Niezależne forum mieszkańców Kwidzyna i nie tylko :-)

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: PARADA 11 LISTOPAD W GDAŃSKU DZIEŃ NIEPODLEGŁOŚCI
PostNapisane: 12 listopada 2011, o 09:17 
krzyzak napisał(a):
... gliniarza rozpoznają i ukarzą ...
Cytuj:
Pod adresem policji pojawiają się też inne zarzuty. Do sieci trafił filmik, na którym funkcjonariusz kopie przechodnia. – Wszczęliśmy postępowanie kontrolne, jeśli ktokolwiek przekroczył uprawnienia, to za to odpowie – zapewnia Sokołowski.
http://www.rp.pl/artykul/742987,750631- ... a.html?p=1

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 09:31 
Sprawa jest prosta.
Przez wiele tygodni środowiska lewicowe,antyfaszystowskie, feministyczne ,pro-pedalskie i bóg wie jakie jeszcze nawoływały do fizycznego zablokowania Marszu Niepodległości.Z tej okazji nawet zjechali anarchiści z Niemiec ,którzy na dzień dobry spuścili w******ol grupie rekonstrukcyjnej.
Jeśli przed takim wydarzeniem stworzy się atmosferę do czynnej walki,to wiadomo ,że znajdą sie jej zwolennicy po jednej i drugiej stronie.A że blokady i różne kontry prowokują awanturę przyznał wczoraj wieczorem w tv doradca prezydenta Tomasz Nałęcz.
Moim zdaniem popełniono dwa zasadnicze błędy.
Pierwszy to taki,że pozwolono na blokowanie Marszu Niepodległości.Środowiska lewicowe mają swoje święto 22 lipca i paradę równości.Wtedy niech się pokazują.11 listopada to święto dumnych Polaków.
Drugi błąd ,to umiejscowienie tej kontrmanifestacji lewaków w bardzo bliskiej odległości do marszu.
Jeśli w jednym miejscu jest zapałka i ogień to dojdzie do pożaru.Proste.
Wystarczyło pomyśleć.Tyle i aż tyle.

drosik napisał(a):
Sorry starty, ale oni mają być przeciwieństwem bandytów i nie reagować impulsywnie tylko racjonalnie.
Jeżeli ktoś tego nie potrafi to nie jest godzien być policjantem

Masz rację.
Natomiast uważam,że akurat w tym wypadku zdanie pana Kazika nie jest obiektywne i raczej nigdy nie będzie.I w pewnym sensie go rozumie.

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 09:55 
Przyjaciel forum

Lilith napisał(a):
A za Warszawę mi wstyd....

Lilith niech każdemu będzie wstyd za siebie. Ja za ten Twój wstyd za każdym razem muszę płacić. Dodatkowo mieć burdel w mieście.
Gdyby to ode mnie zależało, zakazał bym w Warszawie wszelkich manifestacji, dopóki ludzie nie nauczą się demokracji.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 10:18 
Trafiłem w sieci zdjęcie z wczorajszego Marszu Niepodległości w Warszawie. Tak mi się ono podoba, że chcę się podzielić swoim wrażeniem z innymi.
Gdybym miał je zatytułować, to nazwałbym "Wychowanie obywatelskie", chociaż dla większości mediów przedstawia ono młodego faszystę z rodziną.

Obrazek(autor: fotoswir)

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 10:36 

drosik napisał(a):
,
Czyli gdybyś szedł przez miasto i nagle dostał wpier*** od policjanta to byś jeszcze mu za to podziękował :?:

Drosik bądź poważny!
Po pierwsze: Nie słyszałem o tym że za chodzenie po ulicach dostaje się wpier....l od policjantów.
Po drugie : A gdyby szedł przez miasto policjant i dostał wpier...l od bandziora to powinien mu podziękować, a już broń Boże go skrzywdzić?

drosik napisał(a):
, Sorry starty, ale oni mają być przeciwieństwem bandytów i nie reagować impulsywnie tylko racjonalnie.

"Sorry stary"
Może byś ty spróbował myśleć racjonalnie, kiedy napiera na Ciebie banda rozwścieczonych (często pijanych, albo naćpanych) bandytów z prętami, nożami, maczetami, łańcuchami, itd....a Ty musisz się bronić a często nawet ratować swoje życie.

drosik napisał(a):
, Jeżeli ktoś tego nie potrafi to nie jest godzien być policjantem.

To teraz powiedz mi jak powinien zachować godny policjant, w sytuacji kiedy zagrożone jest jego życie, w starciu z bandytą, który ma maskę na twarzy, nie ma skrupułów, i czuje się w grupie bezkarny.

drosik napisał(a):
, Możliwe, że człowiek z poniższego filmiku będzie się starał o odszkodowanie, wiesz z czyjej kieszeni zostanie wypłacone :?: oczywiście, że wiesz, z naszej.

Powinni wszyscy ci którzy rzucali kamieniami, palili samochody, tłukli się z policją, wystąpić o odszkodowania.
Bo przecież wszystkiemu była winna policja!

A wiesz może kto zapłaci za zniszczenia których dokonali bandyci?
Spalone samochody ,powybijane szyby, rozebrane chodniki i barierki.
Też my, czy policja?

Grzesiek! Posłuchaj wypowiedzi zwykłych ludzi, którzy wczoraj wyszli na ulice Warszawy całymi rodzinami , by uczcić i pokazać dzieciom jak wygląda Święto Niepodległości, którzy potem musieli uciekać do domów chroniąc czasami swoje dzieci.
(Masz dzieci. Wyobraź sobie taką sytuację.)
Myślisz że oni tak samo jak Ty, żałują bardzo tego bandziora, który dostał po męsku wpierd....l od gliniarza?.

Drosik A może lepiej by było w ogóle zlikwidować tą wstrętną policję?

Ostatnio edytowano 12 listopada 2011, o 10:45 przez krzyzak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 10:45 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
Gdybym miał je zatytułować, to nazwałbym "Wychowanie obywatelskie", chociaż dla większości mediów przedstawia ono młodego faszystę z rodziną.

Przestań czytać Nasz Dziennik, jest wiele lepszych mediów. :D

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 10:48 
Przyjaciel forum

Ja nie mówie, że policja jest wstrętna. Tylko czasami przeginają, widać to na filmiku który zamieściłem.
Zwykły przechodzień znalazł się w nieodpowiednim miejscu i w nieodpowiednim czasie i dostał za to od policjanta "po ryju". Czy to jest prawidłowe zachowanie :?:

Co innego jest tłumienie zamieszek, a co innego atakowanie ludzi. Ludzie które zakrywają twarz na marszu, stają się przestępcami i oczywiście tak powinni być traktowani.

Mam kilku kolegów policjantów i wiem, że ich praca jest ciężka i niewdzięczna, ale jak sami podkreślają, najpierw trzeba opanować własne emocje, aby móc brać się za innych.

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 10:57 
Darek napisał(a):
Przestań czytać Nasz Dziennik
A może już odpuścisz? Ja już mam dość zarówno twoich obsesji, jak i swoich własnych reakcji na nie.

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:00 

drosik napisał(a):
Zwykły przechodzień znalazł się w nieodpowiednim miejscu i w nieodpowiednim czasie i dostał za to od policjanta "po ryju". Czy to jest prawidłowe zachowanie :?:

Czy Ty jesteś pewien że to był zwykły, Bogu Ducha winny przechodzień?

Może oni wszyscy (Ci w kapturach i kominiarkach) w tym miejscu, byli tylko zwykłymi Bogu Ducha winnymi przechodniami. :D :D

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:00 
Przyjaciel forum

Budslavsky napisał(a):
A może już odpuścisz? Ja już mam dość zarówno twoich obsesji, jak i swoich własnych reakcji na nie.

To może podpiszemy jakiś rozejm, ważne żeby był bilateralny?

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:01 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Budslavsky napisał(a):

jestem za :D ;)

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:02 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
Budslavsky napisał(a):

Możecie to robić, ale na priv.

Krzyzak,
Długo analizowałem ten filmik i nie widziałem, aby ten gość szedł z tą grupą "oszołomów".

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:07 

Panie krzyżak przede wszystkim próbuje nam pan wcisnąć słowa których nikt tu nie wypowiedział. Nikt nie napisał, że to policja jest winna, a pan ciągle tylko o tym. Radzę na spokojnie odpisywać. Tak jak mówiłem do reszty się odnosił nie będę, nie byłem, nie widziałem na własne oczy, a relacje rzetelnych telewizji można włożyć między bajki.

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:17 

drosik napisał(a):
Krzyzak,
Długo analizowałem ten filmik i nie widziałem, aby ten gość szedł z tą grupą "oszołomów".

Ty nie bądź już ty taki analityk. :D
Czasami można wyciąć z filmiku to co się chce pokazać, i Ty dobrze o tym wiesz.
A może (nie wiem) jak byś zobaczył cały film albo dłuższy kawałek, to zobaczył byś coś więcej.

Aaa! Dobrze to przeanalizowałeś:
Fakt!!! Facet z grupą nie szedł, był sam na ulicy w promieniu co najmniej 100 metrów. :D :D :D

Grzesiu! Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli! ;) :grin:

PostNapisane: 12 listopada 2011, o 11:21 
Przyjaciel forum

Kaziu,
Jeszcze sie sobota nie skończyła, a Ty już mnie do niedzieli odsyłasz :) ok robie Log Off i zajrzę na forum jutro :)

Musze się wziąć za moje fotki z wczorajszego marszu. Mam troszkę fotek kiboli, ale kurcze zapomnieli twarze zasłonić ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 137 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1