To jest kwestia gustu, a na gustami nie rozprawiajmy ....
Zgadzam się ale zgodnie z tematem jest to ranking subiektywny a co za tym idzie takie też są opienie.
GSXR napisał/a:
Jak mam zjeść chickenburgera w którym jakiś kotlet mielony udaje kur.czaka
Tu również się z Tobą zgadzam, jedyną jego zaletą jest to, że to faktycznie jest kurczak. Innych zalet brak.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Przetestowałem ostatnio nową knajpkę Retro Cafe na Kopernika
Utrzymując się w konwencji:
+ baardzo smaczne jedzenie, jak zamówiliśmy kotlet to słychać było z kuchni odgłosy tłuczenia, rewelacyjne lody na ciepłym sosie wiśniowym, wołowinka w sosie jak u mamy
+ miła i kulturalna obsługa, ciekawy wystrój i czysto
+ tylko kuchnia polska i mało dań w menu, przynajmniej się do nich przykładają
- niestety dość drogo, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić, za 1 zupę, 2 drugie dania, 2 desery i 2 herbaty ~70zł
- zupa na minus bo mała porcja i przeciętna, akurat ten element można sobie darować następnym razem
Jeśli mam się przyłączyć to zdecydowanie przyznam, że Kebab Bar przy PKS góruje nad wszystkimi pod kątem psiarskiego żarcia na szybko Genialne w smaku i niezmienne od wielu lat.
Co do lokalów: zdecydowanie PIWNICA PIZZA i ZYGGI'S, z lekką przechyłką na to pierwsze pod kątem ceny.
Pozdrówka dla smakoszy
_________________ Jeśli ktoś zarzuci Ci kiedyś, że twoja praca jest nieprofesjonalna...powiedz że arkę noego zbudowali amatorzy a titanica profesjonaliści...
2. Piwnica (5/6)
+ smaczne jedzenie, obiady i pizza też
+ niskie ceny
+ niepasteryzowane piwo
+ miła obsługa
- mało miejsca w lokalu i często nie ma miejsca
co do minusów się zgodzę i dodam od siebie jeden: zimą jest tam troche chłodno aby siedzieć bez kurtek
Lubię ten lokal i często tam jem, ale zimą jest to strasznie denerwujące. A cała reszta to wielki +
Wszystkich miłośników sałatki greckiej informuję, w Casablance do niej zamiast oliwek i fety dodają jajka, boczek, kiełbasę i grzanki. Reszta składników jest taka jak powinna. Nie wiem tylko dlaczego ta sałatka nazywa się grecka, bo smak ma zupełnie inny.
InicjatywaKwn Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Gru 2009 Skąd: Kwidzyn
Wysłany: |20 Lip 2010|, 2010 22:51
Lokale które odwiedzam bardzo często, albo odwiedzałem bardzo często w ciągu ostatniego pół roku no może roku. Bardzo subiektywnie, i myślę że pomoże to kilku osobą w wybraniu się tam z swoją Kobietą/znajomymi. Te plusy, minusy są pod kątem wizyty dwóch osób, w celu spędzenia miło czasu, oraz smacznego jadła.
City Pizza
Plusy +
- Miłe wnętrze
- Bardzo dobre, świeże sałatki
- Bardzo miłym zaskoczeniem są dobre placki czosnkowe, pieczywo czosnkowe, czy kuleczki ziemiaczane, które akceptuje jako ''deser''
- Pizza raczej na plus pod względem smakowym
- Obsługa
- Dużo stolików
- Na zamówienie szybko i gorące jedzonko
Minusy -
- Automaty do gry, mam nadzieje że już tego nie ma
- Mała pizza, przy średniej cenie
- Może wygląd pizzy nie jest ważny, lecz w innych pizzeriach wygląda zdecydowanie lepiej
- Ludzie którzy przyglądają się (przechodzący przez ulice), cóż może to moja dziwna fobia.
- Ogólnie czuje się tam jak ktoś kto musi zjeść w 10 minut i wyjść, coś jak bar szybkiej obsługi.
Pizza w tej restauracyjce jest nawet dobra, tyle że mężczyzna nie będzie specjalnie syty po jednej, i to wcale nie małej. Mieszane uczucia, nie zamierzam tam więcej stołować się.
Tiesto Pizza
Plusy +
- Dostarczona pizza w 15-20 minut.
Minusy -
- Ciasto cholernie przypieczone
- Obsługa dziecięca, brak profesjonalizmu
- Miejsce, lekko mówiąc ciasne
- Pizza jak na swoją cene, szkoda gadania, za 23 złote uzyskałem coś w rodzaju świeżej mrożonki
- Cholernie wkurzający sygnał gdy wstaje, poruszam się
- Brudne stoliki
Byłem dwa razy, raz wytrzymałem, drugi nie. Trzeci raz musiałem zamówić, byłem głodny więc zjadłem pizze, może to ja mam problemy z smakiem, bądż jestem zbyt wymagający... Ale minusów jest jeszcze więcej, obsługiwał mnie chłopiec, wyglądał na 15 lat.. musiałem pomóc mu przynieść dwie sztuki średniej pizzy... .
Piwnica Pizza
Plusy
- Wyśmienita, fantstyczna, moja ulubiona pizza (20- Gyros) w śmiesznie niskiej cenie
- Miła pani, która sama przyciągauśmiechem
- Czasem można usłyszeć nute starej muzyki, w tym stare dobre małżeństwo, chociaż nie jestem raczej z ''tamtych'' lat, to cenie sobie dobry klimat
- Ciasto cieniutkie, idealne do pizzy
- Kolorowa pizza
- W przypadku braku funduszy duża pizza od 7 złotych
- Czuje się jak gość
- Wspaniałe sosy, szczególnie czosnkowy, oraz ostry.
- Niepasteryzowane piwko
- Napoje, w niezłej cenie
- Cena, Cena, Cena - jakość
- Dobry czas dowozu
Minusy -
- Mało miejsca, ale chyba Piwnica ma w tym swój urok
- nie zawsze czysta toaleta
- Polecam czasem wymiane wody i umycie akwarium , ale ogólnie czysto, na sali.
\Zyggis, Marczello ( nie pamiętam pisowni), Dobrze zjeść można, każdy ma swoje minusy, każdy plusy, ogólnie jest dobrze, ja jednak w ciągu 2-3 miesięcy tylko Piwnica.
Chwalić nie mam czego - bo nie jestem fanem jedzenia na mieście, ale opisze przypadek z pracy dotyczący Casablanci:
Trzech Meksykanów poszło do Casablanki na kolację.
w nocy jeden z ostrym nieżytem żołądka pojechał do szpitala - płukanko i leki przeciwbólowe. Odchorował chłop niemiłosiernie, a szpital nie powiadomił nawet sanepidu o tym zatruciu.
Tylko nie wiem kurcze co on tam jadł...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Forum e-kwidzyn jest własnością Stowarzyszenia Promocji Medialnej e-Kwidzyn. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników Forum. Właściciel Forum nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zgłoś post do moderacji.
Strona wygenerowana w 0,53 sekundy. Zapytań do SQL: 10