Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2008, o 19:33 

Ale i tak nic nie przebije tego ze ogłosili upadłość... od rana rozpowiadam gdzie sie da :-P

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, o 11:16 

Slay napisał(a):
Ale i tak nic nie przebije tego ze ogłosili upadłość... od rana rozpowiadam gdzie sie da :-P

Podobno również komuś wydali zaświadczenie o zarobkach a u góry tłustym drukiem pisało ZAKłAD DO LIKWIDACJI. Taka plotka okrążyła cały zakład. :grinka: :grinka: Na innych zaświadczeniach tak nie pisało :cry: :cry: Ciekawe :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2008, o 20:21 

julcia741 napisał(a):
Slay napisał(a):

Podobno również komuś wydali zaświadczenie o zarobkach a u góry tłustym drukiem pisało ZAKłAD DO LIKWIDACJI. Taka plotka okrążyła cały zakład. :grinka: :grinka: Na innych zaświadczeniach tak nie pisało :cry: :cry: Ciekawe :grinka:

heh ... nie ma to jak dobre plotki sobie posłuchać :lol: :lol: nie długo to bolidy ufo będą tam skręcać na taśmach albo myśliwce F-16.
Jestem ciekaw do jakich granic posuną się ludzie w plotkowaniu

Oraz żeby nikt nie pisał czasem że nie mam racji , to jest oficjalne pismo od zakładu 'Jabil'
odnośnie plotki o 'UPADŁOŚCI ZAKŁADU' oto jego treść :

Witam,
kategorycznie dementuje plotkę która głosi, że podobno zakład jest w stanie upadłości - nadzór produkcyjny zgłasza mi fakt ożywionych dyskusji pracowników na ten temat,
otóż "podobno ktoś kiedyś" dostał zaświadczenie o zarobkach z działu płac z klauzulą głoszącą upadłość firmy - JEST TO NIEPRAWDA !!!
Oczywiście do dzisiaj ten "ktoś" nie został określony i nie zgłosił się - bo nie mógł zgłosić się z prostego powodu - taka sytuacja nie ma miejsca !!!
Stąd proszę uspokoić nastroje panujące na produkcji i stanowczo reagować na tego typu zniekształcenia rzeczywistości.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, o 11:12 
Cytuj:
nie długo to bolidy ufo będą tam skręcać na taśmach albo myśliwce F-16.

W fabrykach Jabila w Japonii satelity kosmiczne a w Stanach sprzęt dla Armii USA produkują więc wszystko możliwe :)
Nigdy nie mów nigdy :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, o 21:24 

tak tak jeszcze wezmą nas do produkowania tarczy antyrakietowej... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, o 21:28 
Raczej nie. Sprzęt wojskowy według prawa USA może być ze względów bezpieczeństwa tylko produkowany w specjalnie kontrolowanych fabrykach na terytorium kraju. To ze względu na politykę bezpieczeństwa oraz patenty.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, o 10:20 

canario napisał(a):
Sprzęt wojskowy według prawa USA może być ze względów bezpieczeństwa tylko produkowany w specjalnie kontrolowanych fabrykach na terytorium kraju.

A to ciekawe. W Polsce przynajmniej 2 firmy produkują podzespoły elektroniczne na potrzeby militarne US. To, o czym piszesz może dotyczyć końcowego montażu, ale same "zielone płytki" produkuje się tu i tam. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, o 10:47 
A jesteś pewien, że to jest technologia z kategorii classified ? Myślisz, że USA pokazuje wszystko co ma i daje to produkować innym ludziom? Nie sądzę...

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, o 10:54 

canario napisał(a):
że to jest technologia z kategorii classified

Diabli wiedzą w jakiej to jest kategorii, ale kontroler zapłonu silnika odrzutowego to już nie jest gadżet dla pana szeregowca.

canario napisał(a):
Nie sądzę...

Ja również. :-) Wszystkiego nie pokazują. Np. oprogramowania do powyższych kontrolerów nie pokazują. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, o 16:16 

witam mam cos do pani [[...]] otuz wczoraj przez pomylke nie sprawdzilem dwuch telewizorow i coz to doszlo do brygadzisty a powiem ze kazdy z nas robi jakies bledy w zyciu a ta pani poskarzyla sie wszystkim ze cala hala procesek sie dowiedziala predzej niz te telewizory ida powiem ze nie raz mi sie tak przytrafilo ze nie sprawdzilem tv i jakos fara nie mialaem jeszcze wogole od kad robie na tym stanowisku.Druga sprawa ciekaw jestem czy pan [[...]] sie nie zalatwia bo powiem ze nie ma motyli a jak sie chce isc zalatwic to trzeba stac i trzymac i nikt cie nie zmieni mu jestesmy tez ludzmi jak wlasnie pan [[...]] czy ktos inny z gory i tez chcemy zalatwiac swoje potrzeby a nie bo naorma musi byc

Ostatnio edytowano 29 października 2008, o 16:28 przez energo, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, o 17:05 
Przyjaciel forum

No Energo-ja odpalam pochodnie i rower i jadę pod bramę Jabila protestować przeciwko nielegalnemu wyzyskiwaniu i niewolniczej pracy... Może czas zmienić tą pracę? Najlepiej na taką gdzie "norma nie musi być".

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, o 17:15 
Electro ... przestań bzdury pleść, żebym mocniej nie powiedział.

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, o 17:57 
Przyjaciel forum

Pracowałem w jabilu w sumie z półtora roku-wiem że to niedużo, ale pracowałem na montażu automatycznym, kilka razy na ręcznym, w paru workcellach, w końcu na sharpie gdzie byłem "maszynką do podawania paneli/cięcia kartonów po panelach" po kilku dniach powiedziałem DOŚĆ i się zwolniłem. Okazało się że w kadrach nawet nie wiedzą komu powinienem wypowiedzenie zanieść do akceptacji... Wiem jak jest, ale nikt nikogo do niczego nie zmusza. Każdy jest kowalem własnego losu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, o 19:56 
Od razu sensowniejsza odpowiedź. Lepiej brzmi niż "nielegalny wyzysk i niewolnicza praca".

Tymczasowe załamanie formy zostało ci wybaczone.

A co do normy to każda praca ma swoje ramy i przełożony musi mieć sposoby by mierzyć swoich pracowników w niezależny sposób. Możesz zgadzać się ze sposobem lub nie, ale jeżeli decyzje mają być merytoryczne to nie ma nic bardziej logicznego niż liczby.

Tytuł:
PostNapisane: 26 listopada 2008, o 18:08 

Co do normy- to jak zwykle zaczną się zwolnienia pod koniec roku, no a w sytczniu to juz masakra będzie ze zwolnieniami, z tego co słychać.No i po co tu było stawiać halę na Badkach :?: :?: :?:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 493 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1