Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2007, o 22:16 
Przyjaciel forum

Może ci panowie pod choinkę podrzucą nam jakiegoś linka, wtedy wszyscy będziemy mogli sobie podziwiać nasze miasto nie wychodząc z domu. ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, o 12:08 

Czy od czasu mojego pierwszego pytania pojawiła się w Kwidzynie jakaś ogólnodostępna kamera online?

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, o 15:12 
Corzano napisał(a):
Czy od czasu mojego pierwszego pytania pojawiła się w Kwidzynie jakaś ogólnodostępna kamera online?

nie ;) a szkoda.

była kiedyś jedna.. Drosika :-D

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwietnia 2009, o 20:40 
Przyjaciel forum

nowm napisał(a):
była kiedyś jedna.. Drosika :-D

ano była nawet sub domena po niej pozostała :D

Tytuł: Re: Kamery online w Kwidzynie
PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 09:26 
Wreszcie pojawiła się kamerka online w Kwidzynie. Znajdziemy ją tu: http://strazmiejska.kwidzyn.pl/

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 10:05 

MACIEKZB, pomysł fajny, ale...

1. Instalowanie dwóch softów (w tym jednego ważącego 36.4 MB), które wymagają podania mojego adresu e-mail do oglądania obrazu z jednej kamerki w Kwidzynie, to lekka przesada.
2. Mimo zainstalowania softu obraz nie wyświetla się w Firefox. Za każdym razem ściąga kodek, ale obrazu nie wyświetla.
3. Czy nie można zmontować czegoś, co będzie chodziło np. na Flash-u, jak tu: http://zakopane.webcamera.pl/ ?
4. Uruchomienie na IE zajęło mi 20 minut (z pobieraniem softu).

Z miłości do miasta i ciekawości, jednak walczę, żeby uruchomić obraz na mojej przeglądarce. Niestety ludziska bez uprawnień admina na kompie i z małą znajomością sprzętu sobie mogą nie poradzić.

Na IE już działa. Fajna perspektywa niedostępna dla przeciętnego zjadacza chleba. :)

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 10:12 
A już się brałem za instalowanie.......
Panowie ze SM jak ogarniecie problemy techniczne to dajcie znać :D :D
A jak nie ogarniacie ,to zadzwońcie do Berii. :D

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 10:15 
Cytuj:
pojawiła się kamerka online w Kwidzynie.
To już druga, bo na zamku już od pewnego czasu podglądają ptaka :arrow: http://www.ekokwidzyn.pl/index.php?opti ... &Itemid=34
ale chyba go już wypłoszyli.

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 10:18 
Cytuj:
3. Czy nie można zmontować czegoś, co będzie chodziło np. na Flash-u, jak tu: http://zakopane.webcamera.pl/ ?
Z tego co słyszałem to nie jest zwykła kamera web ale podobno są czynione starania aby ułatwić dostęp do niej. U mnie śmiga jak należy i zainstalowaniem nie było żadnych problemów.

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 10:40 

Cytuj:
Z tego co słyszałem to nie jest zwykła kamera web ale podobno są czynione starania aby ułatwić dostęp do niej.

To nie musi być kamera web. Średnio zdolny admin potrafi podłączyć nawet zwykłą kamerę analogową przez Flasha.

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 11:39 
Przyjaciel forum

TO MOŻE TROCHĘ NIE NA TEMAT

Na pewno przydała by się z jedna albo więcej kamerek na ulicy Grunwaldzkiej .
Co najmniej raz-dwa razy w miesiącu idzie rozwydrzona hołota pijanych opryszków i niszczy wszystko co napotka na swojej drodze.
Policja jest bezsilna nie jest wstanie nic z tym zrobić (reakcja jest zbyt późna)…
W zeszłym tygodniu szło takich smarkaczy z pięciu wzdłuż naszej Grunwaldzkiej od strony Casablanki o ok 12-tej wieczorem , ponieważ mieszkamy przy torach pomyślałem ,że te huki dochodzą z kolei , ale do tego doszły jeszcze wrzaski , bluzgi , śpiewy...
Zadzwoniłem więc na policję i zgłosiłem zdarzenie.
Radiowóz pojawił się na ulicy po ok 5-tu minutach ale Panowie policjanci kompletnie o niczym nie byli informowani , był to znudzony patrol ( jak do nich machałem z okna żeby ich skierować w stronę wandali żaden mnie nie zauważył ) pojechali sobie dalej spacerkiem.
Po ok 15-tu minutach chyba ten sam radiowóz wjechał na nasz parking przed domem i zaczęli się rozglądać za wandalami - to była cała interwencja.
Skierowałem Panów w stronę rozszalałych opryszków , ale po tak długim czasie młodzi gniewni byli już pewnie w łóżkach :smile:

straty: roztrzaskana skrzynka rozdzielcza od oświetlenia ulicznego , pokrzywione znaki , po przewracane betonowe śmietniki , oddany mocz na środku jezdni :evil:

Tak jest praktycznie co weekend , kiedyś ciężkie betonowe śmietniki leżały wzdłuż całej ulicy Grunwaldzkiej nie chcę wiedzieć jakie były by skutki , jakby jakiś rozpędzony samochód czy motocyklista wjechał w coś takiego

Ps. jak Grunwaldzka długa i szeroka zapewne nikt nie zgłosił tego faktu na policje czy na straż miejską , gdyby ktoś wcześniej zareagował chłopcy by zostali złapani na gorącym uczynku
gdyby rodzice zapłacili za zniszczenia i grzywny , może by się czegoś nauczyli

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, o 17:00 

NOWY(L) napisał(a):
A już się brałem za instalowanie.......
Panowie ze SM jak ogarniecie problemy techniczne to dajcie znać :D :D
A jak nie ogarniacie ,to zadzwońcie do Berii. :D

Ja nie mam z tym nic wspólnego. :) No linuxie działa :D

PostNapisane: 15 kwietnia 2011, o 10:15 
Nie no zaraz ,chwileczkę.
Chodziło mi o to,że jak chłopaki tam nie ogarniają ,to niech zadzwonią do Ciebie.
Plotka niesie,że kumaty w tych sprawach jesteś. :D :D

PostNapisane: 15 kwietnia 2011, o 10:41 
NOWY(L), ogarnij swojego kompa i będzie działać 8)

PostNapisane: 15 kwietnia 2011, o 13:07 
MACIEKZB, Lepiej nic nie mów.Wczoraj do 2 w nocy walczyłem.Oczywiście nie z waszą kamerką,ale moją grafiką.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1