Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 53  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 09:10 

ela napisał(a):
piterek, W rozmowie telefonicznej z przedstawicielem firmy Siedem zasugerowałam że data i pora jest wybitnie nietrafiona, być może zrobiłam to zbyt delikatnie, tak jak zbyt deikatnie upomniałam się o dostarczenie kart rabatowych i ulotek reklamowych, a także poprawienie opisu działalności mojej firmy i danych do faktury (dodam że dopominałam się o to w mailach wysyłanych ze strony KK i bezpośrednio do organizatora). Być może 100,00 netto to za mało żeby żądać wywiązania się z umowy, i prawdopodobnie powinnam cieszyć się że agencja reklamowa raczyła umieścić na swojej stronie nazwę mojej firmy pod adresem firmy konkurencyjenej.....ale jakoś się nie cieszę i poziom mojego zadowolenia z akcji maleje z każdym kolejnym dniem i pytaniem klientów o dostępność kart rabatowych...

W sklepie Hobby Shop bo zapewne o nim mówimy, błąd na stronie był poprawiony w dniu przysłania maila (proszę odświeżyć stronę) Karty są u nas dostępne można w każdej chwili odebrać. My mamy codziennie dużo pracy i nie zawsze jesteśmy "na zawołanie". Proszę też wziąć pod uwagę posta o którym jest tu mowa. "Siedem za 1000 zł nie zrobi wszystkiego za samych uczestników". Tutaj chodzi o to, abyśmy wszyscy się zaangażowali. Ja do czasu spotkania w auli miałem nadzieję, że jesteśmy w stanie coś zmienić w kwidzyńskim handlu. Po spotkaniu przyszła mi na myśl taka metafora, że uczestnicy akcji kupili bilety i nie poszli do kina.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 09:35 

Tak na marginesie...
siedem napisał(a):
taka metafora, że uczestnicy akcji kupili bilety i nie poszli do kina

To chyba jest porównanie. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 10:34 

fajnie ze przytoczyles na spotkaniu slowa Twojej Zony.
bardzo mi sie to podobalo odsluchujac to nagranie.
pozdrawiam Cie organizatorze.
lakoc

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 13:43 

lakoc napisał(a):
Fajnie ze przytoczyłeś na spotkaniu słowa Twojej Zony.
bardzo mi się to podobało odsłuchując to nagranie.
Pozdrawiam Cie organizatorze.
lakoc

Dziękuję za dobre słowo, choć takiego wsparcia mi potrzeba, bo jak widzę zaangażowanie kwidzyńskich kupców, to mi zaczyna brakować optymizmu, że osiągniemy choć kilka procent założonych celów.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 15:00 

Corzano napisał(a):
Tak na marginesie...
siedem napisał(a):
taka metafora, że uczestnicy akcji kupili bilety i nie poszli do kina

To chyba jest porównanie. :roll:

heh...

A co do akcji, to szkoda, że nie działa to wszystko, jak należy. Nie wiem, może handlowcom naprawdę nie zależy? Może większość woli biadolić, dać 1000zł (pobiadolić jeszcze bardziej) i nic więcej...
Smutne. Ale co mi tam, jak splajtują, ucieknę ostatecznie w internet. Ale gdzie uciekną oni sami? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 15:24 

Odsłuchałem (za co serdecznie dziękuję koledze soulful79) i ręce mi opadły.

Brak przedstawicieli firm, które wykupiły usługę uważam za szczyt ignorancji. Jak widać ignorowanie klientów i spraw z nimi związanych stało się w Kwidzynie normą.

Temat niedouczonych pracowników jest mi doskonale znany. Tylko tzw. sieciówki zauważają problem. Przywołany tu przykład Komfortu jest jednym z niewielu pozytywnych sygnałów. Drugim może być sieć Plus GSM, gdzie pracownicy są szkoleni bez końca z obsługi klientów i audytowani przez podstawionych "klientów". Sam przeszedłem cały cykl szkoleń sprzedażowych i z perspektywy twierdzę, że lokalny biznes nie ma pojęcia o tym jak przekonać do siebie klientów. Padło dobre stwierdzenie, że dobry handlowiec to połowa sukcesu firmy. Znam takie miejsca, gdzie, mimo wyższych cen, zostawiam moje pieniądze z przyjemnością. Właśnie ze względu na jakość obsługi.

Podobała mi się wypowiedź pana Bartnickiego, którego serdecznie pozdrawiam.

PS Jako forumowicz i przedstawiciel przedsiębiorczości informuję, że nie byłem na spotkaniu, bo zakończyłem pracę po 19. :-) Faktem jest, że tematyka nie ma zupełnie powiązania z profilem mojej działalności w przeciwieństwie do 43 firm, które nie odpowiedziały na ankietę.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 19:20 
Przyjaciel forum

Mnie tylko szkoda pracy mojej i przyjaciół z roku, napracowaliśmy się przy ankietach, zrobiliśmy wg. mnie ciekawe prezentacje z których można było wyciągnąć fajne wnioski.
Widocznie niektórzy bali się konfrontacji.
Teraz gwóźdź programu, Siedem potwierdził moje obawy co do sposobu udzielania rabatu przez naszych handlarzy. "Najpierw podniesiemy ceny o 5% a później udzielimy takiego rabatu" oto teks, który usłyszał.Życzę powodzenia w działalności ale na moje pieniądze nie liczcie. Z tego co wiem zrobimy za kilka miesięcy kolejne podsumowanie KwK, zobaczymy czy przyjdzie chociaż 2 uczestników akcji.

zniechęcony piterek

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 19:42 

piterek napisał(a):
Siedem potwierdził moje obawy co do sposobu udzielania rabatu przez naszych handlarzy.

Toż to Siedem objawia nam się jako ten Janosik, Ondraszek i niejaki Rumcajs w jednym.
Najpierw sprytnie złupił kwidzyńskich handlowców na co najmniej 1000 zł od sztuki ,
a teraz roni krokodyle łzy i psioczy na swoich dobrodzieji w obronie biednych i uciemiężonych mieszkańców Kwidzyna.
Kabaret, to czy dramat?
A może zemsta Iławy na Kwidzynie po latach ?
Tylko dlaczego naszym kosztem.

Porcellus

Siedem zanim odpowiesz, powiedz proszę jak oceniasz całą akcję?
Udana ? Nieudana? .......
I dlaczego tak uważasz.....

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 19:46 
siedem napisał(a):
...bo jak widzę zaangażowanie kwidzyńskich kupców, to mi zaczyna brakować optymizmu, że osiągniemy choć kilka procent założonych celów.

Tłumaczenie z góry niepowodzenia akcji?
No chociaż w sumie nie do końca, dla Ciebie się już powiodła :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 19:48 
Akcja o ile mi wiadomo jeszcze się nie skończyła. Trochę może trzeba formę zmienić. Na razie daję ocenę 3+.
Pytanie do organizatora: Co teraz zamierzacie zrobić i jakie cele stawiacie sobie i uczestnikom akcji?

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 20:01 

siedem, Dziękuję za dostarczenie kart rabatowych:) Nie wiedziałam że można je odebrać osobiście. Błąd o którym piszę dotyczy ulotki, a nie strony internetowej. Tekst: "My mamy codziennie dużo pracy i nie zawsze jesteśmy "na zawołanie""nie był chyba do końca przemyślany :grinka: . Naprawdę z takim podejściem chcecie ulepszać relacje z klientami?
W każdym razie karty już mam więc jak ktoś ma ochotę coś takiego posiadać to zapraszam (nie trzeba niczego kupić żeby dostać kartę:))
Cyt: "Brak przedstawicieli firm, które wykupiły usługę uważam za szczyt ignorancji. Jak widać ignorowanie klientów i spraw z nimi związanych stało się w Kwidzynie normą." Ja uważam za szczyt ignorancji ustalenie godziny spotkania dla handlowców na 16.00 w piątek. Jeśli zaangażowanie w akcję ma być równoznaczne z zamykaniem klientom drzwi sklepu przed nosem to na mnie nie liczcie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 20:16 

canario napisał(a):
Co teraz zamierzacie zrobić i jakie cele stawiacie sobie i uczestnikom akcji?

Proponuję nowy szlagwort akcji

" W związku z faktem, iż akcja; pomimo zaangażowania znacznych sił osiągnęła tylko kilka procent założonych celów, uprasza się uczestników akcji o ponowną wpłatę 1000 zł+VAT,
na dalszą kontynuację akcji. Ze swojej strony gwarantujemy równie wysoki standard obsługi jak dotychczas. W kwidzyńskich szkołach rośnie kolejne pokolenie fra.... tfu, fanatyków idei.
Pamiętajcie, chodzi przecież o NASZE dobro"

Porcellus

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 21:11 
Przyjaciel forum

Pomysłowość siedem na zarobienie sporych pieniążków uważam, za strzał w dziesiątkę. Osobiście nigdy nie wierzyłem, że ta akcja przyniesie jakiś skutek i wcale się nie zawiodłem.

Moim zdanie to już koniec akcji, no chyba że siedem ma jakiegoś asa na naszych handlowców ;)

Artykuł z konkurencyjnej (do akcji) prasy:
Cytuj:
Kwidzyn. Klient ma zawsze rację
W październiku akcja "Kupuj w Kwidzynie" wystartowała z szumnymi hasłami na sztandarach. Miała skonsolidować lokalnych handlowców i przekonać ich do działań, które pomogą zachęcić kwidzynian, by wielkie zakupy robili w swoim mieście.

Akcja "Kupuj w Kwidzynie" póki co nie zbliżyła klientów i sprzedawców
Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij »

Autor

Opis

Dodawanie zdjęcia

Aby wysłać zdjęcie musisz zgodzić się z poniższym warunkiem.

Dodając zdjęcie zgadzam się na przetwarzanie danych, oraz nieodpłatnego wykorzystania zdjęć w serwisie naszemiasto.pl
"Wzbudzenie patriotyzmu lokalnego mieszkańców naszego miasta i powiatu; zwiększenie lojalności klientów wobec naszych firm; poprawa sytuacji ekonomicznej w naszym regionie; wzrost dochodów przedsiębiorców i budżetu miasta; zmniejszenie bezrobocia" - na papierze lub w internecie cele akcji prezentowały się naprawdę nieźle. Rzeczywistość okazała się trochę inna. 

Zdaniem wielu kwidzynian, przynajmniej w części placówek handlowych, które przystąpiły do akcji, sprzedawcy krzywym okiem patrzą na karty rabatowe, które miały być głównym wabikiem na klientów.

- Gdy w jednym ze sklepów komputerowych wyciągnąłem kartę rabatową sprzedawca z ciężkim sercem nabił rabat, a gdy do tego wyciągnąłem kartę kredytową od razu zaoponował, że obu spraw nie można łączyć i muszę zapłacić gotówką - relacjonuje jeden z kwidzynian, który woli zachować anonimowość. 

To nieco zbójecka metoda - damy wam jeden przywilej, ale musimy zabrać inny. 

Natomiast w punkcie z wyrobami tytoniowymi rabat był, ale nie w formie gotówki lecz zniżki na inną usługę. Podobnych przykładów można podać więcej.

Organizatorzy akcji nie chcą komentować rezultatów akcji i ewentualnych kontrowersji, bo się na nas obrazili za poprzednie publikacje. 

- Zapraszam na piątkowe forum do Powiślańskiej Szkoły Wyższej. W trakcie spotkania zostaną przedstawione wyniki badań związanych z akcją "Kupuj w Kwidzynie", wykonanych przez studentów PSW - mówi Robert Malinowski ze Studia Siedem, pomysłodawca akcji.

Zresztą wszyscy zaangażowani w projekt, chyba źle znoszą krytykę, o czym najlepiej świadczy to co się stało z forum internautów na stronie www.kupujwkwidzynie.pl. Gdy tylko pojawiły się tam niepochlebne opinie większość wpisów zniknęła, a dyskusje zamarły. Internet jest jednak forum demokratycznym, więc wymiana myśli związana z akcją "Kupuj w Kwidzynie" przeniosła się na forum.e-kwidzyn.pl. Tam głosów krytycznych też jest więcej, a pozytywne opinie, w większości, zamieszczają sami handlowcy. Niektórzy nie dbają zbytnio o anonimowość.

- Gdy 2 tygodnie temu byłem w Toruniu, by zabrać dokumenty z uniwerka, zaszedłem do pobliskiej galerii handlowej. Wyszedłem bogatszy o kilka markowych t-shirtów i bluzę w przystępnych cenach. Miałem w czym wybierać. A dzisiaj przyjechałem na weekend do Kwidzyna. Zwiedziłem wszystkie centra handlowe i sklepy przy katedrze. Na wieszakach od miesięcy wisi to samo, ale mimo to ceny nie spadają. Dla przykładu sweter w sklepie "X" w Kwidzynie kosztuje 89zł, a w Olsztynie 79 zł - informuje "Głodny wiedzy".

W Kwidzynie posezonowe przeceny (mamy teraz styczeń, czyli w wielu miejscach "przecenowy szczyt"), to jednak wciąż rzadkość. W dodatku paradoksalnie prędzej na nie trafimy w sklepach, które nie przystąpiły do akcji, niż w tych, które to zrobiły. Dlatego z niecierpliwością czekamy na wyniki badań studentów z Powiślańskiej Szkoły Wyższej. Ciekawe, czy na ich podstawie będzie można wysnuć podobne wnioski? 

Opinie internautów

Dziwna ta akcja. Jakby w Kwidzynie było wszystko i do tego tanie, to kto pomyślałby o jeżdżeniu na zakupy dziesiąt kilometrów? To nie klienci mają wykonać pierwszy krok, a handlowcy. Akcja powinna nazywać się "Sprzedawaj w Kwidzynie" - Corzano
a

Ja też ostatnio nie wychodząc z domu zakupiłem na allegro dysk zewnętrzny. Z przesyłką za 340 zł. U nas ok. 550 zł. Wygodnie i tanio. To wy sprzedawcy musicie zrobić zmowę i obniżyć ceny. Macie śmieszne rozumowanie, że Kwidzyn ma fabryki, to i ludzie mają kasę. A co taka osoba, np. z Warmińskich ma zrobić z pensją 900 zł. Odpowiem - zapłacić rachunki, a nie wybierać się do drogich sklepów - chester
a

Święta prawda, Bogu dzięki mamy dzisiaj internet i cwanym handlarzom możemy zdecydowanie podziękować - Darek

Również wolę kupować przez internet niż w sklepie u nas w mieście. Ceny są o kilkanaście/kilkadziesiąt procent niższe. Przykład karty graficznej, za którą zapłaciłem w necie 250 zł, a w sklepie kosztowała ponad 400 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 21:26 
Nawet moja opinia się znalazła..tylko dlaczego jako jedyna anonimowo ?

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2010, o 21:29 

drosik napisał(a):
chyba że siedem ma jakiegoś asa na naszych handlowców ;)

Raczej walety na damach :grinka: :grinka: :grinka:

Porcellus

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 795 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 53  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1