Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Magda Gessler w naszym mieście..
PostNapisane: 16 września 2011, o 09:18 

Warszafka przyjechała do Kwidzyna i zawrzało:) te wszystkie programy, to zwykła reżyserka. Nawet jeśli gość gotował w przedszkolu, to co z tego? Swoją drogą, jakie zmiany Magda, by nie wprowadziła, to pokazanie kulisów jak to wszystko dotychczas działało wystawia lokal na odstrzał, co widać po komentarzach.zach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 września 2011, o 09:26 

Ja tam byłem długo przed tym jak było wiadomo, że będzie kręcony ten odcinek .. Jedzenie też mi smakowało .. Ale tak jak każdy widział lokal był zadymiony a czekać na potrawę trzeba było 40 min . Dosyć długo ale wtedy były walentynki . Szkoda, że właściciele nie dbają o tą restauracje .. Trzeba się wybrać do Grudziądza aby porównać smaki .

PostNapisane: 16 września 2011, o 09:52 

No i wreszcie w Kwidzynkowie powialo troche prawdziwa krytyka.Przyznam szczerze,ze brakowalo otrzezwienia dla naszej lokalnej gastronomii.Chyba wiekszosc z nas lubi pojsc do baru,restauracji,gdzie jest sie pewnym,ze serwowana potrawa bedzie pyszna i z przyjemnoscia sie za nia zaplaci.Do tego...bardzo wazne...obsluga pedzie profesjonalna zarowno jak na sali tak i w kuchni.A tu KLOPS !!! Pani kelnerka nie potrawi podstawowej rzeczy,otworzyc butelki wina,o ktorym nie wie nic poza tym,ze jest czerwone a do tego zaserwowac go wedle zasad obowiazujacych w tej dziedzinie.Mlodzi kucharze ku mojemu zaskoczeniu zachowali sie tak,jakby nie znali podstaw pieczenia miesa,jego odmrazania i przyprawiania.A to jest niedopuszczalne.Sami wlasciciele lokalu pojawili sie (takie mialem wrazenie) po wielkich bolach i nie mieli za wiele do powiedzenia.Nie grzeszyli tez pojeciem o prowadzeniu kuchni,gotowaniu i ogolnie biznesie.Co do rzekomego plagiatu....to sprawa ich sumienia,ale maja niezla antyreklame.Mam nadzieje,ze pomimo iz wizyta Pani Magdy nie pozostawila pozytywnych zmian w tym lokalu,to chociaz wlasciciele i pracownicy na przyszlosc wyciagna wlasciwe wnioski.
Jak widac brakuje u nas ciagle dobrego lokalu z niedrogim ale dobrym jedzeniem.Nie wspomne juz nawet o malej winiarni czy herbaciarni.Troche innowacji dodalo by smaku.
Slowem mowiac,to szkoda,ze tylko 1 lokal w naszym miescie odwiedzila ekipa "Kuchennych rewolucji",bo przydaloby sie ich w Kwidzynkowie o wiele wiecej.Mimo tego z checia udam sie dzis na domowy obiadek do starego,poczciwego Lotosu albo przycupne z chickenburgerem na rogu znanego od lat Kebabu przy dworcu PKS.Mniam...

PostNapisane: 16 września 2011, o 09:56 

kompletna klapa, właściciele nie mają o niczym pojęcia a obsługa pożal się Boże
nie dziwię się, że ten lokal nie funkcjonuje tak jak powinien
Ci ludzie nawet nie chcieli zmian, nie chcieli się starać

zgadzam się z miro

z resztą co by się nie działo w naszym mieście jest po prostu bardzo nudno
nie ma gdzie zjeść, nie ma co robić w weekend z dzieckiem, nie ma żadnych atrakcji i na nic fajnego nawet się nie zapowiada

PostNapisane: 16 września 2011, o 10:22 
beria napisał(a):
Powtarzam mi smakowało, i czy nad moim stekiem męczyli się właściciele, czy pan z obuwniczego póki mi smakuje, a po jedzeniu nie chorowałem, nie mogę narzekać.

Idąc Twoim tokiem myślenia,kiedy idziesz do szpitala to nieważne kto Ciebie operuję,bylebyś przeżył ,tak?Daj pan spokój.
Co do programu:właściciele zaliczyli nie jeden ,a dwa strzały w stopę.
A szef kuchni po praktyce w przedszkolu,to idealna puenta tego lokalu.

PostNapisane: 16 września 2011, o 10:41 

NOWY(L) napisał(a):
beria napisał(a):
Powtarzam mi smakowało, i czy nad moim stekiem męczyli się właściciele, czy pan z obuwniczego póki mi smakuje, a po jedzeniu nie chorowałem, nie mogę narzekać.

Idąc Twoim tokiem myślenia,kiedy idziesz do szpitala to nieważne kto Ciebie operuję,bylebyś przeżył ,tak?Daj pan spokój.
Co do programu:właściciele zaliczyli nie jeden ,a dwa strzały w stopę.
A szef kuchni po praktyce w przedszkolu,to idealna puenta tego lokalu.

Idąc Twoim tokiem myślenia, w sklepie obuwniczym spodziewałbyś się ortopedy, w spożywczym co najmniej technika żywności, a w IKEI inżynierów budownictwa? Czy kupując coś w sklepie zastanawiasz się kto ile pracy włożył w dany produkt?
Człowieku, w którym z kwidzyńskich lokali znajdziesz kucharza na miarę Makłowicza? Przejdź się na tego steka, posmakuj i wyrób swoją własną opinię na temat jedzenia i lokalu, a nie właścicieli.

Powtarzam, mi smakowało, ale ja nie wiem co to jest medium-rare i well-done, bo mi to wisi, jedzenie ma smakować i wyglądać. Swoją opinię wyraziłem już jakiś czas temu.

PostNapisane: 16 września 2011, o 11:06 

A ja napiszę jedynie, że jestem zdziwiony. Oglądałem wcześniej kilka odcinków i myślałem, że szczęsliwy koniec jest standardem i wynika z samej definicji programu. No i to, że było trzech chłopaków w kuchni a po trzech tygodniach był już tylko jeden. Nowy.

Kwidzyn jest trudnym terenem dla gastronomii. Niby dużo a jednak niby nie ma. Ale to już zupełnie inna historia.

PostNapisane: 16 września 2011, o 11:34 
Cytuj:
Kwidzyn jest trudnym terenem dla gastronomii. Niby dużo a jednak niby nie ma. Ale to już zupełnie inna historia.
Pensjonat Miłosna, Maxim i Zielony pieprz - tylko te znam restauracje. Reszta to dla mnie fast-foody i bary. Rzeczywiście nie ma w czym wybierać a szkoda.

PostNapisane: 16 września 2011, o 13:39 

Amen Beri

PostNapisane: 16 września 2011, o 13:51 

A mnie zastanawia jedno . na tej kolacji promującej lokal poznaliście kogoś z KW . Bo były słuchy, że to podstawione osoby

PostNapisane: 16 września 2011, o 13:56 

siklerspiotr napisał(a):
A mnie zastanawia jedno . na tej kolacji promującej lokal poznaliście kogoś z KW . Bo były słuchy, że to podstawione osoby

Ja rozpoznałem kogoś nawet z "konkurencji" :)

PostNapisane: 16 września 2011, o 14:06 

siklerspiotr napisał(a):

poznalem kilka osob. zreszta moja 4 znajomych byla zaproszona i byla.

PostNapisane: 16 września 2011, o 14:22 

MACIEKZB napisał(a):
Cytuj:
Pensjonat Miłosna, Maxim i Zielony pieprz - tylko te znam restauracje. Reszta to dla mnie fast-foody i bary. Rzeczywiście nie ma w czym wybierać a szkoda.

Dla mnie Maxim to nie restauracja , obrzydliwe jedzenie i tyle a do tego zamrożona w środku szarlotka odgrzewana w mikrofali ze sztuczna bitą smietaną, blee
Przyznam że oglądałam do tej pory ten program i po wczorajszym odcinku rezygnuję z oglądania bo jakiś niesmak mi został , nie wiedzieć czemu.....

PostNapisane: 16 września 2011, o 14:44 
Przyjaciel forum

beast napisał(a):
zreszta moja 4 znajomych byla zaproszona i byla.

A cóż to za babol gramatyczny :?: :D

PostNapisane: 16 września 2011, o 15:31 

Oglądnęłam wczoraj w nocy ten odcinek. Nie będę się wypowiadać na temat właścicieli. Ich biznes i ich problem jak go prowadzą, jednak jeśli nie zmienią podejścia przyjdzie dzień, że lokal zamkną. Obsługa też pozostawiała wiele do życzenia. Może pójdę, powiem, że szukam pracy, może uda mi się wykazać. Mam większe pojęcie od tych ludzi o rozmrażaniu, doprawianiu, gotowaniu pieczeniu... Wino też gdzieś podłapałam jak należy nalewać... Mogę się okazać niezłą rewolucją :) Szkoda, że program zamiast być reklamą uważam, że może odstraszyć potencjalnych nowych kwidzyńskich klientów. Ja jestem z tych ludzi, którzy sami muszą posmakować, żeby się ewentualnie naciąć i skrytykować. Pójdę kiedyś posmakować takiego steka z naszego rodeo. Może pójdziemy większą grupą? :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1