Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 10:13 

DarekK napisał(a):
Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

Tak Piotrze, Ja mam o czym pisałem wcześniej.

Tylko wg mnie to nienormalne że trzeba się targować, wiele osób o tym nie wiem.
Sprzedawca podaje cenę, klient odchodzi, bo nie wie że teraz trzeba negocjować.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 10:19 

punky napisał(a):
klient odchodzi, bo nie wie że teraz trzeba negocjować.

To teraz już wie. Skoro mamy wolny rynek, to trzeba się targować. :-)

Może to moje zboczenie zawodowe, bo sam jestem handlowcem i codziennie ktoś się ze mną targuje, więc dlaczego ja nie mam postępować tak samo?

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 10:20 

Piotr_J napisał(a):
(...)
2. Sklep ze sprzętem AGD ok. 1 roku temu. Przychodzę z ofertą ze Skąpca na bardzo konkretny model zmywarki z czasem dostawy 3 dni. Pytam sprzedawcę o wycenę. Dostaję cenę zawyżoną o 200 zł. Informuję sprzedawcę o kontrofercie. Sprzedawca powiadamia właściciela sklepu, ten przy mnie wykonuje telefon do hurtowni, podaje mój model zmywarki, chwyta za kalkulator i po chwili dostaję informację, że zmywarka będzie droższa o 40 zł niż oferta internetowa, ale zmywarka zostanie dostarczona do mnie jutro (nie za 3 dni) i wniesiona do domu (zaoszczędziłem wołania kolegi do pomocy). Kupiłem w Kwidzynie. :-) (...)

Nie byłbym zaskoczony gdyby to był sklep na Staszica. Potrafią być elastyczni i lubią się targować z pozytywnym zyskiem dla klienta. ;)
Niestety należą oni do nielicznych wyjątków na naszym, lokalnym rynku sprzedawców :sad: .

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 10:27 

Großvater napisał(a):
Nie byłbym zaskoczony gdyby to był sklep na Staszica.

Bingo! :-) Może właśnie powinniśmy promować te sklepy, gdzie sprzedawcy są uprzejmi, elastyczni, aktywni (jak pani od wózka, która sama nas zaczepiła i powiedziała o lepszej ofercie niż w internecie). Przypominam, że to ja wybrałem sobie model sprzętu w internecie, a sklep ściągnął go na następny dzień.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 10:30 

Sklep na ul. Staszica jest bardzo dobrym sklepem, wielu moich znajomych chwali :) i to właśnie dzięki niskim cenom i miłej obsłudze, a do tego przystąpili do akcji Kupuj w Kwidzynie! :D Można kupić jeszcze taniej :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 10:34 

O BMS pisałem w poprzednich moich postach, tak samo można zbić cenę na Dębowej i w prawie każdym sklepie motoryzacyjnym.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 11:28 

Piotr_J napisał(a):

Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

ja mam. jak kupowalem rower 3 lata temu w pewnej kwidzynskiej firmie dalem swoja oferte cenowa o ponod 30 % nizsza niz sprzet byl wystawiony na sklepie. ja wiedzialem dobrze ze ten model roweru jest z kolekcji 3 lata wstecz. sprzedawcy zgrywali glupa. uslyszalem nawet taki tekst:
"jak ci sie nie podoba to nie kupuj, nieswiadomi inni klienci i tak nam wszystko wykupia w maju przed komuniami"

po 2 tyg. negocjacji i rozmowy z szefem dostalem mojego rumaka w
cenie ktora sam sobie ustalilem. niestety o paragonie i rowniez o gwarancji moglem tylko pomarzyc.

w tym roku kupujac kolejny rower 2 X drozszy wybralem juz grudziadz.
znalazlem ich oferte na allegro, pojechalem, potargowalem sie, w milej atmosferze kupilem. jestem zadowolony.

wszystkim moim znajomym teraz wlasnie bede polecal to miejsce poza kwidzynem.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 11:53 

lakoc napisał(a):
w tym roku kupujac kolejny rower 2 X drozszy wybralem juz grudziadz

Akurat rowery kupuję na Morskiej w Gdyni i nic mnie od tego nie odwiedzie. Wchodzisz "goły", wychodzisz z rowerem, wszelkimi akcesoriami od ciuchów, poprzez lampki i inne duperele po bagażnik dachowy do samochodu. Wszystko z fachowym doradztwem starych rowerowych wyjadaczy i w bardzo dobrych cenach. Kto widział ten sklep, ten jest pod wrażeniem asortymentu.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 11:56 

Piotr_J napisał(a):
(..) wniesiona do domu (zaoszczędziłem wołania kolegi do pomocy). Kupiłem w Kwidzynie. :-)...

Odnośnie powyższej usługi dowozu towaru. Jakiś czas temu zakupiłem w jednym z kwidzyńskich sklepów towar wielkogabarytowy. W ofercie sklepu był darmowy przewóz towaru na terenie miasta (bez wnoszenia do mieszkania). Niestety sprzedawca nie był skłonny do negocjacji ostatecznej ceny towaru. Gdy już miałem odebrać towar okazało się że muszę poczekać na transport ok 40-60 min. co nie było mi na rękę więc w ostateczności zabrałem towar swoim transportem. W tym momencie sklep ostatecznie opuścił cenę o 20zł. tłumacząc to faktem że towar odbieram osobiście.
Podsumowując, powyższy przykład ukazuje że to co jest w niektórych sklepach oferowane jako "dowóz gratis" jest już z góry ujęte w cenie towaru. Obawiam się że część handlowców biorących udział w akcji "Kupuj w Kwidzynie" sprytni uwzględni zniżkę rabatową w cenie towaru.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 12:11 

Großvater napisał(a):
część handlowców biorących udział w akcji

Oczywiście, ale Ty, jako inteligentny kupujący wiedzący o tym, przed zakupem dokonasz porównania cen i się potargujesz, czyż nie?

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 12:13 

My jesteśmy nowo otwartym sklepem, standardy wynieśliśmy z naszych doświadczeń współpracy z trójmiejskimi sklepami internetowymi. Dostosowaliśmy ofertę do zarobków i rozwoju gospodarczego Kwidzyna. U nas ceny można negocjowac. Jak wiadomo nie da się wszystkim dogodzic, nie da sie miec wszystkiego najtaniej w okolicy, ale bedziemy sie starac. Lubicie kupywac w internecie? my tez, dlatego bedzie to pierwszy sklep z cenami internetowymi, i nie bedziecie musieli placic za wysylke, macie odbior osobisty lub dowoz do domu. Zapraszamy juz wkrotce na www.mediaszoper.pl Póki co można odwiedzic nasz stacjonarny sklep na ul.Brat.Narodów 40A

A jak ktos Wam nie wystawia rachunkow (skarbówka) i olewa Wasze propozycje (olejcie go).

Ostatnio edytowano 21 grudnia 2009, o 12:15 przez NMI, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 12:14 
Przyjaciel forum

Cytuj:
Akurat rowery kupuję na Morskiej w Gdyni i nic mnie od tego nie odwiedzie. Wchodzisz "goły", wychodzisz z rowerem,
wszelkimi akcesoriami od ciuchów, poprzez lampki i inne duperele po bagażnik dachowy do samochodu. Wszystko z fachowym
doradztwem starych rowerowych wyjadaczy i w bardzo dobrych cenach. Kto widział ten sklep, ten jest pod wrażeniem asortymentu.

A ja jestem bardziej wybredny. Nawet na Morskiej nie są w stanie posiadać wszystkich modeli we wszystkich rozmiarach.
A że posiłkując się internetem, wiem czego chcę - zamawiam konkretny rowerek w Kwidzynie, odczekuję tydzień i po sprawie :-D :-D :-D

Nie ma takiego sklepu w Polsce, gdzie dostałbyś wszystkie marki, modele i rozmiary.
Duże sklepy też muszą zamawiać poszczególne modele pod klienta, no chyba że klient
wchodzi do sklepu, widzi 500 sztuk i nie do końca wie co chciałby nabyć i zdaje się na
poradę sprzedawcy. Wtedy zawsze coś wybierze.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 12:24 

oki44 napisał(a):
widzi 500 sztuk i nie do końca wie co chciałby nabyć i zdaje się na
poradę sprzedawcy

To właśnie ja przy pierwszych zakupach w tym sklepie. :-D Przy drugim było już trochę inaczej, ale towar (komplet bagażników dachowych + nowy rower Oli w kolorach wymarzonych ;) ) był dostępny od ręki. Nie mówię, że dostaniesz tam wszystko, ale jak nie wiesz co chcesz kupić, ale chcesz wydać pieniądze, to je wydasz. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 13:41 

Piotr_J napisał(a):
(...) porównania cen i się potargujesz, czyż nie?

Porównanie cen swoją drogą ale i tak zwykle się targuję ... dla zasady :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 13:49 

Ale tak nie powinno być. Cena to cena. Odpowiada mi, albo nie.
W końcu przywykniemy do targowania i jak to będzie wyglądało? Jak na targowisku w Kairze? Albo umiesz się targować, albo jesteś frajer i płacisz?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1