Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:02 
Krzyzak, z tymi grami komputerowymi to nie przesadzaj. Kiedyś tak samo mówiono o kinie i filmach Rambo. Co do bijatyk pod lokalami to ostatnio rozmawiałem ze znajomym z Policji i faktycznie na patrolach odnotowuje się więcej niż zwykle burd pod Piano i Music. Właśnie do jednego z tych lokali idę zaraz na piwo to będę mógł ocenić :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:09 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
mówiono o kinie i filmach Rambo.

raczej o fiilmach z Bruce Lee ;)

Dzisiaj to można dostać po głowie nawet na ...cmentarzu :twisted:

"...Kiedy siadam do stołu, żeby się napić - piję wódkę. Nie jest moją wadą, że robię to solidnie. Ani to, że wolę się napić sam, niż w towarzystwie, którego nie lubię, nie cenię, albo które jest głupie nawet przed wypiciem."
A.G.

Ostatnio edytowano 31 października 2009, o 19:10 przez ofi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:09 

canario napisał(a):
Krzyzak, z tymi grami komputerowymi to nie przesadzaj.

Może przesadzam :roll: Ale tak mi się wydaje. :roll:

canario napisał(a):
Właśnie do jednego z tych lokali idę zaraz na piwo to będę mógł ocenić :)

Dobre piwko nigdy nie jest złe. ;) Uważaj na siebie. ;) :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:12 
krzyzak napisał(a):
Po trzecie: idiotyczne i brutalne gry komputerowe które ogłupiają ludzi.

Nie jeden "mądry" z mgr czy też dr przed nazwiskiem próbował udowodnić, że to racja tylko mu nie wyszło. Gry nie są niczemu winne, a już napewno nie ogłupiają ludzi. Ja gram i ogłupiony nie jestem. Wręcz przeciwnie. Gry mają pozytywny wpływ na człowieka.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:18 

Mikrus napisał(a):
Gry nie są niczemu winne

Mikrus, gdybyś napisał " nie wszystkie takie zachowania są powodowane przez gry" lub "gry nie mają aż takiego negatywnego wpływu, jak się powszechnie sądzi, to bym się zgodziła.
Jednak z TAK sformułowanym Twoim zdaniem nie zgadzam się.

Cytuj:

W zeszłym miesiącu na konferencji zorganizowanej przez Centrum Badania Przemocy na Uniwersytecie Stanowym w Iowa, zaprezentowano wyniki dowodzące, iż dzieci, które grają w brutalne gry komputerowe wykazują zwiększone prawdopodobieństwo zachowań agresywnych.

Największy wzrost agresji widoczny był u dzieci, które przed komputerem spędzały bardzo dużo czasu. Wyniki te oparte są na analizie ponad 1200 japońskich nastolatków w wieku od 12 do 18 lat.

źródło

W internecie jest pełno badań na temat szkodliwości gier. Zdaję sobie sprawę, że i tak nie odwiodę Cię od Twojego przekonania, ale specjalnie dla Ciebie mogę poszperać w różnych publikacjach i udowodnić Ci, że się mylisz mówiąc:

Mikrus napisał(a):
Gry nie są niczemu winne

Ostatnio edytowano 31 października 2009, o 19:28 przez Bombka, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:26 
Bombka napisał(a):
Wyniki te oparte są na analizie ponad 1200 japońskich nastolatków

Japońskich nastolatków. Bombko nie wiesz, że w Japonii gry to taka ich "religia" ? Ludzie tam umawiają się nie na piwko i darta tylko piwko i granie w jednym z lokali do tego przeznaczonych więc te badania trzeba brać z przymrużeniem oka.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:27 

Mikrus napisał(a):
krzyzak napisał(a):
Po trzecie: idiotyczne i brutalne gry komputerowe które ogłupiają ludzi.

Nie jeden "mądry" z mgr czy też dr przed nazwiskiem próbował udowodnić, że to racja tylko mu nie wyszło. Gry nie są niczemu winne, a już napewno nie ogłupiają ludzi. Ja gram i ogłupiony nie jestem. Wręcz przeciwnie. Gry mają pozytywny wpływ na człowieka.

Może i masz rację. Chociaż czasami jest inaczej.
A to tylko kilka przykładów:
http://www.dziennik.pl/swiat/article218 ... rowej.html

http://www.idg.pl/news/134668/Zabili.dz ... ombat.html

http://gry.onet.pl/1661798,,Dw%C3%B3jka ... omosc.html

A jeżeli chodzi o Ciebie, to pisałem: nie wszyscy :-) :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:33 
Zawsze śmiać mi się chce jak czytam te dziennikarskie wypociny napisane tylko po to by przyciągnąć czytelnika.
Oto kilka pozytywów dla równowagi.
http://wiadomosci.onet.pl/1124753,18,item.html
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... caid=1905c
http://fakty.interia.pl/ciekawostki/new ... ety,986713

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 19:42 

Mikrus,
Czy ty nie widzisz różnicy między bajką a horrorem?
Oczywiście gry sprawnościowe ja również lubię i czasami w nie grywam.
Oczywiście zgadzam się z Tobą, że poprawia i ćwiczy to sprawność i orientację.
Ale są też gry które nie tylko poprawiają sprawność i orientację.
Myślę że Ty wiesz jakie gry miałem na myśli, pisząc tamtego posta. ;) :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 20:15 
Napiszę tak. To czy gra źle wpłynie na kogoś czy nie zależy tylko od osoby w nią grającą więc winne jest wychowanie, a nie gra. Przecież są miliony osób, które grają w ten Mortal Kombat i nie zabijają sióstr, braci itd. Więc to nie z grą lecz z osobą, która w nią gra jest coś nie tak.

Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2009, o 22:09 

Mikrus napisał(a):
Napiszę tak. To czy gra źle wpłynie na kogoś czy nie zależy tylko od osoby

No to żeś akurat Ameryki nie odkrył . :-)
Przecież to jest jasne.

Mikrus napisał(a):
Przecież są miliony osób, które grają w ten Mortal Kombat i nie zabijają sióstr, braci itd

Też Ameryki nie odkryłeś. :-)

Wyobrażasz sobie co by się działo gdyby każdy kto zagra w Mortal Kombat , poszedł zabił brata lub siostrę jak piszesz?
Mikrus napisał(a):
Więc to nie z grą lecz z osobą, która w nią gra jest coś nie tak.

No i tu masz rację. :-)
Oczywiście!
Tylko że te gry( nie wszystkie) tylko czasami (i nie na wszystkich) mają negatywny wpływ.
I to czasami w połączeniu z narkotykami i alkoholem na dodatek, jest mieszanką wybuchową .

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, o 02:52 
Ok... właśnie skończyłem małe turneee po kwidzyńskich klubach i zważywszy na częstotliwość z jaką w każdym z klubów witałem się z barmanką/barmanem mam nadzieję, że nie popełnię zbyt dużo błędów składniowo-ortograficznych :)

Z całą satysfakcją mogę przyznać, że nie jest w naszym Kwidzynkowie tak źle, aczkolwiek Roman Polański na pewno w niektórych z lokali mógłby się nieźle zabawić.
W Piano widziałem nawet 9latkę z pewną mamą. Nie wiem co tam ta szczęśliwa rodzinka robiła, ale było to dość dziwne miejsce dla tak młodej dziewczynki o godzinie 22giej.
W Disco Piano dominowały przysłowiowe "lachony, vel disco blachary". Lokal ogólnie fajny, ale nie moje klimaty więc szybko się zmyliśmy.
Nocne eskapady zakończyliśmy w Spichlerzu spijając kolejne napoje chmielne w rytm muzyki Tool'a. Młodzież w zakresie wieku "HajSkulowym".
Nie często bywam w lokalach kwidzyńskich i faktycznie trochę poczułem się staro, ale noc była spokojna. Żadnych bitek ani burd.
I kończąc tym pozytywnym akcentem pragnę zakończyć dyskusję w tym temacie. Dobranoc forum.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, o 09:55 

canario napisał(a):
''Roman Polański''

Nie wywołuj Wilka z lasu :evil:
Tak przeczytałem ten wątek i chciałbym napisać o tych autorytetach.
A co dawali dzieciakom gdy byłem mały ja? Jakiś zdechły troll w okularach, w czarno-białym telewizorku :!: namawiał by się bawić w załogę jakiegoś czołgu. Szybko odkryłem, że na pobliskiej stacji kolejowej dzieją się o wiele ciekawsze rzeczy i tak.......wychowały mnie tory :-P , ale ja to przypadek kliniczny.

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, o 10:22 
Przyjaciel forum

canario napisał(a):
Nie wiem co tam ta szczęśliwa rodzinka robiła, ale było to dość dziwne miejsce dla tak młodej dziewczynki o godzinie 22giej.

ok 23 ta dziewczyna dalej się szwędała za mamusia...

Tytuł:
PostNapisane: 1 listopada 2009, o 12:51 

Zbyszek napisał(a):
Szybko odkryłem, że na pobliskiej stacji kolejowej dzieją się o wiele ciekawsze rzeczy i tak.......wychowały mnie tory :-P

Znaczy się "pociąg do torów" miałeś. ;) :grin: :-D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1