Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wiejska chata
PostNapisane: 20 maja 2010, o 11:21 

Czy był tam ktoś już? To jest w Spichu na dole? A jak jest wejście ?
No i jak jedzonko,ceny ??

g@rczek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2010, o 12:14 

garczek napisał(a):
To jest w Spichu na dole?

Na I piętrze. Wejście od tej samej strony co do Spichlerza. Jeszcze nie byłem.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2010, o 12:20 

garczek napisał(a):
Czy był tam ktoś już? To jest w Spichu na dole? A jak jest wejście ?
No i jak jedzonko,ceny ??

W dzień otwarcia był problem z kanalizacją, dlatego dość długo po otwarciu oficjalnym lokal był zamknięty.

Świat byłby bezpieczniejszy, gdyby przed wejściem do samolotu trzeba by było zjeść kawałek bekonu.
NDIE

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2010, o 20:43 

Piotr_J napisał(a):
Na I piętrze.

A jednak na parterze. :-)

Lokal zaliczony. Niedzielny, późny obiadek udał się doskonale. Porcje słuszne i smaczne. Sielski wystrój znany z sieci Chłopskie Jadło, muzyczka folk, dobra obsługa kelnerska, pyszne desery, niewygórowane ceny. Na początek chleb ze smalcem i ogórki kiszone.
Polecamy szaszłyk i zraz wołowy z kaszą gryczaną. Zraz był chyba z tura, bo był tak ogromny, że Mamba nie dała mu rady. :-D

Naszego Radzia oprowadzał po lokalu sam syn właścicielki. :-D Nawet podzielił się z nim kromką chleba i obaj zagrali na cztery ręce na klawiszach starego radia. :-D

Szarlotka na ciepło z kulkami lodów pyyyycha. :-)

Jest rzutnik z ekranem z podpiętą telewizją. Czy będą mecze, nie wiem, ale można dopytać.

Łazienka męska do dopracowania. Widać pozostałości po starym Spichlerzu.

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2010, o 06:48 

To się nazywa rzetelna i fachowa relacja :-)
No na pewno po takiej rekomendacji z przyjemnością się wybiorę.

Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2010, o 21:00 

Pierogi z grzybami i kapusta bardzo dobre :-P . Polecam

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2010, o 19:45 

No no - w kwidzynie taka chata :-) swietny pomysl
Ja jadlem golonke - miodzio, zona zraza, dzieci rybe - specjalnie wzielismy rozne potrawy zeby posmakowac- super.
Dzieciaki tez mialy zabawe ze smalcem ktory serwuja na poczatek poczestunku
Ciekawe czy to sie utrzyma i czy dalej bedzie tak smacznie.
Ale polecam

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2010, o 23:54 

Jak ktoś Iguane pochwalił to zaraz były komentarze że sami robią sobie reklamę , jak ktoś kto się dopiero zalogował chwali wiejską chatę to ok?

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2010, o 06:53 
Tak! To musi być spisek! Spisek cyklistów! :-D

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2010, o 09:53 

art napisał(a):
ktoś kto się dopiero zalogował chwali wiejską chatę to ok?

Napisał tak, jakby tam był. Wszystko się zgadza, więc nie ma co się bulwersić. Żadnego zmyślania nie zauważyłem. Byłem już dwa razy (prywatnie i służbowo) i jak na razie wszyscy moi goście byli zadowoleni. Powyższy post nie odbiega od moich spostrzeżeń.

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2010, o 10:08 

Byłam jadłam i ... wielkie nic.
No niestety - reklama świetna, rekomendacje jeszcze lepsze, a rzeczywistość okazała się brutalna.
Jedynym elementem nie podlegającym mojej krytyce jest wystrój, a cała reszta - mogiła.
Na pytanie "co Państwo szczególnie polecają" usłyszałam że kaczuszkę - więc ok - zamówiłam. Ochydztwo. Odgrzewane, suche, a porcja wybitnie skromna. Drugim zamówionym daniem był kotlet panierowany - nic lepiej.
Na temat gustów, a zwłaszcza kulinarnych się nie dyskutuje, więc nie będę polemizować z poprzednimi wypowiedziami.
Długiej kariery temu miejscu nie wróżę, a szkoda bo pomysł na restauracyjkę fajny.

[ Komentarz dodany przez: Rachel: |24 Cze 2010|, 2010 14:05 ]
Wymoderowałam zdanie, które było jednoznacznie obraźliwe.
Ola650 - już kiedyś rozmawiałyśmy na temat obrażania ludzi. :584:

Ostatnio edytowano 24 czerwca 2010, o 12:54 przez ola650, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2010, o 10:34 

ola650 napisał(a):
kaczuszkę - więc ok - zamówiłam. Ochydztwo. Odgrzewane, suche, a porcja wybitnie skromna. Drugim zamówionym daniem był kotlet panierowany - nic lepiej.

Nie jadłem ani jednego, ani drugiego, więc zdania nie mam. Szaszłyki były świeże. :-)

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2010, o 21:05 

Wybieralem sie i wybieralem, w koncu wybralem sie dzis. Mialem ochote sprobowac kaczke, ale troche zniechecil mnie wpis Oli. Pomimo wszystko dzieki zapewnieniom kelnera skusil sie na kaczuche a dziewczyna na de volaja. Powiem szczerze, nie wiem co jadla Ola i czy byla w tej samej restauracji. Moja kaczka byla mieciutka, pyszna i pachniala pomarancza. Dziewczyna rozniez zadowolona, miesko miekke a po przekrojeniu zapachnialo czosnkiem. Szczerze sie zdziwilem, bo kto dodaje czosnek do de volaja, ale dowiedzielismy sie, ze w oryginalnym przepisie tak wlasnie jest. Mile zaskoczenie po niewypale w Bistro Music. Porcja de volaja jak dla konia, kaczka jak to kaczka, niestety kacze nogi sa takie a nie inne, glodny nie wyszedlem, choc z checia przyjalbym cos jeszcze. Nastepnym razem bede wiedzial zeby zrobic sobie lepsze wieksze podloze z chlebu ze smalcem.

ola650 napisał(a):
Odgrzewane

To mnie rozwalilo, a niby jaka ma byc kaczka, bo chyba nie przygotowywana bezposrednio na zamowienie? Wtedy musialbym czekac chyba do wieczora.

Osobiscie powiem, ze jak dla mnie smacznie, ale jak to bylo napisane, sa gusta i gusciki, nie wszystkim musi smakowac.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2010, o 08:23 

Byłem w końcu i ja. Porcje rzeczywiście są duże, zarówno zupa jak i drugie. "dewolaj" faktycznie jak dla konia, ale całkiem smaczny, przyjemnie czosnkowy. Schabowy z kostką też niezły, ale już dodatki rozczarowują, odsmażane ziemniaki miały chyba z tydzień, a zasmażana kapusta była po prostu niedobra. Frytki no to bez pytań, ale surówka z kapusty wyglądała na zmęczoną. Na przystawkę wziąłem kluski ziemniaczane z cebulką, też nie były za świeże. Ceny są znośne i dobra(szyba) obsługa, chociaż przy takiej ilości gości, a byliśmy sami w lokalu w 2 osoby, nie dziwi.
Chyba jednak nie będę fanem tej knajpy, bo restauracja to trochę na wyrost moim zdaniem. Jedzenie domowe, więc będzie atrakcją dla kogoś kto nie robi w domu obiadów. Poza tym wątpliwa świeżość, ale z drugiej strony nie ma tam wielkiego ruchu. W niedzielę podają domowy rosół i czarninę, może jeszcze kiedyś spróbuję.
Ceny znośne, przystawki i zupki poniżej 10zł, dania obiadowe ok 20zł +/ -5zł. Desery nie pamiętam dokładnie bo nie jadłem, bo za duże były porcje na obiad, ale też poniżej 10zł. Smalec i ogórki były podane na start bez dodatkowej opłaty.

g@rczek

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2010, o 10:37 

garczek napisał(a):
Chyba jednak nie będę fanem tej knajpy, bo restauracja to trochę na wyrost moim zdaniem. Jedzenie domowe, więc będzie atrakcją dla kogoś kto nie robi w domu obiadów.

Niestety, ale wsrod Polakow tematyka gastronomiczna wciaz nie jest dobrze znana. Oceniajac czy jest to restauracja czy tez nie powinnismy przeanalizowac typ serwisu, karty, podanie. Sa to niuanse, dzieki ktorym rozroznia sie restauracje, bar, bistro, karczme, zajazd, itp. Nie typ jedzenia okresla którym z powyzszych lokal bedzie. Bo czy chlopskie jadlo w Zakopanem na Krupówkach nie bedzie restauracja tylko dlatego, ze w gorach podaje goralskie jedzenie? Coż, takie juz usposobienie Polakow, ze wymagaja strasznie duzo, czesto nie majac minimalnej wiedzy w danym temacie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1