Rachel napisał(a):
Nie no, ale nam się temat pokulał. Tylko lamp ulicznych tu brakuje.

Rachel, tu się całkowicie z Tobą zgadzam

.
W tym miejscu miałbym prośbę aby trzymać się tematu co dość trafnie kontynuowali m.in. Gregor, Ofi, Drosik i częściowo Kwidzownik (chociaz tu mysle że kolegę to chyba lekko poniosło

). Wrzucanie w ten watek wszystkiego co okrągłe mija się trochę z ideą tego działu jakim jest " » Historia » Piękno tracone » ..." Powtórzę się, ale chciałem zwrócić uwagę na dość oryginalny element architektury jakim są występujące gdzie niegdzie w naszym mieście "betonowe?" kule, a nie kulki i kuleczki, tylko patrzeć jak ktoś zamieści na forum fotki ... bałwana jako przykład kul. Poniekąd za te odbiegnięcie od tematu ponoszę sam winę bo w porę nie zaoponowałem tylko sam jeszcze nakręcałem te kasztany. Widzę że część zamieszczonych tu fotek mogłaby zasilić zapomniany temat założony przez malgos a mianowicie "detale architektoniczne" czyli
http://forum.e-kwidzyn.pl/viewtopic.php?t=255. Poza tym zastanawiam się czy w temacie "piękno tracone" nie umieścić wątku poświęconemu nazwijmy to zakończeniu lub zwieńczeniu dachów i wieżyczek, czyli różnego typu metalowe chorągiewki, róże wiatrów, krzyże?. To tyle miałbym na razie w temacie KULI, myślę że nikogo nie uraziłem powyższymi wywodami, jednocześnie jeżeli ogól forumowiczów spodobało się umieszczanie wszystkiego co okrągłe ... to nie będę oponował.
Pzdr.