraz jest możliwość że jej zabraknie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2007, o 14:48 
Przyjaciel forum

stardust napisał(a):
także siły roboczej na pewno będą potrzebować,oraz jest możliwość że jej zabraknie

Dokladnie-w grudniu znowu maja zamiar pracownikow zrobic w bambuko i nie przedluzyc wiekszosci umow. Nie wiem czy beda mieli znowu chetnych za kilka miesiecy, znam ludzi ktorzy juz kilka razy byli zatrudniani na kilka miesiecy i zwalniani jak tylko zaczynal sie low season. Troszke to nie w porzadku wiec (byli) pracownicy tez moga stracic chec do pracy w tym zakladzie. Wiem jak bylo teraz-gdy po niskim sezonie znowu chcieli zatrudnic tych co zwolnili kilka miesiecy wczesniej-brak chetnych i desperacja dzialu kadr byla naprawde ciekawym i smiesznym widokiem... No i (z calym szacunkiem do pracownikow) zaczeli w koncu brac ludzi jak leci(przyslowiowo-"spod budki z piwem"). Dopoki sie nie skonczy w tej firmie wyzysk i wykorzystywanie wszelkich luk w prawie przeciwko pracownikom nie sadze aby ta fabryka miala dobra opinie u ludzi z Kwidzyna i okolic. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2007, o 15:28 

electro_nick napisał(a):
stardust napisał(a):
także siły roboczej na pewno będą potrzebować,oraz jest możliwość że jej zabraknie

) zaczeli w koncu brac ludzi jak leci(przyslowiowo-"spod budki z piwem").

No niestety ale czasami przewija się niezły element :-D
I jeśli chodzi o fabrykę to ci co dłużej pracują wiedzą że głównym jej minusem jest
-Polityka firmy
-uzależnienie od poczty e-mail (główny fundament firmy :wink: )

Także trzeba czekać aż czas pokaże , bo codziennie są inne nowiny odnosnie sezonu
i zazwyczaj człowiek dowaiduję się na kilka dni przed jego rozpoczęciem.
A plotki to jeden z fundamentów firmy , czasami potrafią być tak FANTAZYJNE że ręce opadają (szczególnie na palarni) :grinka: :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2007, o 18:18 

taaa juz w tym roku miala byc otwarta fabryka a jak widac jeszce nie jest dosc dlugi czas dlatego w tej firmie nigdy nic nie wiadomo, ja jako juz starszy pracownik tej firmy sama do konca niewiem co bedzie z moją umowa i jak to sie dalej potoczy :/

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, o 17:05 

Pisze Łukasz, syn swojej mamy ;)
Na dzień dzisiejszy w Jabilu jest tak:
-linie k10,k30 zostaja
-linie k20, 50 "wek"( mówię o pracownikach sezonowych oczywiście, chodzi tak naprawdę nie wiem gdzie zwykli pracownicy beda robic bo cale k 10 idzie prcowac na k20 ale to szczegol)
-k40 ma umowe przedluzona ale nie wiem do kiedy bo narazie nic nie slyszalem by mieli zostac na dluzej.
na k20 ludzie maja zostac do konca lutego a potem do konca maja na Sharpa prawcowac gdzies na k60-70 i zaczyna sie nowy sezon (lol) czyli na badki
wnioski:
teraz zwalniaja ludzi
kiedy wybuduja linie landysa i innych nie wiadomo (chyba nie ma zadnych planow do maja
kiedy dolny jabil przeniesie sie calkowicie do badek nie wiadomo moze potrwac wieki
bedzie pare miejsc wolnych bo troche ludzi sie pozbeda na stalych liniach i k10,30,40 (tych kłopotlliwych) czyli radze siedziec w kadrach w jabilu(w obu kadrach gornych i dolnych)jesli masz wyksztalcenie wyzsze badz w trakcie studiow zaniesc podanie po polsku i angielsku i pchac sie do kadr osobiscie
dodatkowo szlyszalem ze poszukuja ludzi do AD w badkach przyjmuja bez wyksztalcenia ochroniarza (takze kobiety(plec nie gra roli(slyszalem ze fucha bardzo fajna(liczyc tv wkladane do samchodu i takie tam i co najwazniejsze dobrze placa)
od stycznia w badkach jest zapotrzebowanie na okolo 20 operatorow wózków widłowych tylko tu niestety trzeba mieć szkolenie na operatora(chodz jakby sie zagadalo moze by zrobili szkolenie, bo 20 ludzi ciezko bedzie im znależć (mojemu znajomemu specjalnie naprzyklad zrobili z miesiac temu w jabilu.
dodatkowo radzilbym zlozyc papiery na stanowisko magazyniera bo z magazynierami maja cienko chodz nie wiem czy do tej pracy woleliby faceta :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, o 22:05 

Kurde no muszę niestety się wtrącić , bo sporo nie prawdy jest w twoim poście , więc :

Cytuj:
(slyszalem ze fucha bardzo fajna(liczyc tv wkladane do samchodu i takie tam i co najwazniejsze dobrze placa)

No niestety nie płacą dobrze i fucha nie jest fajna , no chyba że ktoś lubi siedzieć przed dokami w zime gdzie jest przeciąg przez 12 godzin (nocka jeszcze ciekawsza :-D )

Cytuj:
mojemu znajomemu specjalnie naprzyklad zrobili z miesiac temu w jabilu.

Każdy nowo przyjęty pracownik na magazyn , jeśli chce może za friko zostać wysłany na kurs
oprócz dojazdu całość pokrywa zakład

Cytuj:
ludzie maja zostac do konca lutego a potem do konca maja na Sharpa prawcowac gdzies

Jabil Circuit jest w 'separacji' z Sharpem i tylko jest kwestią miesięcy kiedy inna firma wejdzie na jej miejsce , no chyba że zdarzy się mały cud i wszystko będzie szło elegancko , w co raczej wątpie

Cytuj:
dodatkowo radzilbym zlozyc papiery na stanowisko magazyniera bo z magazynierami maja cienko chodz nie wiem czy do tej pracy woleliby faceta

JCP ostatnio ZWOLNIŁO z magazynu 48 pracowników

Na resztę się nie wypowiadam bo nie mam potwierdzonych informacji , jeśli będe miał to na pewno dam znać

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2007, o 23:31 

No to ja dołożę trochę konkretów do postu Rachel.
K40 - od 17.12 stop, wyjazd na Miłosną i przeróbka na 42" + nowy produkt.
K10 - 2-3 tydzień stycznia 2008 - wyjazd na Miłosną
Obie linie mniej więcej do połowy marca są out.
K50 - kwiecień 2008 do maj 2008 - wyjazd na Miłosną.
K20 i K30 - nie wiadomo, albo bedzie montowana z nich jedna linia pod 2k8, albo na magazyn a w jej miejsce nowa linia.
I to na razie tyle doniesień z pierwszej linii frontu. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2007, o 00:55 
Przyjaciel forum

gosia napisał(a):
kiedy będą przyjmowac do Jabila na Bądki

Ja tak calkiem OT. Nie jestem polonista ale jakos tak gryzie mnie w oczy okreslenie 'na Badkach'. Czy nie powinno byc: fabryka Jabila w Badkach ?

wiem, wiem, czepiam sie :-D

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2007, o 08:13 

Mega napisał(a):
wiem, wiem, czepiam sie

nie czepiasz się tylko masz rację :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2007, o 10:33 

malgos napisał(a):
Mega napisał(a):
wiem, wiem, czepiam sie

nie czepiasz się tylko masz rację :grinka:

święta racja :-D jak to mówi kierownik magazynu "Zenek"

"nie mówi się Bądki tylko Miłosna (numer nie pamiętam)" :-D

Tytuł:
PostNapisane: 8 grudnia 2007, o 11:04 

Miłosna 30

— Oscar Wilde

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2007, o 22:20 

hej nie wiecie co sie dzieje w jabil góra ?? chodzi mi o toshibe

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1