Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zamknięty basen kryty każdego lata.
PostNapisane: 27 czerwca 2009, o 20:17 
Przyjaciel forum

Nasz jedyny obiekt zwany krytym basenem jak co roku jest latem zamknięty. :sad:
Otwarta pływalnia latem napewno byłaby atrakcją dla osób przebywających w naszym mieście w celach turystycznycha , a i nasi milusińscy mogli by z niego korzystać bez względu na pogodę.
Ciekawe jak jest w innych miastach z podobnymi obiektami?
Jakie jest Wasze zdanie na powyższy temat????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, o 20:29 

Ach ta błękitna woda, zwały chloru na 4 m. :) To były czasy...
A tak na poważnie, to masz rację, przydałoby się mieć taki obiekt w Naszym mieście.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2009, o 20:51 

w innych miastach nie tylko malych jak nasze baseny kryte na czas wakacji tez sa zamkniete..... (nie wszystkie ale czesc)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2009, o 21:56 

aszastra napisał(a):
Ciekawe jak jest w innych miastach z podobnymi obiektami?

W innych miastach jest podobnie. Latem zainteresowanie pływalnia spada, choć w Kwidzynie ta jedna jedyna pewnie by była jakąś rozrywką dla spędzających wakacje w domu.

Słyszałem opinię, że latem, w związku z wysoką temperatura, następuje szybszy rozwój bakterii (to raczej pewnik :) ). Wodę trzeba częściej wymieniać i mocniej chlorować, przez co interes staje się bardziej kosztowny. Mniej ludzi przychodzi popływać więc droższy interes nie zarobi na siebie latem. Gra nie warta świeczki :) Poza tym, w tym roku w okresie wakacyjnym ma zostać przeprowadzona wymiana systemu wentylacyjnego. Pogoda kiepska, nie ma gdzie popływać. Wszystko sprzysięgło się przeciwko nam :-D

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2009, o 10:37 

Niestety basen kryty jest ciągle zamknięty i nie jest znana data jego otwarcia po remoncie (jakos dwa tygodnie temu Kurier Kwidzyński pisał że zgodnie z oficjalną informacją będzie otwarty na przełomie sierpnia i września ... nie pamiętam kto to podał, ale nie poczuwa się do sprostowania ...).
W najgorszej sytuacji jest sekcja pływacka która nie ma gdzie przygotowywać się do sezonu.

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2009, o 12:27 

To żadna nowość. Mam widok z okna wprost na pływalnię. Z niecierpliwością wypatrywałem ekip remontowych przez cały lipiec i połowę sierpnia. Pojawili się jakieś dwa tygodnie temu. Na pewno nic nie działo się w środku, bo widział bym jakieś pojazdy, materiały, narzędzia albo ludzi, choćby z rękami w kieszeniach, ale by byli. Nic z tego. Teraz prace trwają dość intensywnie. Bądźmy jednak wyrozumiali. Ekipy remontowe też chciały mieć wakacje ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2009, o 12:54 

Bardziej niż niechęć ekip do pracy (ich motywuje właściciel firmy chcący jak najszybciej zakończyć robotę i dostać zapłatę :grinka: ) podejrzewam opóźnienia w przetargu, podpisaniu umowy etc ...

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2009, o 13:20 

Cytuj:
SPECYFIKACJA ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

Modernizacja wentylacji mechanicznej na pływalni przy ul. Słowackiego 19 w Kwidzynie

SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Zakres robót obejmuje:
o dostawę i montaż kanałów wentylacyjnych instalacji nawiewno-wywiewnej,
o montaż elementów nawiewno-wywiewnych (nawiewniki, wywiewniki, klapy p.poż),
o dostawa i montaż instalacji ciepła technologicznego,
o pomiary skuteczności działania wentylacji,
o przekazanie do eksploatacji układu wentylacji.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w dokumentacji projektowo-kosztorysowej wraz ze specyfikacjami technicznymi wykonania i odbioru robót budowlanych.

CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:
Zakończenie: 30.08.2009.

źródło

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 20:39 

Niech uzytkownicy pływalni powiedza jak jest na pływalni teraz po remoncie , który nas podatników sporo kosztował .

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 20:42 
Ja mam inne pytanie. Czy można w końcu iść na basen i nie marznąć w tej zimnej wodzie czy nadal woda jest zimna ?

Tytuł:
PostNapisane: 21 listopada 2009, o 20:51 

Mikrus napisał(a):
Ja mam inne pytanie. Czy można w końcu iść na basen i nie marznąć w tej zimnej wodzie czy nadal woda jest zimna ?

Sorki że trochę nie w temacie, ale to pierwsza odpowiedź jak przyszła mi na myśl. :grin:

Cytuj:
Pani kierowniczko, ja rozumiem, że wam jest zimno, ale jak jest zima, to musi być zimno. Pani kierowniczko, takie jest odwieczne prawo natury...

Wehikuł czasu - to byłby cud

Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2009, o 18:37 

spin napisał(a):
Niech uzytkownicy pływalni powiedza jak jest na pływalni teraz po remoncie , który nas podatników sporo kosztował .

Remont ? hehe, to jakaś paroodia. Korzystam dla zdrowia z basenu kilka razy miesięcznie, niestety nadal nasz basen jest reliktem.

Tytuł:
PostNapisane: 21 grudnia 2009, o 14:48 

Ktoś się orientuje ile kosztuje karnet? I jak w końcu z tym zakończonym remontem, jak to wszystko wygląda w środku?

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2009, o 09:37 

Ogólnie ten nasz basen to jakaś paranoja!!! za każdym razem gdy chcę zakupić bilet to niestety są dostępne tylko bilety na godzinę 20:30 lub późniejszą!!! bo na wcześniejszych odbywane są jakieś zajęcia zorganizowane i zajmują dwa tory, a na dwa czy trzy kolejne może wejść zwykły obywatel, ale przecież nie wejdzie ich ok 20 tylko pare osób! wszystko mija się z celem!
Nawet gdy chcę kupić karnet to jużpowykupowane sa wcześniejsze godziny!!!! bo np bym chciała iść na 19:00 to za groma się nie dostanę!!!!
Mam nadzieję, że gdy powstanie ten obiekt na sportowej to troche rozwiąże problem!
Ogólnie katastrofa.....
P.S. a jeśli chodzi o remont, to może miał miejsce ale w jkieszeniach i kontach właścicieli bo tam nic nie widu i nie słychu, żeby coś było robione.....
A jeśli się mylę to może niech przedstawią nam plan zrealizowanych prac remontowych.....

Tytuł:
PostNapisane: 22 grudnia 2009, o 09:45 

A co to są w ogóle za zajęcia? Czyli teraz normalny Kowalski nie może przyjść na basen wcześniej jak 20:30?

No to widzę, że kaszana maksymalna. Chciałem zacząć chodzić na basen od stycznia i kupić karnet, z tym, że raczej na godziny wcześniejsze niż 20:30, coś w okolicach 17, ale z tego co piszesz to chyba raczej nic z tego nie wyjdzie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1