Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 09:32 

lakoc napisał(a):
drosik napisał(a):
To co to za bańka :?: jaka pojemność :?:

4l mobil 1, 5W50
lakoc

Ja naprawdę rozumię żeby kupić coś drogiego np. TV, sprzęt audiofilski ale olej? :???:
Po tym poście sprawdziłem ceny tego oleju Mobil 15W 40 i na Allegro jest za 106 zł z przesyłką, a w Kwidzyńskim Gordonie na Dębowej po 99 zł. W dodatku możesz się narazić na ryzyko że to podróbka. Pracuję w branży, gdzie często mamy zapytania czy wykonamy np. opakowania do proszku Wizir, który ma wyglądać identycznie jak oryginał, a pakują z wagonów, łopatami jakąś mieszaninę z Chin. Jak zapytałem gdzie to sprzedają to się dowiedziałem, że wszędzie ale najwięcej do Szwecji :roll: . Albo polski producent łożysk samochodowych, który chciał opakowania znanej niemieckiej marki. Jak myślisz ile tego jest sprzedaży w internecie? Ja nie mam złudzeń wiem, że zalewa nas "fake" z każdej strony. A najłatwiej go sprzedać przez internet. Oczywiście to nie jest reguła.
Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 10:00 

siedem napisał(a):
Pracuję w branży, gdzie często mamy zapytania czy wykonamy np. opakowania do proszku Wizir, który ma wyglądać identycznie jak oryginał, a pakują z wagonów, łopatami jakąś mieszaninę z Chin. Jak zapytałem gdzie to sprzedają to się dowiedziałem, że wszędzie ale najwięcej do Szwecji :roll: . Albo polski producent łożysk samochodowych, który chciał opakowania znanej niemieckiej marki. Jak myślisz ile tego jest sprzedaży w internecie? Ja nie mam złudzeń wiem, że zalewa nas "fake" z każdej strony.

A czy nie uważasz, że jest to przestępstwo i należało by to zgłosić. :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 10:36 

siedem napisał(a):
Ja naprawdę rozumię żeby kupić coś drogiego np. TV, sprzęt audiofilski ale olej? :???:

Pisałem już wcześniej ,ale sprecyzuję.

Akumulator do samochodu cena wg ceneo.pl 280-360 PLN w różnych sklepach, poszedłem na Dębową sprzedawca podał mi cenę 480!!! PLN
480 - 280 to jest 200 PLN różnicy
Po drobnej dyskusji sprzedał za 330 PLN.

Mimo wszystko opłacało mu się sprzedać, on zarobił, ja szczęśliwy.

Przeraża jednak logika i wstępne ceny w naszych sklepach.
Skoro można sprzedać DUŻO drożej to się to praktykuje.
Potem zdziwienie, że ludzie kalkulują, targowanie się w sklepach nie jest raczej powszechne w naszym kraju, więc wybierają tańszy Grudziądz.

Mógłbym podać jeszcze jeden sklep w Kwidzynie gdzie kupowałem w ten sposób, i zawsze po jakichś negocjacjach zadziwiająco sprzedawca godził się na cenę allegrową (powiększoną o koszty przesyłki).
Kupując zamrażarkę udało mi się obniżyć cenę o 180 PLN,
Cyfrówkę dla mojego dziadka o 140 PLN.

Może jednak to sprzedawcy powinni przestać praktyki wyciągania kasy z naiwnych klientów :?:

Póki tak się nie stanie, nie oszukujmy się, ludzie zawsze wybiorą tańszą opcję.

Lokalny patriotyzm jak i sarkastyczne uwagi tego nie zmienią.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 10:44 

krzyzak napisał(a):
siedem napisał(a):
Pracuję w branży, gdzie często mamy zapytania czy wykonamy np. opakowania do proszku Wizir, który ma wyglądać identycznie jak oryginał, a pakują z wagonów, łopatami jakąś mieszaninę z Chin. Jak zapytałem gdzie to sprzedają to się dowiedziałem, że wszędzie ale najwięcej do Szwecji :roll: . Albo polski producent łożysk samochodowych, który chciał opakowania znanej niemieckiej marki. Jak myślisz ile tego jest sprzedaży w internecie? Ja nie mam złudzeń wiem, że zalewa nas "fake" z każdej strony.

A czy nie uważasz, że jest to przestępstwo i należało by to zgłosić. :evil:

Jasne, że tak, ale ja takich zleceń nie przyjmowałem, więc nie było materiałów i znamion przestępstwa. Co miałem zgłosić, że pan przyszedł z opakowaniem czy mu takie zrobimy? A może to kolekcjoner. Musieliby mieć dany produkt np. już w sklepie czy na straganie a nie gościa z opakowaniem w ręku. A z resztą propos zgłoszeń takich spraw na policję to szkoda gadać. Dostałem właśnie od prokuratury odmowę wszczęcia postępowania w sprawie hakera. W Polsce atak na stronę internetową , która jest wynikiem wielomiesięcznej pracy nie jest czymś złym. Możemy szaleć, hakować i nie ma problemu, więc w tym kontekście facet z opakowaniem w dłoni !? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 11:12 
siedem napisał(a):
więc w tym kontekście facet z opakowaniem w dłoni !?

Zabrali by mu towar, może dali grzywnę i na tym koniec ;)
Wracając do tematu to tak jak Punky napisał. To sprzedawcy muszą coś (czyt. obniżyć ceny i nie o kilka % a co najmniej kilkanaście)w tym temacie zrobić , a nie my kupujący. To Wy walczycie o nas, nie my o Was. W końcu w Waszym interesie to leży byście mieli klientów nie w naszym.

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 11:27 

siedem napisał(a):
Co miałem zgłosić, że pan przyszedł z opakowaniem czy mu takie zrobimy?

Właśnie tak.
I dodać że:
siedem napisał(a):
a pakują z wagonów, łopatami jakąś mieszaninę z Chin. Jak zapytałem gdzie to sprzedają to się dowiedziałem, że wszędzie ale najwięcej do Szwecji :roll: . Albo polski producent łożysk samochodowych, który chciał opakowania znanej niemieckiej marki.

siedem napisał(a):
więc nie było materiałów i znamion przestępstwa

A skąd wiesz?
To już oceniła by policja.
A poza tym to oni są od tego żeby szukać znamiona i materiały.

siedem napisał(a):
A z resztą propos zgłoszeń takich spraw na policję to szkoda gadać.

Czy Ty czasami za bardzo nie przesadzasz?
Trochę mnie rozczarowujesz podejściem do sprawy.

Nie tylko Ty ale i większość z nas, tolerujemy i pozwalamy na takie rzeczy.
A potem mamy pretensje że ktoś, coś takiego robi (podróbki ), a to my zostaliśmy oszukani. :evil:

siedem napisał(a):
A może to kolekcjoner.

To też oceniła by policja.

Tu mnie trochę rozbawiłeś :-D :-D :-D

Wszyscy jesteśmy kolekcjonerami . :-)
:509:

To tak jak z tymi dopalaczami. :-) :-D :-D
Wystarczy, być kolekcjonerem. :-D :-D :-D

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 12:00 

Swego czasu wymieniając rozrząd w mojej wołowinie poszedłem do Pana Śmigielskiego gdzie za jedną rolkę (tej mi brakowało do kompletu resztę już miałem) zażyczono sobie 260 pln i z łaską gościu spuścił mi do 240 :)
Teraz najlepsze.
200 m niżej w AutoCzar zapłaciłem uwaga 160 pln ....
Sorry Winotuwinotam... ale nauczyło mnie to jednego :
Jak coś potrzebuje na wczoraj, jadę i kupuję w KW, ewentualnie w Malborku.
Jak nie, kupuje w necie.
A te Wasze plakaty są śmieszne... zlikwidujcie zmowę cenową na większość towarów,
to będziecie mieć obroty, dwa nowy asortyment.
Najlepiej zacznijcie od benzyny :P

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 12:24 

krzyzak napisał(a):
Nie tylko Ty ale i większość z nas, tolerujemy i pozwalamy na takie rzeczy.
A potem mamy pretensje że ktoś, coś takiego robi (podróbki ), a to my zostaliśmy oszukani. :evil:

Jak bym tolerował to bym to wykonał i zarobił na druku. Ale nie jestem zainteresowany takimi praktykami. A jeśli chodzi o zgłoszenie na policję to musiałbym zacząć to wykonywać, a wtedy sam bym był w to zamieszany. Więc pognałem gościa i tyle. A jakbym to zgłosił a jeszcze klient tego nie wykonał to by były zwykłe pomówienia.

Pozdrawiam i gratuluję wiary w Polski wymiar sprawiedliwości.

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 14:12 

siedem napisał(a):
Jak bym tolerował to bym to wykonał i zarobił na druku. Ale nie jestem zainteresowany takimi praktykami. A jeśli chodzi o zgłoszenie na policję to musiałbym zacząć to wykonywać, a wtedy sam bym był w to zamieszany. Więc pognałem gościa i tyle. A jakbym to zgłosił a jeszcze klient tego nie wykonał to by były zwykłe pomówienia.

siedem Wiesz co? dziwne to Twoje rozumowanie i tłumaczenie. :wink:

siedem napisał(a):
Pozdrawiam i gratuluję wiary w Polski wymiar sprawiedliwości.

Może aż tak mocno to ja tam w ten Polski Wymiar Sprawiedliwości nie wierzę. :razz:
Ale..."jak trwoga to do Boga"

Ciekaw jestem do kogo Ty byś się zwrócił o pomoc, gdybyś się poczuł zagrożony?
Nie musisz odpowiadać. :-)
Również Cię pozdrawiam!! ;) :-)

Tytuł:
PostNapisane: 17 grudnia 2009, o 16:21 

siedem napisał(a):
lakoc napisał(a):
drosik napisał(a):
To co to za bańka :?: jaka pojemność :?:

4l mobil 1, 5W50
lakoc

Po tym poście sprawdziłem ceny tego oleju Mobil 15W 40 i na Allegro jest za 106 zł z przesyłką, a w Kwidzyńskim Gordonie na Dębowej po 99 zł. W dodatku możesz się narazić na ryzyko że to podróbka. Pracuję w branży, gdzie często mamy zapytania czy wykonamy np. opakowania do proszku Wizir, który ma wyglądać identycznie jak oryginał, a pakują z wagonów, łopatami jakąś mieszaninę z Chin. Jak zapytałem gdzie to sprzedają to się dowiedziałem, że wszędzie ale najwięcej do Szwecji :roll: . Albo polski producent łożysk samochodowych, który chciał opakowania znanej niemieckiej marki. Jak myślisz ile tego jest sprzedaży w internecie? Ja nie mam złudzeń wiem, że zalewa nas "fake" z każdej strony. A najłatwiej go sprzedać przez internet. Oczywiście to nie jest reguła.
Pozdrawiam.

teraz to Cie Kolego ponioslo.
mylisz produkty oleju mineralnego z full syntetykiem. ja pisalem o 5w50 a nie 15w40.
za wymiane wraz z filtrem placi sie za to cudo u nas 200 - 220zl.
osobno filtr + olej z netu z przesylka + platna wymiana wychodzi 160. roznica ~50zl, a grzebania w necie na 10min. zarobisz wiecej przez 10min? ja nie.
pewnie ze moze byc podrobka. jaka masz gwarancje ze w sklepie motoryzacyjnym nie kupisz bubla? gdzie jeszcze nagminnie unikaja wydawania paragonow za zakup.

ja juz ostatnio widzialem te kwidzynskie zamowinia jednego klienta w sklepie z elektronika gdzie sprzedawca mu zamawil towar ze sklepu internetowego przez CENEO.PL
towar ten sam powiekszony o niemala marze. super.

a sprzet audiofilski z niskiej polki i TV juz mam. oczywiscie zakupiony w osciennych miastach.
rowniez pozdro.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 09:31 

lakoc napisał(a):
teraz to Cie Kolego ponioslo.
mylisz produkty oleju mineralnego z full syntetykiem. ja pisalem o 5w50 a nie 15w40.
za wymiane wraz z filtrem placi sie za to cudo u nas 200 - 220zl.
osobno filtr + olej z netu z przesylka + platna wymiana wychodzi 160. roznica ~50zl, a grzebania w necie na 10min. zarobisz wiecej przez 10min? ja nie.
pewnie ze moze byc podrobka. jaka masz gwarancje ze w sklepie motoryzacyjnym nie kupisz bubla? gdzie jeszcze nagminnie unikaja wydawania paragonow za zakup.

rowniez pozdro.
lakoc

W hurtowni Gordon na dębowej Mobil 1 5W 50 4 litry kosztuje 113 zł a z kartą rabatową -5% czyli 107.35 gr + filtr zależy do jakiego samochodu około 20 - 30 zł wymiana gratis !!!
Razem wychodzi ~ 140 zł zarobiłem 20 zł więcej niż Ty, jednym telefonem. Co kolega na to ?

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 10:18 

siedem napisał(a):
Co kolega na to ?

Ja na to tyle:

punky napisał(a):
Akumulator do samochodu cena wg ceneo.pl 280-360 PLN w różnych sklepach, poszedłem na Dębową sprzedawca podał mi cenę 480!!! PLN

Potem zdziwienie, że ludzie kalkulują, targowanie się w sklepach nie jest raczej powszechne w naszym kraju, więc wybierają tańszy Grudziądz.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 10:39 

punky napisał(a):
siedem napisał(a):
Co kolega na to ?

Ja na to tyle:

punky napisał(a):

Szczerze irytują mnie te przepychanki, pisałem wcześniej, że nigdy nie wygramy z cenami z aukcji internetowych, ale można przy odrobinie chęci kupić, także w naszym mieście w miarę przyzwoitych cenach. A jeśli chodzi o ten twój akumulator, to masz rację. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 10:56 

siedem napisał(a):
Szczerze irytują mnie te przepychanki, pisałem wcześniej, że nigdy nie wygramy z cenami z aukcji internetowych, ale można przy odrobinie chęci kupić, także w naszym mieście w miarę przyzwoitych cenach. A jeśli chodzi o ten twój akumulator, to masz rację. Pozdrawiam

Doczytaj dalej pierwszego mojego posta,
ta sama sytuacja przy kupnie innych towarów.

Dla mnie także wygodniej jest kupować w normalnym sklepie, na miejscu,
sprawa chociażby realizacji gwarancji.

Może ta akcja powinna nabrać innego kierunku,
publikować plakaty: Kupujmy w Kwidzynie - mamy konkurencyjne ceny.

Nie mam zamiaru się z nikim przepychać, ale obrazą inteligencji (w opisanych przeze mnie przypadkach) jest nabijanie klientów w butelkę.

Może mocne słowa - mam nadzieję że się nie obraziłeś, ale tak to z mojego punktu widzenia wygląda i jak najbardziej podoba mi się plan zrobienia czegoś z całą tą sytuacją.

Będę ci kibicował.

Pozdrawiam.

NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2009, o 12:09 
Przyjaciel forum

siedem napisał(a):
Szczerze irytują mnie te przepychanki, pisałem wcześniej, że nigdy nie wygramy z cenami z aukcji internetowych, ale można przy odrobinie chęci kupić, także w naszym mieście w miarę przyzwoitych cenach.

Szczerze irytują mnie Twoje "klapki na oczach". Cały czas wszyscy tu zgromadzeni i wypowiadający się mówimy o tym, że nie od nas to zależy powodzenie tej akcji i często popiermy swoje twierdzenia konkretnymi przykładami z życia codziennego, a Ty dalej swoje. Przyjeliśmy do wiadomości Twój punkt widzenia i wcale nie musimy się z nim zgadzać. Akcja ma szczytny cel i fajnie, że ktoś się podjął czegoś takiego ale posłuchaj rad wielu tu zgormadzonych i zrób kampanie propagandową dla handlowców. Wbij im do głowy, że z takimi zaopatrzeniem i cenami mogą sobie robić co chcą a i tak ludzie będą jeździć albo zamawiać w necie.
Sprawa jest prosta. Oni obniżą ceny, poprawią zaopatrzenie i jakość usług oraz obsługi, my zaczniemy robić zakupy w Kwidzynie i wszyscy będą szczęśliwi.

Nie rozumię też dlaczego twierdzisz, że sklep "stacjonarny" nie jest w stanie przebić albo chociaż zbliżyć się cenami do internetowego. Mamy tu przynajmniej kilka przykładów na to, że spokojnie można cenę utargować do poziomu internetowego. Tyle, że według mnie nie na tym rzecz polega żeby w każdym sklepie tracić czas na targowanie się.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1