Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: BOJKOT !!!
PostNapisane: 26 maja 2010, o 09:44 

Witam w związku z najwyższymi cenami paliw w naszym rejonie ( zmowa nafciarzy) chciałbym zaproponować wszystkim uczestnikom pojazdów swoją propozycję.
Moja propozycja jest prosta, jeśli popierasz ten pomysł umawiamy się ,że w miesiącu czerwcu 2010r wszyscy omijamy szerokim kołem jedną ze wskazanych stacji, może właściciel pójdzie po rozum do głowy jak mu spadną trochę zyski i obniży cenę paliwa. Co wy na to ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 11:24 

jestem za :D
można nawet zrobić taka akcje że podjeżdżamy do jednej ze stacji, tankujemy za grosze (jedno razowe wciśniecie nalewaka) i płacić drobnymi.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 11:49 

macie rację - nafciarze lecą tak w ..uja ze szkoda słów....

Propozycja nalania za kilka groszy jest jak najbardziej wporządku... (najlepiej litr paliwa) i startyjemy od BP :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 12:38 

suchy zmień tytuł bo nie wiadomo o co chodzi.

Po drugie dlaczego robić problem obsłudze stacji. Oni nie mają wpływu na cenę. Żeby jeszcze ktoś mi podpadł, to chętnie tankowałbym minimalną objętość, płacił drobnymi i jeszcze FV poprosił.

Trzeba pomyśleć tak by uderzyć w koncerny, a nie w pracowników.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 12:42 

żeby uderzyć w koncerny w naszym mieście musielibyśmy wszyscy zacząć poruszać się pieszo albo rowerami. Nie było by zysków to może by zrozumieli.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 12:59 

Cytuj:
Trzeba pomyśleć tak by uderzyć w koncerny, a nie w pracowników.

W Kwidzynie w większości masz stacje ajenckie. Loga koncernów nie mają nic do rzeczy.
Taka akcja uderzyłaby więc w prywatnych właścicieli tych stacji.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 13:07 

w koncerny nie uderzysz, bo jesteśmy za mali, zaś protest w zaproponowanej formie płatności po groszu ma zwrócić uwagę,
obsługa jak odczuje zgłosi szefostwu i może się coś ruszy w sprawie cen,
poza tym większość stacji ma tylko szyld a są prywatne,
zresztą obsługa jest w pracy a my jesteśmy klientami, my nie robimy nic złego, po prostu będą mieli więcej klientów danego dnia, a ile osób przyjedzie a akcję 15-20?
akcja powinna być przeprowadzona o ustalonej godzinie i można zrobić nawet przejazd z jednej stacji do drugiej, trzeciej itd.

g@rczek

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 13:44 
Przyjaciel forum

Mi przychodzi do głowy tylko jedna prosta, chociaż mało realna metoda bojkotu czyli całkowite zaprzestanie kupowania paliwa w mieście. Niestety na to mogą przystać (i pewnie już dawno tak robią) tylko Ci, którzy często poza miasto wyjeżdżają. Pozostali a pewnie jest ich bardzo wielu dalej będzie tu tankować i czy to po 1 czy po 20 litrów nie ma znaczenia. Suma wyjdzie taka sama a jak ktoś wspomniał tylko obsługa stacji dostanie po głowie.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 13:49 

Niech każdy tankuje tam gdzie jest najtaniej i będzie dobrze. Szerokim łukiem trzeba omijać Shell, BP oraz Orlen, bo te 3 stacje mają zwykle identyczne ceny. Minimalnie taniej jest na Lotosie.

Najlepiej jest tankować poza Kwidzynem, a jeśli już w naszym mieście to na Neste.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 14:30 
Przyjaciel forum

Gaz tankuję w Kwidzynie do auta, ale motor staram się zalewać poza miastem Kwidzyn.

Ja jakoś słabo widzę ten cały bojkot bez większej promocji akcji. Żeby cokolwiek zrobić koncernom trzeba przestać tankować w Kwidzynie całkowicie i musieliby przestać tankować wszyscy, a nie kilka procent użytkowników pojazdów. Reklama akcji musiałaby dotrzeć do każdego mieszkańca, a i to nawet nie gwarantuje przychylności większości. :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 17:46 

Od dwóch lat tankuję na stacji Lotos w Malborku. Gdzie cena benzyny popularnej 95 jest znacznie niższa od ceny w Kwidzynie. Na stacji w Kwidzynie w ostatnim czasie tankowałem tylko raz jak już musiałem. I z wielkim bólem zalewałem za cenę jaka była. Wiedząc, że w Malborku jest o 20 groszy taniej.
Skoro Malbork może sobie pozwolić na niższe ceny to czemu w Kwidzynie są one wyższe. Nawet Neste Kwidzyn ma wyższą cenę niż na Lotosie w Malborku.

Chętnie przyłączę się do bojkotu stacji.

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 20:45 

Każdy kto ma wk...wa na ceny paliw w Kwidzynie już dawno omija wszelkie stacje w tym mieście. Ja robię tak, że tankuję zawsze za miastem kiedy mam możliwość, a jak nie, to w Neste lub ostatecznie w Lotos i wyłacznie w weekendy.

Żeby akcja odniosła skutek nie wystarczy kilku ujadaczy na forum. Akcja musi być szeroko zakrojona w całym Kwidzynie. Musi być najpierw nagłośniona, a potem na każdej stacji o jednym czasie kilkadziesiąt osób z transparentami i wtedy jak zainteresuje się TVN24 to może w końcu coś się ruszy.
Albo założyć fundację, zrzucić się na wynajem tablic reklamowych na wjazdach do Kwidzyna, gdzie będzie napisane byczymi literami np.

"NIE KUPUJ PALIWA W TYM MIEŚCIE, TU SĄ NAJWYŻSZE CENY W KRAJU"

"WALCZYMY Z ZAWYŻONYMI CENAMI PALIW. kIEROWCO POMÓŻ NAM, NIE TANKUJ W TYM MIEŚCIE"

Powinien ktoś się zainteresować, kto i dlaczego to zrobił? Wchodzi ktoś w to??? Może inne propozycje haseł?

Z innej beczki zauważyłem, że chyba Neste oderwało się od zmowy. Czasem jest taniej nawet o 20gr, a to już daje do myślenia.

Jeszcze jedno... ktoś wie gdzie tanio kupić przyzwoity, używany rower MTB dla faceta???

Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2010, o 21:23 
Przyjaciel forum

Hedon napisał(a):
NIE TANKUJ W TYM MIEŚCIE"

Raz w życiu popełniłem ten błąd, ale to było 5L do silnika łodziowego :grinka:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2010, o 02:11 

Ceny przyzwoitych rowerów w tym mieście na granicy rozboju. Raczej na Allegro. Do miasta wygodniej na miejsko-trekkingowym (mam cztery) :-D Mogę wypożyczać :-D

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2010, o 06:38 

Hedon napisał(a):
TU SĄ NAJWYŻSZE CENY W KRAJU"

to chyba nie jest prawda, z tego co pamiętam prym wiedzie Opole

g@rczek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1