Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 576 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 39  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: trudna sytuacja w Jabilu
PostNapisane: 25 marca 2011, o 20:10 

Ale to ze z zakładu B chca zrobic magazyn to jest prawda .Bynajmniej z tych informacji które posiadam :grin:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 marca 2011, o 22:34 
Cytuj:
Ludzie nie nakręcajcie się niepotrzebnie i nie powtarzajcie tych wszystkich plotek.

Dokładnie.Spokojnie.Będzie dobrze.

PostNapisane: 26 marca 2011, o 12:25 

Niech dają wszystkim na 3/4, abyśmy tylko pracowali bo zostać teraz bez pracy to dramat...

PostNapisane: 26 marca 2011, o 20:33 

Tak to jest. Teraz ludzie chcą 3/4 etatu a jeszcze 3 miesiące temu krzyczeli i się oburzali że coś takiego firmie istnieje i że Oni muszą chodzić na wolne... Nikt nie starał się zrozumieć że takie umowy dają pewne możliwości...

Teraz firmat straciła elastyczność i jest problem...

Mam nadzieje, iż ludzie wyciągną odpowiednie wnioski i nie będą się upierali że chcą mieć koniecznie umowę na cały etat...

-- 26 mar 2011, 2011 19:37 --

Zrobienie z budynku B magazynu również jest pewną opcją ale nie jest to pewne. Te wszystkie plotki i częściowe informacje gdzieś tam zasłyszane na palarni :) są przerażające. Najgorsze w tym wszystkim jest to że ludzie sami siebie nakręcają, przekazują dalej te plotki i dopowiadają coś od siebie :)

PostNapisane: 26 marca 2011, o 23:22 

zasłyszane na palarni :)

Akurat tego nie słyszałam na palarni!!! bo nie chodzę tam i nie pale i nie to mnie w tej chwili nakręca ,nie obrażaj mnie jak mnie nie znasz .Powiem Ci ze nie mam juz ochoty pracować w tym czymś ,ale nie zwolnię sie sama bo stracę na tym , po tylu latach czekam aby oni mnie zwolnili .moze to głupio brzmi ale mam alternatywę. Informacje które pisze sa informacjami 80/20 .niestety źródła nie podam . Przepraszam ze zabrzmiało to jak 'wiem ale nie powiem' ale czasem nie mozn3/4 etatu zaproponowała pani Ś.i Pani O. to podłapała na zasadzie albo sie uda ,albo nie takie mamy ZZ.do których tez naleze ale juz tylko przez" sentyment "|To tyle z mojej pisaniny w tym temacie .

Pozdrawiam

PostNapisane: 27 marca 2011, o 05:36 

Przepraszam jak Ciebie w jakikolwiek sposob urazilem czy obrazilem. Nie mialem takiego zamiaru.

Nie napisalem, ze Ty rozsiewasz plotki tylko ze ludzie opowiadaja niestworzone historie.

Co do zakladu B, 3/4 i i zwolnien grupowych to sa takie propozycje. Ja napisalem ze to nie jest nic pew
nego.

Ja tez nie naleze do zwiazkow bo to nie sa zwiazki tylko towarzystwo wzajemnej adoracji.

Niestety ale musimy czekac na decyzje zarzadu ktora wyjasni te wszystkie plotki i opowiesci.

PostNapisane: 27 marca 2011, o 09:18 

Właśnie... przestańcie bić pianę i się wzajemnie nakręcać... poczekajmy... sprawa sama się wyjaśni w dużym stopniu z końcem tego miesiąca i jeszcze następnego...

PostNapisane: 27 marca 2011, o 11:46 

Kto się nakręca?? Ja nie "biję piany" tylko właśnie pisze aby ludzie nie powtarzali nie potwierdzonych informacji.

Jutro o godzinie 13:30:14:00, 14:30:15:00 i 22:00 22:30 odbędą się TM w budynku B odnośnie sytuacji BP i D4E oraz będą omówiona przyszłość na najbliższe 3 miesiące.

-- 27 mar 2011, 2011 10:46 --

Kto się nakręca?? Ja nie "biję piany" tylko właśnie pisze aby ludzie nie powtarzali nie potwierdzonych informacji.

Jutro o godzinie 13:30:14:00, 14:30:15:00 i 22:00 22:30 odbędą się TM w budynku B odnośnie sytuacji BP i D4E oraz będą omówiona przyszłość na najbliższe 3 miesiące.

PostNapisane: 27 marca 2011, o 16:07 

Hubson, nie pisałam tego do nikogo osobowo, także luz...

PostNapisane: 28 marca 2011, o 15:47 

A propo nikt z was nie wie czy beda planowane przyjecia do jabila? Z tego co wiem na miłosnej w kwietniu rusza nowa linia solara ktos wie czy beda przyjmowac?

PostNapisane: 28 marca 2011, o 15:52 
A propo to przeczytaj sobie parę ostatnich stron tematu.
Zdasz sobie sprawę,jaką bzdurę napisałeś.

PostNapisane: 28 marca 2011, o 16:48 
Nie do końca bzdurę. Wchodzi nowy klient. Będzie dobrze :)

PostNapisane: 28 marca 2011, o 16:55 
Dziś na meetingu na zakładzie B nic o tym nie mówili.
W świetle aktualnych informacji chłopak napisał bzdurę. 8)

A że jutro te informacje mogą być nieaktualne ,to inna sprawa.
Co za klient :?:

PostNapisane: 28 marca 2011, o 17:34 

Podsumowując wszystkie informacje. Po dzisiejszym meetingu na Miłosnej wynika:
Nowym klientem jest Qcell - jedyny promyk nadziei na lepsze jutro. Start produkcji w kwietniu. (system od maja)
Conergy narazie się buja (postój do 6 kwietnia), niestety ale mają falowe zamówienia. Może byc okres, gdy będą potrzebne 2 brygady, a może byc że 4.
Sunpower - stagnacja, ewentualne zwiększenie produkcji obecnymi zasobami ludzkimi poprzez usprawnienie procesu. (4 brygady w systemie do końca roku)
Panele AUO do końca roku na 2 zmiany.
O pracę będzie narazie ciężko, gdyż rozwiązywana jest umowa z Day4, a BP zmniejsza produkcję (z 4 linii produkcyjnych zostaje 1, która zostanie przeniesiona z Lotniczej na Miłosną).
Na Jabilu A (górnym) jest problem z komponentami, gdyż dostawca z Japonii pogrążył się przez tsunami.
W każdym dziale cięcia, więc nieprzedłużanie umów, przenoszenia, chyba że dany pracownik sprawdził się i jest potrzebny - umowa miesięczna.

PostNapisane: 29 marca 2011, o 11:51 
Na górnym komponentów ponoć starczy na około 2 tygodni, ale już teraz są ogromne braki i szukanie końcówek krążków po całej hali żeby starczyło na daną partię.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 576 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 39  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1